Home » » Euroleague Regular Season: Λιμόζ - Ολυμπιακός 67-76

Euroleague Regular Season: Λιμόζ - Ολυμπιακός 67-76


O Ολυμπιακός νίκησε 76-67 τη Λιμόζ στην ένατη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και «κλείδωσε» την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο. Πρίντεζης με 13, Μάντζαρης με 12 και Παπαπέτρου με 11 οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

O Ολυμπιακός άρχισε καλά το ματς και από το ξεκίνημα είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Πρίντεζης, Μάντζαρης και Αθηναίου έκαναν καλή δουλειά και οι πρωταθλητές Ελλάδος προηγήθηκαν 15-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν την άμυνα που ήθελε ο προπονητής τους με αποτέλεσμα η γαλλική ομάδα να σκοράρει 21 πόντους σε αυτό το διάστημα. Η επίθεση όμως, λειτουργούσε άψογα και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 36-46. Στην τρίτη περίοδο ο Θρύλος πάτησε το γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του φτάνοντας τη διαφορά στο +17 (48-65) στο 30’. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και έφτασαν τελικά άνετα στη νίκη «κλειδώνοντας» την πρωτιά.



Δεκάλεπτα: 15-20, 36-46,  48-65, 67-76.

Λιμόζ: Σάφαρτζικ 5 (1), Βογιεκόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκέιτενς 8 (2), Βέστερμαν 14 (2), Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού-Κολό 2, Τραορέ 14, Ζιρμπό 4.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Tζέιμς (1ριμπ), Χάντερ 6 (4ριμπ, 1κλεψ, 1κοψ), Παπαπέτρου 11 (2τριπ, 4ριμπ, 1ασ), Στρόμπερι 9 (1τριπ, 1ριμπ, 3ασ), Τσαϊρέλης 4 (2ασ), Μιλουτίνοφ 4 (4ριμπ, 1ασ), Μουράτος, Πρίντεζης 13 (1τριπ, 3ριμπ, 1κλεψ, 1ασ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (2τριπ, 3ριμπ, 1κλεψ, 3ασ), Χάκετ 9 (2τριπ, 3ριμπ, 2κλεψ, 3ασ),  Αθηναίου 8 (2τριπ, 5ασ).


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Λιμόζ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε αρχικά για τις αναμνήσεις που υπάρχουν από τις αναμετρήσεις Λιμόζ-Ολυμπιακός, οι οποίες στο παρελθν ήταν ντέρμπι και απάντησε πως «υπάρχουν αναμνήσεις από τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Λιμόζ, τα οποία στο παρελθόν ήταν ντέρμπι. Εμείς θέλαμε να νικήσουμε και να τελειώσουμε πρώτοι στον όμιλο και να γινόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτεροι. Η Λιμόζ είναι μια παραδοσιακή ομάδα του μπάσκετ, έχει κερδίσει πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους, τους αξίζει πάντα να είναι εδώ.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που έγινε ο πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού που νικά στο Λιμόζ, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε πως : «είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες μου που κερδίσαμε εδώ πρώτη φορά. Οι παίκτες είχαν συγκέντρωση, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, τον έλεγχο του ρυθμού, πήραμε προβάδισμα από την αρχή και σε κάποιες στιγμές παίξαμε και αμυντικά και επιθετικά πολύ καλά. Τα ποσοστά δείχνουν ότι είχαμε μια καλή εμφάνιση, αλλά στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο. Συγκεντρωτικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Είναι πολύ σημαντικό ότι τερματίσαμε στην πρώτη θέση, γι’ αυτό δουλέψαμε, θέλαμε να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αν θέλουμε να είμαστε ομάδα Final Four, πρέπει να δουλέψουμε πολλά πράγματα, προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger