Home » » Basket League Playoffs Game 2: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-68

Basket League Playoffs Game 2: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-68


Ο Ολυμπιακός νίκησε 68-66 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και έκανε το 1-1.
O Θρύλος αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο στο break του Παναθηναϊκού, έκανε με τη σειρά του break και έφερε τη σειρά στο 1-1. Την Πέμπτη στο ΣΕΦ το τρίτο παιχνίδι της σειράς.
Η ΑΜΥΝΑ: Η άμυνα ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε εντολή να γίνεται αλλαγή σε όλα τα σκριν, οι Πειραιώτες σταμάτησαν έτσι τη δημιουργία των γηπεδούχων σε πολλά σημεία της αναμέτρησης, τους ανάγκασαν με την άμυνα τους να πετύχουν 17 πόντους λιγότερους σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση και έτσι νίκησαν με 66-68.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Η επίθεση λειτούργησε και πάλι σωστά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν και πάλι πολλά ελεύθερα σουτ, ήταν, όμως, άστοχοι και έτσι δνε μπόρεσαν να καθαρίσουν νωρίτερα το παιχνίδι.
O MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Βασίλη Σπανούλη θα πάρουν τον τίτλο. Και αυτό γιατί ο “Πριντ”, παρά το προσωπικό του δράμα, ήταν για άλλη μια φορά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ενώ στο τέλος ο αρχηγός του Θρύλου έκανε αυτό που κανείς άλλος παίκτης στην Ευρώπη δεν μπορεί να το κάνει. Με τεράτιο σουτ έδωσε τη νίκη στον Θρύλο για το 1-1.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει τη φοβερή αντίδραση μετά το σοκ του 0-1 και το γεγονός πως έφερε και πάλι τη σειρά εκεί ακριβώς που ήθελε. Στο 1-1. Επίσης κρατάει την ψυχραιμία του και χαμηλούς τόνους καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Xαραλαμπόπουλος 7 (1), Φώτσης 6 (2), Φελντέιν 6, Καλάθης 8, Χάντερ 2, Ραντούλιτσα 3, Παππάς 12 (1), Διαμαντίδης 8 (1), Γκιστ 9, Γουίλιαμς 5 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (2), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20 (9ριμπ), Μάντζαρης 7 (1), Χάντερ 7, Στρόμπερι, Αγραβάνης 5 (1), Γουόρικ, Χάκετ 2, Λοτζέσκι 7, Παπανικολάου 9 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: “Είναι σημαντικό πως αντιδράσαμε. Αυτό που βελτιώσαμε ήταν πως δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, εύκολους πόντους και είχαμε γενικά τον έλεγχο στον ρυθμό. Πρέπει πλέον να είμαστε καλύτεροι, να συγκεντρωθούμε περισσότερο, να βελτιωθούμε γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα και να παίξουμε ακόμη καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα είναι μια διαδικασία που αν δεν την ζήσεις, είναι τελείως διαφορετικό. Μπαίνεις στο μυαλό του και λες τι θα ήθελε ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή και προσπαθείς να κάνεις αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένεια μου, αυτή είναι η φυσική εξέλιξη. Τα παιδιά να χάνουν τους γονείς τους και να πηγαίνει έτσι. Θέλω να συνεχίσω να κάνω υπερήφανους όσους βρίσκονται κοντά μας. Δεν θεωρώ ότι άλλαξε κάτι σήμερα, θεωρώ πως αλλάξαμε και αδικήσαμε τον εαυτό μας στο προηγούμενο παιχνίδι. Δουλεύουμε σκληρά, έχουμε καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα και θεωρώ πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο προηγούμενο παιχνίδι. Θεωρώ πως και να χάναμε σήμερα, το ίδιο πράγμα θα λέγαμε. Τι να πει κανείς για τον Σπανούλη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Πριν ξεκινήσω να μιλήσω για το παιχνίδι, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Πεδουλάκη και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού γιατί δεν χαιρέτησα στο τέλος καθώς έτρεξα να πανηγυρίσω με τους παίκτες μου. Αλλάξαμε εντελώς την πνευματική μας ετοιμότητα. Φάνηκε ξεκάθαρα από την πρώτη περίοδο. Ελέγχαμε το παιχνίδι ακόμη κι όταν χάναμε, κρατώντας τον Παναθηναϊκό σε χαμηλή δημιουργία μέσα στην έδρα του. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ελέγξαμε το ρυθμό από την άμυνα, δεν φάγαμε εύκολα καλάθια και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Δίκαια στο τέλος κερδίσαμε, αν και μπήκαν δύο μεγάλα σουτ από τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη. Με την εικόνα μας δικαιούμασταν τη νίκη, αλλά κι αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός θα τη δικαιούταν. Ήταν ομαδική υπόθεση η νίκη, παρότι ο Σπανούλης έβαλε το μεγάλο σουτ και ο Πρίντεζης έβαλε 20 πόντους. Όλοι δούλεψαν κι αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μόνο το 1-1, δεν τελείωσε τίποτα και πιστεύω πως έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε αυτό το break στο break που έγινε», ενώ απολογήθηκε στον αντίπαλο προπονητή: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Πεδουλάκη, γιατί έτρεξα κι εγώ στα αποδυτήρια και δεν τους έδωσα το χέρι μου».

Σχετικά με το σχεδιασμό της τελευταίας επίθεσης, είπε: «Θέλαμε να πάμε σε πικ εν ρολ για να πάμε σε δίποντο, αλλά όταν έγινε αλλαγή έμεινε ένας με έναν ο Σπανούλης».
Δεν παρέλειψε, δε, να εγκωμιάσει τον Γιώργο Πρίντεζη. «Ο Γιώργος έδειξε μεγαλείο ψυχής. Δεν είναι εύκολο αυτό που έκανε και γι’ αυτό του αφιερώνουμε τη νίκη».
Για την επιλογή του να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, είπε: «Εξαρτάται το παιχνίδι. Όταν ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 66 πόντους κι όχι 83 όπως στο ΣΕΦ, επιλέγουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα. Πιστεύουμε στην άμυνά μας, είναι η φιλοσοφία μας αυτή. Δεν ήθελα να δώσουμε στον Παναθηναϊκό να πάρει δύο εύκολους πόντους από βολές».
Αναφορικά με το αν έχει επηρεαστεί ο Οθέλο Χάντερ από τις πληροφορίες περί συμφωνίας με τη Ρεάλ, είπε: «Εμείς ασχολούμαστε με τη δουλειά μας στο γήπεδο. Μπορεί να ισχύει και να μην ισχύει. Ό,τι κι αν γίνει, όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την ομάδα, είτε μείνουμε είτε όχι στην ομάδα. Αυτό είναι επαγγελματισμός. Είδαμε τον Γκουαρντιόλα που έχει υπογράψει εδώ και τρεις μήνες, αλλά ήταν στον τελικό χθες και νίκησε. Ο καθένας προσπαθεί να υπηρετεί την ομάδα».
Σχολιάζοντας τον μικρό αριθμό ασίστ του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης, είπε: «Στο πρώτο ματς οι 29 ασίστ ήταν γιατί ήμασταν ανέτοιμοι πνευματικά για το παιχνίδι. Πιστεύω πως μας έλειψε ο αγωνιστικός ρυθμός τότε, μετά τη σειρά απέναντι στην ΑΕΚ είχαμε 9 μέρες απραξίες. Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ υψηλά ποσοστά κι έτσι ήρθε αυτός ο μεγάλος αριθμός. Είδαμε στο βίντεο ότι είχαμε δώσει 20 εύκολους πόντους, που ήταν θέμα συγκέντρωσης. Όταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος και δεν έχεις ρυθμό, είναι λογικό να σου κοστίσει. Όταν αρχίζεις άσχημα δεν μπορείς να βρεις ρυθμό. Σήμερα είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ που αν τα είχαμε βάλει θα ήταν πιο εύκολη η νίκη μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger