Home » » ΑΡΗΣ - Ολυμπιακός 70-74

ΑΡΗΣ - Ολυμπιακός 70-74


Ο Ολυμπιακός νίκησε 74-70 τον Άρη σε ματς για την 24η αγωνιστική της BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

 Με τον αρχηγό, Βασίλη Σπανούλη και τον υπαρχηγό, Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και άξιους συμπαραστάτες τους Κώστα Παπανικολάου και Χακίμ Γουόρικ, ο Θρύλος πέρασε από τη Θεσσαλονίκη, υποχρέωσε τον Άρη στη δεύτερη φετινή ήττα του μπροστά στο κοινό του και έφτασε στο 23-1.

Η ΑΜΥΝΑ: Hάμυνα του ήταν εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ειδικά στα πρώτα εφτά λεπτά, η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν για σεμινάριο. Όπως και στο τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ:  Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Γουόρικ ήταν αυτοί που οδήγησαν και τους υπόλοιπους επιθετικά. Ο Άρης διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν 74 πόντους και να φτάσουν στη μεγάλη νίκη.

Ο MVP:  Ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Θρύλου ήταν σε ακόμη ένα μεγάλο ματς ο απόλυτος ηγέτης και οδήγησε την παρέα του στη μεγάλη νίκη. Ο αρχηγός τελείωσε το ματς με 17 πόντους, 11 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

TI ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Πετάει τη νέα ατυχία που βρήκε την ομάδα. Αυτή τη φορά ο Κώστας Παπανικολάου, χωρίς να τον θέλει χτύπησε τον Οθέλο Χάντερ/ Ο Αμερικανός έφυγε από το ματς υποβασταζόμενος και δεν αγωνίστηκε ξανά. Κρατάει το ότι πέρασε από μια φοβερά δύσκολη έδρα και ουσιαστικά αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα:  10-12, 28-34, 52-53, 70-74

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσουπκοβιτς, Γουάιτ 17 (5), Γουότερς 9 (2), Ζάρας 8 (2), Χάγκινς 11, Κοέν, Μούρτος 6 (1), Σίμτσακ, Μακ Νιλ 16 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 17 (2τριπ, 3ριμπ, 11ασ), Στρόμπερι 4, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 13 (9ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Γουόρικ 10 (8ριμπ), Χάκετ 9 (1τριπ, 3ασ), Παπανικολάου 12 (1τριπ, 8ριμπ). 


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη επί ενός αξιόμαχου και αξιόλογου αντιπάλου. Ξέραμε πόσο δύσκολο ματς ήταν, ο Άρης έχει ανέβει επίπεδο. Ξέραμε πως η ατμόσφαιρα θα ήταν πιεστική για τους παίκτες μας. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, είχαμε ελεύθερα σουτ, αλλά πολλά ήταν άστοχα όπως και λέι απ. Δυστυχώς δεν ήμασταν εύστοχοι. Λόγω της άμυνας μας κρατήσαμε τον έλεγχο του ματς. Αυτό ήταν το κλειδί, όταν παίζεις καλή άμυνα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να νικήσεις. Ο Άρης είχε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, με τον Γουάιτ που ήταν άποντος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι, ο Άρης μάλιστα πήρε και διαφορά πέντε πόντων, αλλά σε εκείνο το σημείο δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε καλή άμυνα, δεν δεχτήκαμε καλάθι, αλλά όχι μόνο αυτό, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε και πετύχαμε τρία καλάθια. Σίγουρα σε ένα κλειστό ματς όταν μια ομάδα παίρνει διαφορά, είναι σημαντικό, γι’ αυτό και επισημαίνω αυτό το σημείο. Εμείς δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε και στο τέλος δείξαμε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και πήραμε τη νίκη που πιστεύω πως αξίζαμε. Συγχαρητήρια και καλή τύχη στον Άρη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλο το τιμ μου, όλοι έχουν πέσει στην ομάδα και ο καθένας από το πόστο του, προσπαθεί να βοηθήσει τους παίκτες. Η ομάδα έχει πολλούς συνεχόμενους τελικούς».


Σε ερώτηση για τη νέα καλή απόδοση του Κώστα Παπανικολάου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απάντησε πως  «ο Παπανικολάου έχει παίξει στον Ολυμπιακό και έχει βοηθήσει κι αυτός να πάρει η ομάδα δύο ευρωπαϊκά και πρωτάθλημα. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνόλου και ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Ο καθένας μπαίνει και δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Η συλλογική προσπάθεια είναι μεγάλη και ο καθένας δίνει τον καλύτερο του εαυτό».


Σε ερώτηση για το εάν αιφνιδιαστικέ από την εμφάνιση του Άρη, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε «όχι, ο Άρης παίζει καλό μπάσκετ, έχει έμπειρους Έλληνες, αθλητικούς Αμερικάνους και ο Άρης έχει γεμάτο ρόστερ και καλό ρόστερ. Ξέραμε πως ο Γουάιτ  είναι καλός σουτέρ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν σκόραρε, ξέραμε, όμως, ότι θα προσπαθήσει να σκοράρει γιατί είναι καλός σουτέρ. Δείξαμε ψυχραιμία και αντιδράσαμε».


Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του Οθέλο Χάντερ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε πως «ο Χάντερ έχασε τις αισθήσεις του όταν έπεσε κάτω. Δεν ξέρουμε αν έχει διάσειση, θα πάει στο νοσοκομείο να κάνει εξετάσεις. Σίγουρα, όμως, δεν μπορούσε να αγωνιστεί».


ΧΑΚΙΜ ΓΟΥΟΡΙΚ: «Ήταν μια δύσκολη νίκη, κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα και στα δύο ημίχρονα. Εμείς δεν έχουμε χρόνο πλέον να σκεφτόμαστε άλλο αυτό το ματς, έχουμε πλέον δύο ημέρες να προετοιμαστούμε για την Κίμκι».


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Ήμασταν γενικά ανταγωνιστικοί. Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, αρκετά καλό αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφορήσαμε την μπάλα αρκετά καλά και είχαμε καλό μακρινό σουτ. Αυτό μας έδωσε μια ώθηση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, φάσεις μεμονωμένες, φάσεις εμπειρίας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Παίζαμε με μια ομάδα που, αυτή τη στιγμή, είναι ένα επίπεδο πάνω από μας, σαν ρόστερ, σαν εμπειρία… Είναι πολύ καλό το ότι μπορέσαμε να αντισταθούμε και να την ανταγωνιστούμε. Στο γήπεδό μας αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, μπορούμε να αντισταθούμε, ακόμη και να νικήσουμε μεγάλες ομάδες. Φτάσαμε κοντά. Αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε και να ασχοληθούμε με την ουσία της κατάστασης. Και η ουσία είναι να κάνουμε τουλάχιστον μια νίκη στα δύο επόμενα ματς για να εξασφαλίσουμε την τρίτη θέση χωρίς να ενδιαφερόμαστε για άλλα αποτελέσματα και, από κει και πέρα, να δούμε, πλησιάζοντας στα πλέι οφ, ποια θα είναι η διασταύρωσή μας. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό. Εύχομαι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Χάντερ. Καταλαβαίνω πως είναι αυτοί οι τραυματισμοί στο χρονικό σημείο που βρίσκεται και τις υποχρεώσεις που έχει ο Ολυμπιακός. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους και να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποστήριξή του και τη συνεισφορά του, για μία ακόμη φορά, σε ότι κάνουμε εμείς στο παρκέ. Δεν μπορώ να εστιάσω μια φάση. Πιστεύω πως δεχτήκαμε κάποια καλάθια που δεν έπρεπε… Είχαμε μια κακή λειτουργία σε εκείνο το κομμάτι και είναι κάτι που θα μας απασχολήσει και θα πρέπει να το διορθώσουμε. Γιατί, δεν είναι μόνο εκείνα τα 5’, είναι και το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο επιθετικά δεν ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Άλλοτε δεν είχαμε καλή λειτουργία, άλλοτε είχαμε καλή λειτουργία αλλά, αν δεν μπαίνει το σουτ, όλα φαίνονται άσχημα. Αλίμονο, αν παίζαμε 40’ εξαιρετικά, σίγουρα θα νικούσαμε. Αλλά, υπάρχει ο αντίπαλος, ειδικά ο συγκεκριμένος με τον τρόπο που παίζει άμυνα, είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να οργανωθείς, άλλες να "διαβάσεις" αυτό που προκύπτει από την αμυντική του τακτική. Εκεί μετράει η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών, ενώ ρόλο παίζει και η κούραση. Δεν καθορίσαμε σε ποιο παίκτη θα γίνουν τα φάουλ στο τέλος. Πήγαμε με μια λογική, κατά κάποιο τρόπο, ζώνη, η οποία είχε και κάποιες τοποθετήσεις για να απαγορεύσουμε την πάσα εισαγωγής. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κάποιο κλέψιμο. Και, στη συνέχεια, είπαμε όπου πάει η μπάλα να κάνουμε φάουλ. Δεν μπήκαμε σε λογική επιλογής, δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια».


ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Και οι δύο ομάδες είχαν κάτι για το οποίο πάλευαν, έναν στόχο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο τέλος και έφτασε στη νίκη. Δεν σκόραρα στο πρώτο μέρος. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου στα αποδυτήρια μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και μου είπαν να συνεχίσω να σουτάρω, αυτό έκανα και κάποια σουτ μπήκαν. Συμφωνώ, πως ήταν σημαντικό σημείο όταν ήμασταν στο +5 και δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Άλλες φορές βάζεις τα σουτ κι άλλες όχι. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ενέργεια στο τέλος και έφτασε στη νίκη. Νομίζω πως μπορούμε. Στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό ήμασταν πολύ κοντά. Και με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλά και ήμασταν κοντά στο σκορ σε δύο παιχνίδια. Στα πλέι οφ όλοι ανεβούν και όλα μπορούν να συμβούν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα μου».


Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger