Home » » Basket League Playoffs Semifinals Game 3: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 75-89

Basket League Playoffs Semifinals Game 3: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 75-89


Ο Ολυμπιακός, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο του τρίτου ημιτελικού της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με την ΑΕΚ, επιβλήθηκε 89-75 της «Ένωσης», έκανε το 3-0 και προκρίθηκε στον τελικό. Κορυφαίος ο Ντάνιελ Χάκετ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 17 πόντους διαφορά (51-34). Έκτοτε, όμως, έτρεξαν ένα επιμέρους  10-32 για το 61-66 και έκτοτε δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους φτάνοντας στη νίκη-πρόκριση.
Η ΑΜΥΝΑ: Οι Πειραιώτες δεν έπαιξαν καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να δεχτούν 41 πόντους στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μισό του ματς, όμως, οι Πειραιώτες έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να περάσει τη μπάλα στη ρακέτα και με τεράστια δυσκολία πέτυχε τελικά 35 πόντους φτάνοντας τους 75.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ: Όπως και η άμυνα, έτσι και η επίθεση των Πειραιωτών δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, όμως, όλα άλλαξαν με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πετυχαίνουν 58 σε 20 λεπτά με τέσσερις παίκτες να τελειώνουν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων.
O MVP: Ο Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και αυτός που έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του όταν η διαφορά βρέθηκε στο -17 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Ο Χάκετ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 18 πόντους (5/7βολές, 2/5δίποντα, 3/4τρίποντα), δύο ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ, ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ: Κρατάει τη φοβερή αντίδραση που είχε από το 24’ έως το τέλος της αναμέτρησης. Και πετάει το κακό διάστημα από το 10 έως το 24΄ όταν και βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά.

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 21-18, 41-31, 61-55, 75-89

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 9 (3), Χέρστον 10, Μιλόσεβιτς 7 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Κάρτερ 9 (1), Μπράουν 17 (2), Κατσίβελης 2, Καλαμπόκης 7, Μωραΐτης, Μαυροειδής 4, Έρικ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Παπαπέτρου 9 (1), Σπανούλης 13 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 6 (2), Γουόρικ, Χάκετ 18 (3), Λοτζέσκι 14 (1), Παπανικολάου 4.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τον χαρακτήρα που έδειξαν, για την προσπάθεια που έκαναν στο τέλος και για το καλό παιχνίδι που έκαναν στα τελευταία 15 λεπτά. Βρεθήκαν πίσω με 17 στο 24’, είχαμε βραχυκυκλώσει, δεχόμασταν εύκολα καλάθια με διεισδύσεις και καλάθια κάτω από το καλάθι και δεν είχαμε καλή αντιμετώπιση και ατομική και ομαδική. Δεχτήκαμε 25 πόντους στα τελευταία 16 λεπτά και σκοράραμε 56, για εμάς ήταν σημαντικό ότι γύρισε το παιχνίδι με αυτό το σχήμα και την είσοδο του Σπανούλη που έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, γυρίσαμε το ματς, χτίσαμε μια διαφορά και φτάσαμε σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Κρατάμε τη μαχητικότητα, την προσπάθεια και τον χαρακτήρα που δείξαμε. Απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, με πολύ καλό προπονητή που έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στον κόουτς».
Για το γεγονός ότι είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός εύκολα στα πρώτα δύο παιχνίδια και εάν αυτό ήταν στο μυαλό των παικτών: «Μπορεί να είναι μια αιτία αυτή, παρόλο που εμείς είχαμε επισημάνει στους παίκτες πόσο καλή ομάδα είναι η ΑΕΚ. Το ξέραμε αυτό και είδαμε τελικά πως το είχαν καταλάβει οι παίκτες, αντέδρασαν, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, μείναμε συγκεντρωμένοι, πιστέψαμε στη νίκη, έκλεισε η άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, πήραμε εύκολους πόντους και αυτό μας ανέβασε την ψυχολογία για να βάλουμε σουτ».
Για το ποιο ήταν το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, η άμυνα ή η επίθεση. «Είναι αλληλένδετα, προσπαθούσαμε να διαβάσουμε την άμυνα περισσότερο από όσο έπρεπε, καθυστερούσαμε και στα κοψίματα μέσα στη ρακέτα και στην κυκλοφορία της μπάλας, χάσαμε ελεύθερα σουτ και κάποια εύκολα καλάθια, αυτό έφερε μια έλλειψη συγκέντρωσης και στην άμυνα και όταν κάτι δεν πάει καλά μπροστά, υπάρχει πρόβλημα και πίσω. Αυτά πηγαίνουν μαζί και στο διάστημα που είμαστε καλοί, αλλά και σε αυτό που δεν παίξαμε καλά. Πρέπει να μάθουμε όμως, να παίζουμε άμυνα».
Για την απόδοση του Ματ Λοτζέσκι: «Δεν έχει βρει ακόμη τη φόρμα του στο 100%, στην πρώτη του παρουσία στο παιχνίδι απόψε, ήταν νωθρός, αλλά στη δεύτερη παρουσία του ήταν πολύ καλύτερος και αυτό μαρτυρά την έλλειψη ρυθμού που έχει. Είναι σε καλό επίπεδο και είναι σίγουρο πως προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται και καλύτερος και θα φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ:  «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την προσπάθεια. Και στα τρία παιχνίδια η διαφορά ήταν μεγάλη, αλλά η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα μαχητική. Εμείς παλέψαμε πάρα πολύ, για το τρίτο ματς, στο τελευταίο 15λεπτο, κάναμε αυτά που θέλουμε, βγάλαμε ενέργεια, γυρίσαμε το ματς και πήραμε την πρόκριση στον τελικό. Πλέον κοιτάμε να ξεκουραστούμε και να επικεντρωθούμε στον τελικό απέναντι στον αντίπαλο που θα βρούμε εκεί».
ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Εδειξαν ξανά γιατί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Σταδιακά βελτίωσαν την απόδοσή τους και μας διέλυσαν στο φινάλε. Εμείς σιγά σιγά εξαφανιστήκαμε. Ο Ολυμπιακός είχε 12 παίκτες με πολύ μεγάλο κίνητρο. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δείξαμε τις αδυναμίες μας που είναι δύσκολο να βελτιωθούν. Πρέπει να πιστέψουμε στο πλάνο μας ομως και να είμαστε καλύτεροι στα παιχνίδια με τον Αρη».
Για το ότι η ΑΕΚ άδειασε στο φινάλε και έχασε τη διαφορά που είχε «Μοιάζει να είναι ψυχολογικό πρόβλημα και μοιάζουμε να φοβόμαστε να νικήσουμε αυτές τις ομάδες. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έβαλε απίστευτα τρίποντα, αλλά εμείς του δώσαμε αυτή την ευκαιρία με ορισμένες ανόητες αντιδράσεις. Προσπάθησα, δοκίμασα πολλά πράγματα για να το αποτρέψω. Πρέπει να μην απογοητευτούμε, γιατί ακόμα υπάρχει ο στόχος της τρίτης θέσης μπροστά μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger