Home » » Basket League Playoffs Finals Game 1: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-83

Basket League Playoffs Finals Game 1: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-83


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 81-83 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Δεύτερο παιχνίδι την Κυριακή (22/05) στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άρχισαν καλά το παιχνίδι, ιδιαίτερα στην άμυνα και έτσι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από το ξεκίνημα. Οι Πειραιώτες με μπροστάρηδες τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Σπανούλη ανέτρεψαν την κατάσταση και μείωσαν. Οι Πειραιώτες πέρασαν και μπροστά στην τρίτη περίοδο, αλλά δεν είχαν απάντηση στα πολλά τρίποντα του Παναθηναϊκού και ηττήθηκαν με 81-83.
Η ΑΜΥΝΑ: Σε καμία περίπτωση δεν θύμισε την άμυνα που έπαιζαν οι Πειραιώτες όλη τη χρονιά και ήταν μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν περισσότερους από 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και περισσότερους από 80 στο ματς.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Η επίθεση στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης δεν λειτούργησε σωστά. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν αγχωμένοι και βρήκαν πολλές φορές σίδερο. Από το 15’ και μετά, όμως, η επίθεση άλλαξε, η ομάδα έφτασε στους 81 πόντους αλλά τελικά δεν αποδείχτηκαν αρκετοί.
Ο MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης έχασε τον πατέρα του, έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά τελικά δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει το γεγονός πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως η σειρά έχει ακόμη δρόμο. Πετάει το 0-1 κα πλέον κοιτάζει το ματς στο ΟΑΚΑ.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 15 (2), Πρίντεζης 17 (1), Μάντζαρης, Παπανικολάου 4, Παπαπέτρου 9 (2), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ 3, Αγραβάνης, Γουόρικ, Χάκετ 6, Λοτζέσκι 21 (3).
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης 13 (3), Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 15 (4), Καλάθης 16 (2τρ., 8ασ., 8ριμπ.), Παππάς 10 (1), Διαμαντίδης 4 (1), Γκιστ 11, Ουίλιαμς 1, Χάντερ 5, Χέινς.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω πως μπήκαμε πολύ νωθρά, ενώ ο Παναθηναϊκός πολύ αποφασιστικά. Δεν είχαμε καλό ρυθμό. Έβαλαν εύκολα καλάθια, πήραν μια διαφορά που έφτασε και στο +12 και σε εκείνο το διάστημα η άμυνά μας δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ επιθετικά, αγχωθήκαμε, αργούσαμε να εκτελέσουμε και ήμασταν άστοχοι. Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό και τελείωσε το ημίχρονο με 47 πόντους. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε, περάσαμε μπροστά, φτάσαμε στο 62-58, δεχτήκαμε μόλις 14 πόντους στην τρίτη περίοδο και βγάλαμε άμυνες και αιφνιδιασμούς. Στο φινάλε χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, ο Παναθηναϊκός ευστόχησε στα δικά του. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι μια σειρά αγώνων, σίγουρα έχουμε πιο δύσκολο έργο τώρα, αλλά θέλουμε να ανακάμψουμε. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που μας κόστισαν την ήττα».
Παράλληλα, στάθηκε στη συγκινητική παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη: «Θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Γιώργο Πρίντεζη για την απώλεια που είχε. Ο Γιώργος έδειξε μεγαλείο ψυχής θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της ομάδας και συνεχίζοντας όλη την προετοιμασία κανονικά, από το πρωί».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: ««Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Έχουν ένα προβάδισμα, αλλά η σειρά τελειώνει στα τρία ματς. Η σειρά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Κάναμε κάποια λάθη και τα πληρώσαμε. Τώρα χρειάζεται να κάνουμε ένα break και επικεντρωνόμαστε στο δεύτερο ματς».
ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ: «Έγινε ένα πολύ δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι. Αρχίσαμε αρκετά συγκεντρωμένα και δυνατά, προηγηθήκαμε, ελέγξαμε το ματς, βάλαμε προβλήματα με την άμυνά μας στον αντίπαλο, αλλά πάνω στο rotation χάσαμε το ρυθμό μας. Οι 29 ασίστ μας είναι ένας εξαιρετικός αριθμός και δείχνει πώς θέλουμε να παίξουμε. Ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά τέτοιο παιχνίδι και ήταν πολύ συγκεντρωμένος. Απλά κερδήθηκε το πρώτο παιχνίδι. Θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση. Κάναμε το 1-0, αλλά υπάρχει συνέχεια. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, είναι πολύ δυνατή ομάδα.Είναι ένας μύθος αυτός του χαμηλού σκορ. Έχουμε γκαρντ που μπορούμε να ανοίξουμε το παιχνίδι. Το πρόβλημά μας είναι πως οι ψηλοί μας δεν είναι τόσο αρκετοί για να δώσουμε φάουλ. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κυνηγήσει σκορ. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το μπάσκετ έχει πάει πολύ στην αθλητικότητα και τα παιδιά που έχουν πρόβλημα στα πόδια παίζουν πολύ λιγότερα. Όσο για τον Γουίλιαμς, ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Καλάθης και ο Φελντέιν. Είναι λίγο καιρό στην Ευρώπη και θέλει προσαρμογή και αυτοσυγκέντρωση στην τακτική. Σήμερα μας πήγε το παιχνίδι έτσι που επιλέξαμε αυτά τα σχήματα. Έχουμε πάρα πολλά γκαρντ. Όταν έχεις οκτώ γκαρντ, δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για πολλούς μήνες με την μπάλα στο έδαφος και ακόμη το βγάζει σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεσαι παιδιά να περιστρέφουν την μπάλα και σε αυτό το κομμάτι έκαναν εξαιρετική δουλειά ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης. Οι 29 ασίστ είναι εξαιρετικός αριθμός. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μπάσκετ είναι η πάσα. Αυτό που κρατάω είναι το πνεύμα. Λάθη θα γίνουν. Εμείς έχουμε 4-5 παιδιά που έχουν παίξει σε τέτοιο επίπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα παιδιά με παραστάσεις και τίτλους. Σε αυτό έχει ένα πλεονέκτημα για το πώς θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός».
ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ: «Ήταν φοβερό παιχνίδι. Ξέρω πως κάθε παίκτης θέλει να παίζει τέτοιους αγώνες. Ήμασταν, όμως, καλύτεροι και παίξαμε σκληρά από την αρχή. Από αύριο, πρέπει να δούμε τα λάθη μας, γιατί αυτό ήταν απλώς το μόνο βήμα κι όχι κάτι άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να νικάμε στην έδρα τους. Έλεγα στον εαυτό μου και στους συμπαίκτες μου πως αυτό το παιχνίδι μπορούμε και πρέπει να το πάρουμε. Σήμερα, δείξαμε το χαρακτήρα μας και πόση καρδιά έχουμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger