Home » » Euroleague Regular Season: Τσεντεβίτα - Ολυμπιακός 70 - 83

Euroleague Regular Season: Τσεντεβίτα - Ολυμπιακός 70 - 83


Χωρίς τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Γιανγκ και με τον Λοτζέσκι να αγωνίζεται ελάχιστα λόγω πόνων στο πόδι, ο Θρύλος έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Τσεντεβίτα επικρατώντας με 83-70.

Ο Θρύλος ήταν εντυπωσιακός στο Ζάγκρεμπ και κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που μετρούσε έξι συνεχόμενες νίκες και πλέον βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου μετά από έξι αγωνιστικές με ρεκόρ 5-1.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν άρχισαν καλά το ματς αμυντικά και έτσι οι Κροάτες κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα. Η άνοδος, όμως, του Χάντερ και του Παπαπέτρου επιθετικά επέτρεψε στην ομάδα μας να μειώσει σε 24-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά και κατάφερε να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα με 40-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν μαγικό ξεκίνημα και με επιμέρους 4-17 το σκορ έγινε 44-58 με τους Παπαπέτρου, Αθηναίου και Χάντερ να κάνουν φοβερό παιχνίδι επιθετικά. Η διαφορά παρέμεινε πάνω από τους δέκα στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου με το δεκάλεπτο τελικά να λήγει 56-64 με τρίποντο από τον Γιάννη Αθηναίου.

Μάντζαρης, Χάντερ και Παπαπέτρου συνέχισαν τη σπουδαία δουλειά και στην τελευταία περίοδο. Ο Αθηναίου από κοντά, το ίδιο και οι Αγραβάνης και Τσαϊρέλης και γενικά όλοι όσοι αγωνίστηκαν έκαναν καλή δουλειά με τη διαφορά να φτάνει στο +15 (64-79) στο 36’ και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

Δεκάλεπτα: 24-21, 40-41,  44-58, 70-83.

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν 13 (1), Γουάιτ 12 (1), Μπάμπιτς 10 (2), Ζγκάνετς 2, Γουόλκερ 5 (1), Μούσα 3 (1), Μπίλαν 10, Γκόρντιτς 9, Ζόριτς, Αράποβιτς 6 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 19, Παπαπέτρου 16 (2), Στρόμπερι 8, Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 11 (1), Μάντζαρης 12 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 2, Αθηναίου 9 (3).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς γιατί είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά σήμερα παίξαμε ως ομάδα. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλη την ομάδα επειδή σήμερα παίξαμε όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση. Δεν ξεκινήσαμε καλά αμυντικά και αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ της Τσεντεβίτα, ειδικότερα από μακρινή απόσταση. Σκόραραν 24 πόντους και αυτό ήταν μεγάλο νούμερο και μας μείωνε τις πιθανότητες νίκης. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά, όμως,  βελτιωθήκαμε στην άμυνα και παίξαμε την άμυνα που θέλαμε έως το τέλος του ματς. Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες μας, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Θέλω να επισημάνω ότι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει πολύ μέλλον και όπως θα είδατε είχαμε πέντε παίκτες στη 12αδα που είναι έως 21χρονών και τρεις παίκτες 21χρονους στην πεντάδα. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα με τέτοιο ρόστερ. Η Τσεντεβίτα είχε τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα και έξι συνολικά, ήταν σε καλό μομέντουμ, αλλά νομίζω παίξαμε καλή άμυνα σε παίκτες-κλειδιά της Τσεντεβίτα όπως ο Πούλεν και ο Μπίλαν. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας. Ο Λοτζέσκι έχει ένα πρόβλημα στον αχίλλειο και δεν ήθελα να ρισκάρω τη συμμετοχή του. Αισθάνθηκε πόνους και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε κάποιον τραυματισμό γι αυτό και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο”.

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως “τσίγουρα ο Μάντζαρης είναι παίκτης-κλειδί για εμάς, παίκτης που οργανώνει το παιχνίδι και κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους, αλλά δεν θέλω να μιλήσω μόνο γι’ αυτόν. Γιατί παίκτες όπως ο Χάντερ, ο Αθηναίου, ο Αγραβάνης, ο Παπαπέτρου έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά και όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω σήμερα, οπότε το να μιλήσω μόνο για έναν παίκτη απόψε μετά από τέτοια εμφάνιση, νομίζω θα είναι άδικο για όλους τους άλλους”.

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ: “Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ο κόουτς μας ζήτησε να έχουμε συνέπεια και συγκέντρωση και να καλύψουμε το κενό των παικτών που ήταν τραυματίες και νομίζω το καταφέραμε”.

*Ο Ματ Λοτζέσκι ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο δεξί του πόδι.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger