Home » » Euroleague Top 16: Kίμκι - Ολυμπιακός 98-66

Euroleague Top 16: Kίμκι - Ολυμπιακός 98-66


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 98-66 από την Κίμκι για την 13η αγωνιστική του ΤΟP-16 της Ευρωλίγκας και πλέον βρίσκεται στο 6-7, μια αγωνιστική πριν το τέλος της δεύτερης φάσης.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν κακή εμφάνιση στη Μόσχα, ηττήθηκαν από την Κίμκι με 32 πόντους διαφορά και πλέον είναι στο 6-7 με μια αγωνιστική να απομένει για το τέλος του TOP-16.

H AMYNA: Ό,τι και εάν δοκίμασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν βγήκε. Οι Ρώσοι ήταν… εκνευριστικά εύστοχοι ενώ τις περισσότερες φορές που αστοχούσαν, οι Πειραιώτες δεν εξασφάλιζαν το αμυντικό ριμπάουντ και έτσι έδιναν στην Κίμκι δεύτερες και ορισμένες φορές και τρίτες ευκαιρίες.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Ενώ στα πρώτα 15 λεπτά η επίθεση λειτουργούσε καλά και ο Ολυμπιακός είχε φτάσει τους 31 πόντους, από εκείνο το σημείο και έπειτα, σαν να γύρισε ένας διακόπτης. Νευρικότητα, αστοχία και πολλά λάθη κόστισαν με τον Ολυμπιακό τελικά να φτάνει τους 66 πόντους.

O MVP: Σε ένα τέτοιο βράδυ, δεν μπορεί κάποιος να πάρει τον συγκεκριμένο τίτλο.

ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ, ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ: Μετά από τέτοια εμφάνιση, δεν μπορεί να κρατήσει το παραμικρό και πετάει τα πάντα.

Δεκάλεπτα: 25-22, 48-36, 76-50, 98-66.
 
Κίμκι  (Ιβάνοβιτς): Ράις 4, Σβεντ 19 (5), Ντράγκιτς 8 (1), Όγκουστιν 18, Μπόνι 9, Κόπονεν 21 (5), Βλιάλτσεβ 2, Ιλνιτσκιι 2, Μόνια 7 (1), Χάνεϊκατ 8.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 8 (2), Στρόμπερι, Πρίντεζης 8 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Γουόρικ 8, Χάκετ 5 (1), Παπανικολάου 7.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κίμκι. Πριν από το παιχνίδι είχα πει πως το ματς ήταν τελικός, αλλά δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε σε έναν τελικό. Δυστυχώς παίξαμε πολύ πιο κάτω από το επίπεδο μας. Έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα, να τους καθυστερήσουμε στο παιχνίδι τους και να κάνουμε το δικό μας. Η Κίμκι είναι μια ομάδα ρυθμού, εξαιρετική επιθετικά, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από όσα είχαμε σχεδιάσει για να τους σταματήσουμε. Δεν παίξαμε έξυπνα, δεν δώσαμε κάποια φάουλ που είχαμε να δώσουμε, η διαφορά πήγε πάνω από τους 12 στο δεύτερο ημίχρονο και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και πέτυχαν σουτ που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε και η διαφορά όλο και μεγάλωνε στη συνέχεια. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες, αλλά ήταν ο τρίτος τελικός σε μια εβδομάδα και ήταν δύσκολο για τους παίκτες μου να βρουν ενέργεια και μυαλό για συγκέντρωση ώστε να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς. Όταν δίνεις συνεχόμενους τελικούς, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις πάντα δυνάμεις.  Μέσα σε έξι μέρες δώσαμε τρεις τελικούς και δεν είχαμε όση ενέργεια θέλαμε για να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της Κίμκι. Για εμένα αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν καταφέραμε σήμερα να ακολουθήσουμε την Κίμκι.

ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΤΖΟΝΣΟΝ-ΟΝΤΟΜ:  Δεν παίξαμε την άμυνα μας, δεχτήκαμε πολλά σουτ, σουτ ρυθμού, είχαν τρελό ρυθμό και ξέφυγαν στο σκορ. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε τα κεφάλια μας ψηλά και να συνεχίσουμε.

NΤΟΥΣΚΟ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ: «Νομίζω παίξαμε πάρα πολύ καλά. Πιστεύω πως η άμυνά μας ήταν το κλειδί σε αυτόν τον αγώνα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και είχαμε υπομονή στην επίθεση. Προετοιμαστήκαμε για να παίξουμε έτσι».
 
ΠΕΤΕΡΙ ΚΟΠΟΝΕΝ: «Δεν είναι ποτέ εύκολο, αλλά απόψε κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση. Ακολουθήσαμε τέλεια το πλάνο που μας έδωσε ο προπονητής μας. Ηταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όλοι το ήξεραν και κάναμε τέλεια την δουλειά μας

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger