Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Εφές 68-81

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Εφές 68-81


O Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-68 εντός έδρας από την Αναντολού Εφές στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας. Κόστισαν τα χαμένα ριμπάουντ και η αστοχία στους πρωταθλητές Ελλάδος.

Το ματς δεν άρχισε καλά για τον Θρύλο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν κακοί στην άμυνα και άστοχοι επιθετικά και έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 10-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την επίθεση του στη δεύτερη περίοδο, όχι όμως, και την άμυνα του και έτσι η Εφές διατήρησε τη διαφορά των 11 πόντων στο πρώτο ημίχρονο (29-40).

Στην τρίτη περίοδο, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς, οι Τούρκοι είχαν την απάντηση πότε με τον Ερτέλ και πότε με τον Σάριτς για το 54-64 στο 30’. Στην τελευταία περίοδο, η εικόνα δεν άλλαξε και έτσι η Εφές νίκησε 81-68 στο ΣΕΦ.



Δεκάλεπτα: 10-21, 29-40, 54-64, 68-81

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς 2, Χάντερ 7, Παπαπέτρου 6 (1), Στρόμπερι 10, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (2), Χάκετ 19 (1), Αθηναίου 5 (1).

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τάιους 9, Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 9 (2), Μπατούκ 6, Σάριτς 13 (2), Κορμκάζ 6, Γκρέιντζερ 5, Ερτέλ 13 (1), Ντίμπλερ 5 (1), Ντάνστον 5.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ : «Συγχαρητήρια για τη δίκαια νίκη της Εφές. Επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό, πήραν διαφορά από την πρώτη περίοδο, ενώ εμείς μπήκαμε χωρίς συγκέντρωση και διάθεση, κάτι που φαίνεται από τα 7 επιθετικά του αντιπάλου στο πρώτο δεκάλεπτο. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στο αμυντικό τρανζίσιον και στα ριμπάουντ, αλλά δεν έγινε όπως και πολλά άλλα. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι για να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Κάναμε μια προσπάθεια να γυρίσουμε το ματς, αλλά όταν δεν είσαι καλός δεν μπορείς να έχεις αξιώσεις. Κάναμε μια κακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια και θεωρώ πως η σημερινή εμφάνιση δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική πορεία μας. Κάποιοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως όταν παίζεις στον Ολυμπιακό πρέπει να τα δίνεις όλα. Είναι ένα καμπανάκι για τους παίκτες, γιατί αυτή η εικόνα δεν μας αρμόζει. Αυτό που λέω αφορά όλους τους παίκτες. Με αυτή τη νοοτροπία δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στο Top 16, αν δεν είμαστε σοβαροί και δεν προετοιμαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει όλα να τα δίνουν όλα για την ομάδα κι αν ο άλλος είναι καλύτερος ας χάσουμε. Το να μην παλεύεις δεν το δέχομαι. Έτσι όπως παίξαμε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο Top 16. Παρά την κακή εμφάνιση ευχαριστώ τον κόσμο που χειροκρότησε την ομάδα και την παρότρυνε. Μπορώ να τους υποσχεθώ πως αυτή η εικόνα θα αλλάξει και δεν θα επαναληφθεί.  Όταν έχεις ρυθμό με δυο ματς ανά εβδομάδα και μετά έχεις κενό, χάνεις το ρυθμό σου. Όμως εμένα δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ούτε αυτό με το κενό ούτε για τους τραυματισμούς. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε, πάντα. Με τη σημερινή απουσία μας από το γήπεδο πώς θα κερδίσεις; Σήμερα είδαμε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Στο Top 16 όλα τα παιχνίδια θα είναι όπως με την Εφές. Είναι μια τεράστια πρόκληση, ένας δύσκολος όμιλος. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι. Δεν φοβόμαστε τον όμιλο, αν είμαστε όπως πρέπει να είμαστε. Θεωρώ πως όποια ομάδα προκριθεί από αυτόν τον όμιλο, θα είναι έτοιμος να παίξει σε δύσκολα παιχνίδια. Χρειάζεται καλή διαχείριση των αγώνων. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε και να συγκεντρωθούμε, φυσικά όχι όπως στον αγώνα με την Εφές».


ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Χαίρομαι πολύ που είμαι κοντά σας εδώ! Παρότι οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στο TOP 16 προσωπικά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το παιχνίδι. Κερδίσαμε δίκαια. Ήμασταν καλύτερη ομάδα. Ανοίξαμε καλά το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, χάρη στην άμυνά μας. Ο έλεγχος του παιχνιδιού ανήκε στη δική μας πλευρά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός προσπάθησε σε όλο το παιχνίδι να ανατρέψει το σκορ, με πιεστική άμυνα. Χωρίς τους Σπανούλη και Λοτζέσκι είναι πολύ διαφορετική ομάδα. Εύχομαι στον Ολυμπιακό ό,τι καλύτερο. Πιστεύω πως θα συνεχίσει την καλή πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η ομάδα μου θα είναι πιο έτοιμη στο TOP 16. Το TOP 16 είναι πολύ δυνατό και δύσκολο. Η ομάδα μου ταξιδεύει σε οικονομική θέση, οπότε είναι πολύ δύσκολα τα ταξίδια σε Ισπανία και Ρωσία. Δεν αλλάζει κάτι, όμως, αφού ούτως ή άλλως πρέπει να προκριθείς. Η Εφές δεν είναι φαβορί. Θέλει, όμως, να έχει λίγο καλύτερη πορεία από την περσινή. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε, ένα ένα παιχνίδι. Μετά, στα playoffs, κρίνονται όλα. Είμαι πολύ τυχερός που επιστρέφω. Αισθάνομαι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον Μπράιαν. Είναι πολύ καλός παίκτης και απόλυτος επαγγελματίας. Είναι πρώτος στην προπόνηση και τα δίνει όλα. Θα έχει κι άλλη βελτίωση στο παιχνίδι του».

ΝΤΙ ΤΖΕΙ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ: «Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τον προπονητή μας και θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε και να τα καταφέρουμε στο Top 16. Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και ήμασταν άστοχοι. Η Εφές ήταν καλύτερη και μας νίκησε δίκαια».

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ: «Απόψε είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ. Πλέον ο Ολυμπιακός μπαίνει στο Top 16, εκεί όπου θα βρει απέναντι του τις καλύτερες ομάδες της Euroleague. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger