Home » » Euroleague Top 16: Λαμποράλ - Ολυμπιακός 76-82

Euroleague Top 16: Λαμποράλ - Ολυμπιακός 76-82


Νίκη για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο παιχνίδι του για το Top 16 με τους ερυθρόλευκους να έχουν εξαιρετική απόδοση στην άμυνα και να παίρνουν την νίκη επί της Λαμποράλ μέσα στην Βιτόρια.
 Ο Ολυμπιακός έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα από την στιγμή που πήρε το προβάδισμα στο σκορ και με εξαιρετική άμυνα αλλά και αρκετά καλά ποσοστά στην επίθεση και επικράτησε δίκαια. Στην αρχή του παιχνιδιού οι Βάσκοι είχαν προσαρμόσει την άμυνα τους πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς την ρακέτα, όμως βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και στην συνέχεια βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πάρει μια διαφορά στο σκορ. Αρκετά καλό ξεκίνημα έκανε ο Χάντερ που πέτυχε 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ κέρδιζε τις περισσότερες μονομαχίες απέναντι στους γηπεδούχους.
 Οι Βάσκοι με εύστοχα περιφερειακά σουτ κρατούσαν την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, όμως ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, είχε καλό επιθετικό transition, έφτασε την διαφορά έως τους 17πόντους και παρά το ξέσπασμα της Λαμποράλ κατάφερε να κρατήσει ψηλά το προβάδισμα του, έλεγχε τα ριμπάουντ και σε κάθε ευκαιρία έτρεχε σε ανοιχτό γήπεδο, φτάνοντας δίκαια στην νίκη.
 Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Βασίλης Σπανούλης που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Μάντζαρης που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και οι Πρίντεζης-Χάντερ. Θετική εμφάνιση από τον Τζέιμς που σε οκτώ λεπτά πέτυχε 7πόντους, αλλά και από τον Τζόνσον Όντομ ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, έπαιξε όμως καλή άμυνα.
Ήταν αρκετά θετικό για την ομάδα του Γ. Σφαιρόπουλου ότι κατάφερε να πάρει από όλους τους παίκτες του πράγματα, άπαντες ήταν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, στην φιλοσοφία που έχει εμφυσήσει ο προπονητής του Ολυμπιακού και λειτούργησαν σαν σύνολο και στις δυο άκρες του παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 34-43, 56-62, 76-82

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 16, Κοζέρ 7, Πλάνινιτς 4, Σενγκέιλα 7, Χανγκά 7, Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7, Ντιόπ 4, Τιγιέ 7, Άνταμς 5, Κορμπάτσο.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 15, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 14 (3), Χάκετ 4.

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger