Home » » Λαύριο - Ολυμπιακός: 55-71

Λαύριο - Ολυμπιακός: 55-71


Ο Ολυμπιακός έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στο Λαύριο και νίκησε με 71-55 την τοπική ομάδα για τη 18η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν ήταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα ενώ επιθετικά ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και έκαναν πολλά λάθη. Έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και προηγήθηκαν με 35-32. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου γύρισαν τον διακόπτη και με επιμέρους σκορ 20-39, επικράτησαν με 55-71. Όντομ-Τζόνσον και Παπανικολάου οι πρώτοι σκόρερ του Θρύλου καθώς είχαν από 12 πόντους.

H AMYNA:  Στο πρώτο ημίχρονο, τις περισσότερες φορές, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν αυτά που δεν θέλει να βλέπει ο προπονητής τους. Xωρίς συγκέντρωση σε πολλά σημεία οι παίκτες του Ολυμπιακού δέχτηκαν εύκολους πόντους, έχασαν ριμπάουντ και έτσι βρέθηκαν πίσω με 35-32. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο Έλληνας κόουτς είδε πολλά από όσα θέλει να βλέπει από τους παίκτες του. Πίεση στην μπάλα, καλά μπλοκ άουτ, ριμπάουντ και ούτε δευτερόλεπτο χαλάρωσης.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Στο πρώτο ημίχρονο τα ποσοστά ήταν άσχημα, στο δεύτερο, όμως, η εικόνα βελτιώθηκε και στα δίποντα, αλλά και στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός σκόραρε 39 πόντους στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη.

Ο MVP:  Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε μια γεμάτη εμφάνιση. Τα έκανε όλα ο 26χρονος γκαρντ του Θρύλου και τελείωσε το ματς με 8 πόντους και 10 ασίστ.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Πετάει σίγουρα την εμφάνιση των πρώτων 20 λεπτών. Στα θετικά είναι η εξαιρετική εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρης μετά από ένα διάστημα κάψμης και η εμφάνιση των Παπανικολάου και Τζόνσον-Όντομ.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 17-17, 35-32, 49-58, 55-71
Λαύριο (Σερέλης):  Κέσελ 10 (1), Σακελλαρίου 5 (1), Νίξον 7 (1), Περράκης 9 (1), Κακλαμανάκης, Κρουμπάλι 10, Τσίρος 2, Νικολακόπουλος, Γιαννακόπουλος 1,  Καπώνης, Μπάρλος 11 (1), Μπέμπης.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 5 (5ριμπ), Σπανούλης 5 (1), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 9 (1), Μάντζαρης 8 (2τριπ, 10ασ), Όντομ-Τζόνσον 12 (4τριπ), Χάντερ 7, Στρόμπερι 6 (1)μ Τσαϊρέλης, Αγραβάνης 2, Χάκετ, Παπανικολάου 12 (2).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ : “Εγώ θέλω να ξεκινήσω και να δώσω συγχαρητήρια στα παιδια παρά τις πολλές απουσίες που είχαμε. Μείναμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρουσιαστήκαμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι αμυντικά για μεγάλο βαθμό. Υπήρχε μια καθοριστική φάση όταν στο +6 κλέψαμε τη μπάλα και δεν καταφέραμε στον αιφνιδιασμό να κάνουμε το +8 και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο μας να πάρει τάιμ άουτ και εμείς ανάσες. Είναι σημαντικό ότι κρατήσαμε τον Ολυμπιακό χαμηλά στο σκορ. Αν συνεχίσουμε έτσι, πιστεύω θα πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να μείνουμε στην κατηγορία. Καλά είναι τα όμορφα λόγια, αλλά χρειαζόμαστε νίκες για να μείνουμε στην κατηγορία. Ο Χάμιλτον θα μείνει για έξι εβδομάδες εκτός (σ.σ. κάταγμα επιγονατίδας)  . Ο Μπολντς και ο Γιανγκ θα παίξουν την Πέμπτη κανονικά.
ΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: “Εμείς θέλαμε να δούμε κάποια πράγματα για τους επόμενους αγώνες. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό και παρότι είχαμε απουσίες βασικών παικτών, καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για 25 λεπτά. Στην άμυνα μείναμε στο πλάνο μας για περισσότερη ώρα, αλλά μετά ο Ολυμπιακός έχτισε διαφορά και δεν καταφέραμε να μειώσουμε”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Ξέραμε πως το Λαύριο είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε πει και στο πρώτο γύρο το ίδιο στους παίκτες. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν πλασματικό σε σχέση με την εικόνα του Λαυρίου. Το Λαύριο δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Όταν προηγηθήκαμε με 3-11, πιστέψαμε πως όλα κρίθηκαν. Έβαλαν μεγάλα σουτ και μας δυσκόλεψαν στη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, παίξαμε όπως θέλαμε. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα μας, βελτιώσαμε τα ποσοστά μας στην επίθεση σε δίποντα και τρίποντα και αυτά έγιναν γιατί δεχτήκαμε μόλις 20 πόντους στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε αυτό που έπρεπε. Πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη. Συγχαρητήρια στο Λαύριο, παίζει πολύ καλό μπάσκετ.
Σε ερώτηση για τον Μάντζαρη και την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στο Λαύριο, ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε πως “ο Μάντζαρης είναι ένας παίκτης στον οποίο πιστεύουμε πολύ, είναι ένας παίκτης κλειδί για εμάς. Είναι ένας παίκτης που ξέρουμε πόσο καλά μπορεί να παίξει. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα εντυπωσιακά και στήριξε την ομάδα σε όλους τους τομείς και σε επίθεση και σε άμυνα όταν μάλιστα υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί στην ομάδα. Είναι φυσιολογικό να κάνει κάποια κοιλιά, αλλά τον βλέπουμε τώρα να ανεβαίνει και πάλι. Τον πιστεύαμε, τον πιστεύουμε και θα τον πιστεύουμε”.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: “Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δείξαμε δύο πρόσωπα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε παιχνίδι και σε όλη τη διάρκεια της κάθε αναμέτρησης και στο πρώτο δεν είχαμε συγκέντρωση. Επηρεαστήκαμε και από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Αλλά οι προπονητές μας είχαν ενημερώσει πως πρόεκειται για μια εντελώς άλλη ομάδα στην έδρα της. Συγχαρητήρια στο Λαύριο για τη μαχητικότητα τους”.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger