Home » » Κηφισιά - Ολυμπιακός 73-75

Κηφισιά - Ολυμπιακός 73-75


Ο Ολυμπιακός νίκησε 75-73 την Κηφισιά εκτός έδρας και έφτασε τις εννιά νίκες σε δέκα αγωνιστικές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ήταν καλοί επιθετικά. Η νευρικότητα και η αστοχία κόστισαν στους «ερυθρόλευκους» και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 16-14. Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα άλλαξε, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο πεντάλεπτο, Χάκετ και Στρόμπερι έδωσαν λύσεις επιθετικά, αλλά η αστοχία πίσω από τα 6.75 δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Ελλάδος να ξεφύγουν με το ημίχρονο να τελειώνει 34-34.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους, ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης  ανέλαβαν δράση και έτσι η διαφορά πήγε ακόμη και στους 12 πόντους, αλλά με συνεχόμενα τρίποντα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 50-56 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Θρύλος έστειλε τη διαφορά και πάλι στους 10 (58-68), αλλά με τρία συνεχόμενα τρίποντα η Κηφισιά μείωσε σε 68-69, Πρίντεζης και Χάκετ ανέλαβαν και πάλι δράση σε εκείνο το σημείο με τον Ιταλό γκαρντ να πετυχαίνει ½ βολές και να δίνει τελικά τη νίκη στους Πειραιώτες με 73-75.

Δεκάλεπτα:  16-14, 34-34, 50-56, 73-75
 
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Λόουερι 15, Στίγκερς 2, Κασελάκης 3, Χοτζ 12, Γλυνιαδάκης 18, Ελ-Αμίν 10 (2), Γκίκας 6 (2), Σταμάτης, Χρυσικόπουλος 4, Σμιθ 3.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (5ριμπ, 2ασ, 1κλεψ, 1κοψ), Στρόμπερι 11 (4ριμπ, 1κλεψ), Μιλουτίνοφ 3 (8ριμπ), Πρίντεζης 13 (1τριπ, 4ριμπ, 1ασ), Μάντζαρης 7 (1τριπ, 4ριμπ, 4ασ), Τζέιμς 6 (3ριμπ), Χάντερ 6 (3ριμπ), Τσαϊρέλης 10, Χάκετ 11 (1τριπ), Αθηναίου.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ:  «Σήμερα κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, υπάρχει μεγάλος σεβασμός σε αυτή την ομάδα και παρά τα προβλήματα που έχει, παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για 40 λεπτά. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και να δούμε πως θα συμπεριφερθούμε στους νέους μας παίκτες γιατί έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, περιορίσαμε τον Ολυμπιακό, αλλά μας πλήγωσαν τα επιθετικό τους ριμπάουντ. Αλλά έτσι είναι, όταν επιλέγεις να ακολουθήσεις μια τακτική, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Από το 28’ έως και το 34’, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, πήρε διψήφια διαφορά, αλλά είχαμε συζητήσει πριν το ματς τι θα έπρεπε να κάνουμε εάν βρισκόμασταν σε τέτοια κατάσταση και το κάναμε. Βάλαμε τρία σπουδαία σουτ και μειώσαμε. Μετά από τέτοιες εμφανίσεις, υπάρχει χαρά για το πώς αγωνιστήκαμε, αλλά απογοήτευση για τη σπουδαία ευκαιρία που χάσαμε για να κερδίσουμε. Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε και να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε. Εύχομαι στον Γιάννη καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής. Εμείς πήραμε μια απόφαση το καλοκαίρι να στηριχτούμε σε νεαρούς Έλληνες παίκτες και σε Αμερικανούς ρούκι, κάναμε κάποιες νίκες, αλλά το πρωτάθλημα είναι μεγάλο και δύσκολο και χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αλλαγές».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς η Κηφισιά είναι μια ανταγωνιστική ομάδα στην έδρα της. Η Κηφισιά έχει και Έλληνες και ξένους παίκτες που παίζουν δυνατά. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το  παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τέταρτου πήραμε μια διαφορά, αλλά  η Κηφισιά με τρία μεγάλα τρίποντα πλησίασε. Εμείς, όμως, είχαμε το καθαρό μυαλό σε εκείνο το σημείο και τη σωστή αντίδραση και φτάσαμε στη νίκη. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γι’ αυτή τους την αντίδραση».

Σε ερώτηση για τον βαθμό ετοιμότητας του Σον Τζέιμς, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «ο Σον Τζέιμς ψάχνει να βρει τα πατήματα του και τις συνεργασίες στο παιχνίδι. Το λίγο διάστημα που έπαιξε είχε καλή παρουσία, αλλά χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ. Ο Μιλουτίνοφ είναι νεαρός, ο Γλυνιαδάκης είναι έμπειρος και έχει περισσότερες παραστάσεις».

Για την κατάσταση των τραυματιών και εάν κάποιος από αυτούς θα παίξει με τον Άρη, ο 48χρονος προπονητής τόνισε πως «δεν το ξέρουμε ακόμη. Κάποιοι κάνουν ατομικό πρόγραμμα, κάποιοι θεραπείες».

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ: «Η Κηφισιά έπαιξε πολύ δυνατά απόψε και πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα για τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Πρόσθεσαν παίκτες στο ρόστερ τους και βελτίωσαν την εικόνα τους. Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη που είναι πολύ σημαντική».

ΜΟΥΧΑΜΕΝΤ ΕΛ ΑΜΙΝ: «Νομίζω πως για 40 λεπτά παίξαμε πολύ δυνατά, τους αναγκάσαμε να παίξουν και αυτοί ακόμη πιο δυνατά και θεωρώ πως αν συνεχίσουμε έτσι θα πάρουμε πολλές νίκες».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger