Home » » Basket League Playoffs Semifinals Game 1: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 93-58

Basket League Playoffs Semifinals Game 1: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 93-58


Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός απέναντι στην ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (93-58) και έκανε το 1-0 στη σειρά. Την Παρασκευή (6/5) στις 20:00 και πάλι στο ΣΕΦ ο δεύτερος ημιτελικός.

Η ΑΜΥΝΑ: Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν για ακόμη μια φορά εντυπωσιακή. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξε γιατί διαθέτουν μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης κρατώντας την ΑΕΚ στους 58 πόντους. Μάλιστα, στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόλις δέκα πόντους.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Θρύλος συνεχίζει με πατημένο το «γκάζι» και στα ημιτελικά σκοράροντας 93 πόντους. Μάλιστα τέσσερις παίκτες των Πειραιωτών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
Ο ΜVP:  O Bασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Θρύλου είχε 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 22 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Ήταν φορές που 2-3 παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει το 1-0 και πετάει το… 1-0. Ο Θρύλος άνοιξε το σκορ στη σειρά με την ΑΕΚ, αλλά δεν μπορεί να μείνει ούτε ένα λεπτό σε αυτό το ματς μιας και σε λιγότερο από 48 ώρες αντιμετωπίζει την «Ένωση» σε ένα ματς που αρχίζει από την αρχή.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 21-14, 52-30, 70-48, 93-58
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 15 (2), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (2), Παπανικολάου 9 (1), Χάντερ 12, Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 10 (1), Πρίντεζης 7, Γουόρικ 10, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (1).
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Χέρστον, Μαυροκεφαλίδης 13, Μπράουν 3, Κατσίβελης, Μαυροειδής 15, Σάκοτα 3, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν 8 (2), Κάρτερ 2, Καλαμπόκης 7 (1), Έρικ 1.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα απλά κάναμε το 1-0 και τίποτα παραπάνω. Κάναμε το παιχνίδι μας και επιβάλλαμε τον ρυθμό μας. Ήμασταν πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση. Δείξαμε τρομερή ενέργεια και διάθεση για να παλέψουμε για κάθε μπάλα και αυτό με ικανοποίησε. Δεν κοιτάμε την διαφορά, κάναμε μόνο το 1-0 και τίποτα παραπάνω. Δεν είναι αυτή η εικόνα της ΑΕΚ. Σίγουρα θα θέλουν να αντιδράσουν στο επόμενο ματς και θα παρουσιαστούν καλύτεροι».
ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ: Παίξαμε εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση. Εφαρμόσαμε το πλάνο μας στο παρκέ και κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι. Λειτουργήσαμε πολύ καλά σαν σύνολο. Δεν είναι αυτή η πραγματική ΑΕΚ. Θα έρθει πιο δυνατή στο επόμενο παιχνίδι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμη καλύτερη για τον δεύτερο ημιτελικό».
ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ:  «Συγχαρητήρια στον κόουτς Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μας έδωσαν ένα μάθημα μπάσκετ. Έπαιξαν πιο δυνατά, πιο έξυπνα, πιο γρήγορα και ήταν γενικά καλύτεροι σε όλα. Φοβόμουν αυτή την εξέλιξη, γιατί κάποιοι παίκτες μας δεν πίστευαν στη νίκη και έμοιαζαν να σκέφτονται τον Άρη από την ώρα που φτάσαμε στο ΣΕΦ. Αυτό ήταν λάθος.Δεν ήμασταν ομάδα, μοιάζαμε σαν δώδεκα παίκτες που μαζεύτηκαν χθες από το δρόμο. Έχουμε δύο μέρες μπροστά μας για να δούμε τι θα κάνουμε για να καθαρίσουμε αυτή τη ντροπή. Δεν μοιάζει κάτι σοβαρό. Σκεφτήκαμε να τον χρησιμοποιήσουμε ξανά μετά τον τραυματισμό του, αλλά προτιμήσαμε να τον προφυλάξουμε».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Σε όλες τις κατηγορίες ήταν καλύτερος από εμάς και κέρδισε δίκαια. Εμείς πρέπει να δούμε όλο το παιχνίδι, τι κάναμε λάθος και να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι την Παρασκευή»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger