Home » » Basket League Play offs Round 1 Game 1: Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 102-71

Basket League Play offs Round 1 Game 1: Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 102-71


Ο Ολυμπιακός μπήκε με το δεξί στα play off της σεζόν 2015-2016, έκανε το 1-0 στη σειρά με το Ρέθυμνο στα προημιτελικά των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και τώρα πηγαίνει στην Κρήτη με στόχο το 2-0.

H AMYNA:  Όπως και στο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο, ο Θρύλος επέβαλε τους κανόνες του από νωρίς. Δεν είχε πρόβλημα και το καλό του διάστημα αμυντικά ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Για άλλη μια φορά φέτος ήρθε 100αρα. Παρά το γεγονός πως Πρίντεζης και Σπανούλης ήταν εκτός, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν συνάντησαν καμία δυσκολία και σκόραραν 102 πόντους με τέσσερις παίκτες να έχουν διψήφιο νούμερο πόντων.
O MVP: Ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ του Θρύλου ήταν απολαυστικός τελειώνοντας το ματς με 21 πόντους, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, έξι ασίστ και ένα κόψιμο σε 19 λεπτά συμμετοχής.
ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ, ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ:  Κρατάει τον πλουραλισμό που είχε στην επίθεση για άλλη μια φορά και το γεγονός πως παρά το ότι Σπανούλης και Πρίντεζης δεν αγωνίστηκαν, αυτό δεν επηρέασε την απόδοση της ομάδας. Αυτό που πετάει είναι το κακό-αμυντικά-δεύτερο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο δέχτηκε 21 πόντους.
OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 22-15, 45-36, 76-52, 102-71.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 5, Στρόμπερι 15, Μιλουτίνοφ 2, Μουράτος, Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3, Γουόρικ 10 (6 ριμπ.), Χάκετ 7, Λοτζέσκι 21 (6 ασίστ), Παπανικολάου 21 (7 ριμπ.), Αθηναίου 6.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 10, Σχίζας 8, Μάντεν 6, Σάφτενααρ 3, Γιαννόπουλος 8, Τσακαλέρης 1, Χάροου 5 (6 ασίστ), Στόουν 19 (10 ριμπ.), Κάρτερ 6 (7 ριμπ.), Παναρετάκης, Δουλγεράκης 2, Θεοδωρίδης 3.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Παίζοντας πριν μια εβδομάδα με το Ρέθυμνο ξέραμε πως θα θέλει να αντιδράσει. Αυτό έγινε στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά με την προσθήκη του Χάροου και του Γιαννόπουλου που έλειπαν από το προηγούμενο ματς. Η άμυνά μας δεν ήταν τόσο αποδοτική σε κάποια σημεία, μας ισοφάρισαν, αλλά το μικρό ξέσπασμα που κάναμε στο φινάλε του ημιχρόνου έδειξε πώς έπρεπε να παίξουμε στη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος είχαμε περισσότερη ενέργεια και αποφασιστικότητα, τρέξαμε, βάλαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό, σκοράραμε και απέξω παρά τη ζώνη του αντιπάλου και κάναμε ένα από τα καλύτερά μας ημίχρονα. Σημασία δεν έχει η διαφορά, αλλά το 1-0 και πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι στο Ρέθυμνο. Ο αντίπαλος μεταμορφώνεται στο γήπεδό του και θα πρέπει να παίξουμε από την αρχή και για 40 λεπτά όπως στο δεύτερο ημίχρονο απόψε. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι σε διαδικασία αποθεραπείας των μικροτραυματισμών που έχουν. Θα δούμε μέρα με τη μέρα. Ίσως αύριο κάποιος από τους δύο να ξεκινήσει κάποιο ατομικό πρόγραμμα, γιατί δεν είναι έτοιμοι. Θα δούμε αν κάποιος από τους δύο θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, πάμε μέρα με τη μέρα. Ο Λοτζέσκι μάς έλειψε πολύ, όπως βλέπετε. Είναι ένας παίκτης με έφεση στο σκορ, ξέρει καλά την ομάδα και σήμερα η παρουσία του σήμερα δείχνει πόσο μας έλειψε στα δύο δίμηνα που ήταν εκτός».

ΧΑΚΙΜ ΓΟΥΟΡΙΚ:  «Κάναμε καλύτερη δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πιο επιθετικοί στην άμυνα και εκεί άλλαξε το παιχνίδι».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger