Home » » Ολυμπιακός - Άρης 76 - 64

Ολυμπιακός - Άρης 76 - 64


Ντέρμπι από τα παλιά έγινε στο ΣΕΦ με τον αρκετά μαχητικό Άρη να βρίσκεται κοντά στο σκορ μέχρι την τρίτη περίοδο μέχρι που ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί, πήρε διαφορά και την οποία διαχειρίστηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.
 Αρκετά καλό παιχνίδι από τον Οθέλο Χάντερ που πλησίασε το ντάμπλ-ντάμπλ με 14πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ στην αγωνιστική δράση επέστρεψε ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης που είχε 15πόντους και 5ασσίστ. Από πλευράς Άρη ξεχώρισαν οι Χάγκινς και Μακνίλ που πέτυχαν από 14πόντους.
 Μέχρι και την αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερη άμυνα, έβαλε κάποια σουτ και η διαφορά στο σκορ άνοιξε και δημιουργήθηκε το τελικό σκορ με διαφορά 12πόντων.


Tα δεκάλεπτα: 19-16, 15-21, 22-18, 20-19

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Στρόμπερι 14 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 2, Τζέιμς 2, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 10 (1), Αγραβάνης 2, Χάκετ 7 (2), Αθηναίου 2.

Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος 8, Ουάιτ 5, Ουότερς 10 (1), Χάγκινς 14, ΜακΝιλ 14 (1), Ξανθόπουλος, Ζάρας 7 (1), Κοέν 3 (1), Μούρτος 3, Σίμτσακ.


Σφαιρόπουλος: Περιμέναμε ένα δυνατό ματς. Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός. Παίζει καλά και εκτός έδρας. Δώσαμε την δέουσα προσοχή. Και λόγω του αντιπάλου και λόγω των ημερών.

Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές ήμασταν συγκεντρωμένοι, με εξαίρεση ένα διάστημα στην δεύτερη περίοδο. Σε εκείνο το σημείο χαλαρώσαμε και δεχτήκαμε στο τέλος εύκολους πόντους. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης προηγήθηκε με +7 και εκείνη την στιγμή αλλάξαμε το σκεπτικό μας για το ματς. Κάναμε ένα κλικ και γίναμε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Μειώσαμε την διαφορά, περάσαμε μπροστά. Είναι σημαντικό πως κερδίσαμε αυτό το ματς με την άμυνα μας, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ.

Είναι μία περίοδος που περιμένανε να μπουν οι κάποιοι παίκτες μας. Αγραβάνης και Σπανούλης χθες έκαναν μέρος της προπόνησης. Δεν ξέραμε αν θα έπρεπε να τους βάλουμε και το αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή. Ο Χάντερ ήταν και λίγο άρρωστος, ενώ τραυματίστηκε σήμερα. Δεν έχει κάτι σοβαρό όμως. Ο Στρόμπερι επίσης έχει χάσει προπονήσεις τις τελευταίες μέρες λόγω προβλήματος. Ο Τσαϊρέλης έχει την μέση του, ενώ είναι εκτός και ο Λοτζέσκι. Όλα αυτά μας έχουν επηρεάσει και για αυτό δεν είναι εύκολο να βρούμε ρυθμό. Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εμάς. Είδατε πόσο μας έλλειπε ο Σπανούλης, είδατε πόσο μας βοήθησε σήμερα. Είναι ηγέτης μας.

Όλα τα παιδιά βέβαια παίζουν με αυταπάρνηση και μας βοηθούν, έχοντας δώσει και το κάτι παραπάνω με τους τραυματισμούς. Για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Προχωράμε για το top-16 και για το ματς με την Μπαρτσελόνα. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.

Ήταν καλό που είχαμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι και αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να παρουσιαστούμε πιο έτομοι.Ο Λοτζέσκι κάνει ασκήσεις, δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα. Δεν νομίζω να προλάβει το ματς με την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι έτοιμος.

Παπαπέτρου: Καταρχάς, καλά Χριστούγεννα.. Εμείς ξέραμε πως ο Άρης είναι ανταγωνιστικός. Ξέραμε πως θα έρθει για να κερδίσει το ματς. Κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο μέρος και τους αφήσαμε να βάλουν εύκολα καλάθια. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, βάλαμε εύκολα καλάθια, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και παίξαμε όπως θα θέλαμε. Πλέον βλέπουμε την πρεμιέρα μας στο TOP-16 κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

 Πρίφτης:Έγινε ένα δυνατό ματς. Ήμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επαφή με το σκορ. Κάναμε κακό δεκάλεπτο, το τελευταίο, και δώσαμε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Χάσαμε αρκετά ριμπάουντ στην άμυνα. Έπρεπε να διαχειριστούμε τον ΜακΝίλ καθώς χρεώθηκε γρήγορα με 2 φάουλ. Κάναμε καλή προσπάθεια γενικά. Ο ΜακΝίκλ στις πρώτες φάσεις ήταν εκτός ρυθμού και μας κόστισε. Έχουμε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ματς μπροστά μας και αυτό βλέπουμε. Καλά Χριστούγεννα σε όλους, καλή επιτυχία στον Γιάννη και στην ομάδα του στη συνέχεια.

Όλες οι ομάδες χρειάζονται ξεκούραση. Είναι σημαντική η ανάκτηση δυνάμεων, σωματική και πνευματική. Το πρόγραμμα, λόγω ΠροΟλυμπιακού, φέρνει βιασύνη στο πρόγραμμα. Έτσι είναι όμως το πρόγραμμα και πρέπει να προσαρμοστούμε. Είναι δύσκολο να δίνεις δύο τόσο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες.

Χάγκινς:Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Έκανε κάποιες φάσεις στη 4η περίοδο που τον βοήθησε να κερδίσει. Ήταν μία δυνατή εμφάνιση για την ομάδα μου και είμαι περήφανος για την προσπάθεια που κάναμε

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger