Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 74-59

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις 74-59


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 74-59 της Ζαλγκίρις Κάουνας στην 11η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας, έφτασε στο 5-6 και πλέον κοιτάζει τον επόμενο «τελικό» με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Οι Πειραιώτες ήταν επιβλητικοί απέναντι στους Λιθουανούς, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν στη νίκη και έτσι έφτασαν άνετα στην επικράτηση με 74-59.
H AMYNA:  Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική κόντρα στους Λιθουανούς. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μόνο και όταν τα πάντα είχαν κριθεί οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους βρήκαν κάποιους διαδρόμους και πέτυχαν ορισμένα εύκολα καλάθια. Σε όλο το υπόλοιπο ματς, ο Θρύλος απέδειξε γιατί διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Η επίθεση λειτούργησε καλά. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος είχαν σωστές επιλογές, καθαρό μυαλό και λίγα λάθη φτάνοντας έτσι εύκολα τους 74 πόντουςμε δύο παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και τρεις να είναι πολύ κοντά στο να φτάσουν το διψήφιο.
Ο MVP:  Ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο 32χρονος φόργουορντ των Πειραιωτών ήταν για άλλη μια φορά ασταμάτητος. Είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι, ο «Πριντ» έδωσε λύσεις και οδήγησε την παρέα του στη νίκη έχοντας 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μια ασίστ.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει τη νίκη και το γεγονός πως παραμένει ζωντανός στο «κυνήγι» της πρόκρισης. Πετάει ό,τι έχει γίνει από αυτό το ματς και πίσω και κοιτάζει μόνο μπροστά.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 14-15, 39-30, 58-41, 74-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 4 (1), Χάντερ (11 ριμπ.), Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 8, Στρόμπερι 7 (1), Μιλουτίνοφ 9, Πρίντεζης 17 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Γουόρικ 2, Χάκετ 9 (1), Παπανικολάου 11 (1).

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Ραντλ 3, Βένε, Λεκαβίτσιους 2, Πότσιους 2, Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 12, Βουγιούκας 14 (10/12 β.), Σάγιους 2, Βετσβάγκαρς 3 (1), Χάνλαν 6, Ουλανόβας 6.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουμε. Παίζαμε με μια σκληροτράχηλη ομάδα, που αν βρει ρυθμό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα, όμως ήμασταν προσηλωμένοι στην άμυνα για 40 λεπτά. Κρατήσαμε τη Ζαλγκίρις στους 59 πόντους, με χαμηλά ποσοστά και τους βγάλαμε εκτός ρυθμού. Ελέγξαμε από την άμυνα το παιχνίδι και μετά τη διαφορά που πήραμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκαμε τις λύσεις. Είχαμε ένα κενό διάστημα απέναντι στη ζώνη, αλλά πήραμε μια διαφορά ασφαλείας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν εδώ και τον θέλουμε κοντά μας και με την Κηφισιά, αλλά και στο επόμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Έχουμε πει ότι θα πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας μέχρι το τέλος. Πρέπει να παλέψουμε και θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να τα καταφέρουμε. Κανένας στην ομάδα δεν τα έχει παρατήσει και θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν κοντά μας σήμερα και είμαι σίγουρος πως του το ανταποδώσαμε αυτό, παίζοντας καλό μπάσκετ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Η άμυνα μας βοήθησε, όχι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από την αρχή του αγώνα. Είχαμε σπουδαία άμυνα, πήραμε ριμπάουντ, φτάσαμε σε εύκολα καλάθια και αυτό ήταν το κλειδί. Έχουμε πλέον τον επόμενο τελικό με τη Ρεάλ. Θα τα δώσουμε όλα. Παίζουμε στο ΣΕΦ και θα δώσουμε όλη την ενέργεια για να κάνουμε το καλύτερο».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ήταν μια καλή νίκη για μας, με αρκετά καλή εμφάνιση, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι από το οποίο ξεκινάμε πάντα. Στο μεγαλύτερο διάστημα ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού γι’ αυτό και κερδίσαμε. Έχουμε ένα ματς με την Κηφισιά και μετά συνεχίζονται οι τελικοί στην Ευρωλίγκα, με πρώτο το δύσκολο ματς με τη Ρεάλ»

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν ότι δεν αντιμετωπίσαμε την επιθετική άμυνα του Ολυμπιακού. Δεν κυκλοφορήσαμε σε πολλές φορές σωστά την μπάλα. Είναι δύσκολο να παίζεις σε αυτό το γκρουπ, αλλά είναι σημαντικές οι εμπειρίες που παίρνουν οι παίκτες μας. Είναι δύσκολο να κερδίσεις δύο φορές τον Ολυμπιακό την ίδια σεζόν. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε και είχαμε και πάλι πρόβλημα στο σουτ».

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Έχει δείξει πως ξέρει να παίρνει τα ματς, ειδικά στην έδρα του. Ξέρουμε πως θα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς, γιατί ο Ολυμπιακός με μια πιθανή ήττα δύσκολα θα ήταν στην επόμενη φάση. Προσπαθήσαμε, αλλά κάναμε κάποια λάθη και ο Ολυμπιακός, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, τα τιμωρούν. Το Top16 για μας είναι μια ωραία εμπειρία, αλλά πάντα είναι δύσκολο να φεύγεις ηττημένος. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger