Home » » Ολυμπιακός - Κηφισιά 97-59

Ολυμπιακός - Κηφισιά 97-59



Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στην Κηφισιά, νίκησε 97-59  και παρέμεινε πρώτος έπειτα από 23 αγωνιστικές στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Δεν δέχτηκαν πόντο στην τρίτη περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Με τους Πειραιώτες να είναι καταπληκτικοί στο δεύτερο ημίχρονο, ο  Θρύλος έκανε… πάρτι απέναντι στην Κηφισιά και νίκησε με 97-59 κάνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ.

Η ΑΜΥΝΑ: Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή. Στο δεύτερο, όμως, απέδειξε γιατί είναι η καλύτερη της Ευρώπης. Μάλιστα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν δέχτηκαν πόντο (!!!) σε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ενώ συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκαν 21 πόντους.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Παρά… τρία, εκατό για τον Θρύλο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν ήταν εντυπωσιακοί μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Αγωνίστηκαν 12 παίκτες και οι 11 σκόραραν με τον Θρύλο να αγγίζει για άλλη μια φορά φέτος την 100αρα.
Ο MVP: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο 22χρονος φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδος κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους έχοντας τέσσερα τρίποντα.
TI ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ:  Πετάει την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν 38 πόντους. Σίγουρα κρατάει την καταπληκτική άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικότερα της τρίτης περιόδου όταν και δεν δέχτηκε ούτε έναν πόντο.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 97-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 13 (2), Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 7 (1), Μάντζαρης 8 (1), Παπανικολάου 8 (1), Όντομ 4, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 20 (4), Στρόμπερι 12 (1), Τσαϊρέλης, Γουόρικ 6, Χάκετ 12 (2).
 
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας 3 (1), Πόποβιτς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 9 (1), Χογκ 15, Μάρσαλ 3 (1), Στίγκερς 8 (1), Γκίκας, Χρυσικόπουλος 5 (1), Ελ-Αμίν 2, Σπυριδωνίδης, Σμιθ 10.

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι που ήμασταν απόλυτα σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Κάναμε απόλυτα ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Ξεκινήσαμε αρκετά καλά αμυντικά κι επιθετικά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχαμε παραγωγικότητα. Γενικά ήταν ένα παραγωγικό παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα που θέλουμε να παίζουμε. Η σημερινή εμφάνιση είναι μία απόδειξη για το πώς θέλουμε να παίζουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την μεγάλη διάθεση στην άμυνα και την συγκέντρωση που έδειξαν. Θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Ευχαριστώ και τον κόσμο που ήταν εδώ και πιστεύω πως η ομάδα το ανταπέδωσε με μία καλή εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση και πολλές όμορφες φάσεις. Το ρεκόρ δεν το κατάλαβα. Οι συνεργάτες μού το ανέφεραν. Εκείνη τι στιγμή δεν κοιτάς αν έχεις δεχθεί πόντο, αλλά τι πρέπει να διορθώσεις. Εγώ έβλεπα ότι παίζουμε καλή άμυνα.  Η προσπάθεια των παικτών ήταν πολύ μεγάλη. Δεν μας απασχολούν τα ρεκόρ. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα να ακολουθεί το πλάνο της για να παίξει το καλύτερο μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κηφισιά, ήρθε και σήμερα να τα δώσει όλα. Σε ό,τι αφορά τη δική μας ομάδα, θέλαμε να παίξουμε καλά από την αρχή. Στην τρίτη περίοδο δεν δεχτήκαμε ούτε ένα πόντο και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα τα δώσαμε όλα. Προς το τέλος της περιόδου καταλάβαμε ότι δεν είχε μπει ούτε ένας πόντος, εμείς είχαμε στο μυαλό μας να παίξουμε καλή άμυνα. Δεν το σκεφτόμασταν».

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε καλή λειτουργία επιθετικά, αλλά δεν είχαμε απαντήσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού. Με αποτέλεσμα να δεχτούμε πολλούς πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στην τρίτη περίοδο, εμείς είχαμε μεγάλη αστοχία, η διαφορά άνοιξε πολύ και το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να κλείσουμε το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούσαμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, το Σάββατο έχουμε ένα κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι στο γήπεδο μας και σε αυτό επικεντρωνόμαστε. Στο πρωτάθλημα που συμμετέχουμε η διαφορά με αυτές τις ομάδες είναι τεράστια.  Ο Ολυμπιακός ήταν 100% και έτοιμος για απόψε. Και γιατί η Ευρωλίγκα είναι σε κρίσιμη καμπή, αλλά και γιατί εμείς είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί, όπως στον πρώτο γύρο. Θεωρώ πως θα μας πεισμώσει αυτό που έγινε και θα μας επηρεάσει θετικά η έκταση του σκορ».

ΤΖΑΣΤΙΝ ΧΟΓΚ:  «Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκινήσαμε επιθετικά και καταφέραμε να είμαστε επιθετικοί. Μπήκαμε στα αποδυτήρια έχοντας αυτοπεποίθηση, βρεθήκαμε στο -12, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε καλά, κατάφεραν να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά, δεν σκοράραμε καθόλου στην τρίτη περίοδο, οπότε μπήκαμε σε μια τρύπα και δεν καταφέραμε να βγούμε ποτέ από αυτή».
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger