Home » » Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 95-59

Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 95-59


Ο Ολυμπιακός νίκησε 95-59 το Ρέθυμνο στην τελευταία αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με ρεκόρ 25-1. Πρώτος σκόρερ ο Κώστας Παπανικολάου.
H AMYNA:  Η άμυνα του Ολυμπιακού, συνολικά, ήταν εξαιρετική. Κράτησε για άλλη μια φορά κάποιον αντίπαλο κάτω από τους 60 πόντους με αποκορύφωμα την τρίτη περίοδο όταν και δέχτηκε μόλις 8 πόντους. Μοναδική… άσχημη στιγμή ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο οι κρητικοί σκόραραν 23 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, τα πήγαν εξαιρετικά στο πρώτο και στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και δέχτηκαν μόλις 22 σε 20 λεπτά.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Για άλλο ένα εντός έδρας ματς ελληνικού πρωταθλήματος, η «ερυθρόλευκη» επίθεση ήταν εντυπωσιακή. Οι Πειραιώτες σκόραραν 95 πόντους με τέσσερις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό και άλλους τρεις να έχουν εννιά, κάτι που μαρτυρά πολυφωνία.
O MVP: Ο Κώστας Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εντυπωσιακός και στις δύο μεριές του παρκέ. Ο «Παπ» ήταν αυτός που έδειξε τον δρόμο στο ξεκίνημα στους συμπαίκτες του για την εύκολη επικράτηση. 13 πόντοι, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ για τον Έλληνα φόργουορντ σε 19 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.
ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ, ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ:  Κρατάει την εξαιρετική αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, αλλά και την εντυπωσιακή εμφάνιση στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα. Αυτό που πετάει, είναι η άμυνα του δευτέρου δεκαλέπτου.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 28-14, 44-37, 76-45, 95-59.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9, Παπαπέτρου 6 (5 ριμπ.), Σπανούλης 12, Στρόμπερι 10, Τολιόπουλος 3, Μιλουτίνοφ 7, Αγραβάνης 12 (5 ριμπ.), Μάντζαρης 9 (4 ασίστ), Γουόρικ 9 (10 ριμπ.), Λοτζέσκι 2 (7 ασίστ, 4 ριμπ.), Παπανικολάου 13 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Αθηναίου 3.
 
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 6 (4 ριμπ.), Πατατάς, Σχίζας 3, Μάντεν 12 (7 ριμπ.), Σάφτενααρ 7, Τσακαλέρης, Στόουν 15, Κάρτερ 11 (6 ριμπ.), Τζαγκαράκης, Παναρετάκης 4, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης 1.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Πρώτον για να τερματίσουμε πρώτοι και δεύτερον για να αντιδράσουμε μετά το τελευταίο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές το καταφέραμε σε αρκετά καλό βαθμό. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και να δεν κάνω λάθος ξεφύγαμε με 18 πόντους, στη συνέχεια χαλαρώσαμε και δεχθήκαμε συνεχόμενα τρίποντα με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να μειώσει. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε και πάλι συγκεντρωμένα, δεχθήκαμε μόνο οχτώ πόντους, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και βάλαμε κάποια σουτ. Πήραμε μια μεγάλη διαφορά τα οποία στην τέταρτη περίοδο την κρατήσαμε και την ανεβάσαμε Ήταν ένα καλό παιχνίδι.  Για εμάς είναι σημαντικό που τερματίσαμε στην πρώτη θέση και έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι μπορεί και τίποτα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια, είναι μία περίοδος που θα πρέπει να ανασυνταχτούμε. Ήδη το έχουμε ξεκινήσει και ξεπερνάμε κάποιους μικροτραυματισμούς όπως του Πρίντεζη και του Χάκετ που έμεινε εκτός για να προφυλαχτεί. Θέλουμε σιγά-σιγά όλοι να παίξουν και να βρουν ρυθμό. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο ο οποίος αν και λίγος, έδωσε βροντερό “παρών” σήμερα».

Σε ερώτηση για το μέλλον του Τζόνσον-Όντομ, ο Έλληνας προπονητής απάντησε πως «Ο Όντομ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά και η οψιόν είναι από μεριάς μας. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, δεν μπορεί να παίξει και θεωρήσαμε καλό να μπορεί να πάει να παίξει κάπου μέχρι το τέλος της χρονιάς ή να προπονηθεί κάπου αλλού αφού εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση με κάποιον παίκτη που δεν μπορεί να παίξει».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, γιατί θέλαμε τη νίκη για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας.  Ήμασταν αρκετά σοβαροί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ηταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε για να προετοιμαστούμε για την πολύ δύσκολη συνέχεια»

NTI TΖΕΙ ΣΤΡΟΜΠΕΡΙ: «Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο να κρατήσουμε το πλεονέκτημα, το οποίο καταφέραμε, και από εδώ και στο εξής κοιτάμε τα playoffs. Έχουμε κίνητρο μεγάλο κίνητρο, καθώς είμαστε εκτός Euroleague και θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δουλεύουμε σκληρά και έχουμε αυτοπεποίθηση πως θα τα καταφέρουμε, ενώ περιμένουμε και τους παίκτες που είναι τραυματίες».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ρέθυμνο. Τα προβλήματα μας είναι παρά πολλά και όπως είδατε και σήμερα το ρόστερ μας έχει μικρύνει πάρα πολύ. Παρ’ όλα αυτά είχαμε τη χαρά να δούμε κάποια από τα μικρά παιδιά να παίζουν απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, σε ένα γήπεδο που θα τους δώσει διάθεση για δουλειά στη συνέχεια. Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής, όσο μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το κάναμε. Για ένα ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί όμως μετά δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Ελπίζω πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και τους Γιαννόπουλο-Χάροου μαζί μας για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, έτσι νομίζω βοηθάμε και τον Ολυμπιακό καλύτερα. Ο σκοπός μας είναι να επιβραβεύσουμε τα παιδιά για τη συμμετοχή στα πλέι οφς μέσα από δύο καλά παιχνίδια. Το πρώτο στο ΣΕΦ και το δεύτερο στο Ρέθυμνο όπου θα τα δώσουμε όλα για να το χαρεί και ο κόσμος. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο αλλά η ομάδα είναι μεγάλη, οι παίκτες και ο προπονητής πολύ ικανοί και νομίζω πως θα βρουν τη λύση με τη δουλειά που κάνουν».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger