Home » » Κόροιβος Αμαλιάδας - Ολυμπιακός: 66 - 88

Κόροιβος Αμαλιάδας - Ολυμπιακός: 66 - 88


Ο Ολυμπιακός παίζοντας εξαιρετική άμυνα νίκησε τον Κόροιβο Αμαλιάδας εκτός έδρας (88-66) και έκανε πρεμιέρα με το δεξί στη Basket League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος άρχισαν το παιχνίδι εντυπωσιακά. Ο Ματ Λοτζέσκι ευστοχούσε από παντού, η άμυνα ήταν απροσπέλαστη και έτσι η διαφορά από τα πρώτα κιόλας λεπτά πήγε σε διψήφια επίπεδα (10-21). Το ίδιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στην επίθεση υπήρχε πλουραλισμός, η άμυνα ήταν και πάλι εξαιρετική και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 27-45.
Στο τρίτο δεκάλεπτο χρειάστηκε να περάσουν οκτώ λεπτά για να καταφέρουν οι γηπεδούχοι να φτάσουν στους δέκα πόντους. Ο Παπανικολάου είχε πάρει «φωτιά» και έτσι η διαφορά ξεπέρασε τους 25 πόντους (35-61) στο 29’.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η επίθεση συνέχισε να λειτουργεί σωστά, όχι, όμως και η άμυνα με τους γηπεδούχους να σκοράρουν δέκα πόντους μέσα σε τρία λεπτά. Ο Γκριν είχε πάρει το όπλο του για το 49-73 στο 34’. Στα τελευταία έξι λεπτά οι Πειραιώτες έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να τελειώσει το ματς και στη συνέχεια να στρέψουν την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 10-21, 27-45, 39-61, 66-88.
 
Κόροιβος Αμαλιάδας (Καλαμπάκος):  Γκότσερ 13 (4), Χολ 14, Μιχάλογλου 2, Χατζηνικόλας, Μπράουν 14 (1), Ρίτσαρτ 5 (1), Σπυριδωνίδης 2, Μιλουτίνοβιτς 14 (3), Αποστολίδης, Μπεκρής 2, Κάτζος, Αθανασόπουλος.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Μπιρτς 6 (6ριμπ, 2κλεψ), Σπανούλης 4 (4ασ), Πρίντεζης 10 (7ριμπ), Παπανικολάου 8 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 6 (2τριπ, 4ασ), Γκριν 16 (1τριπ, 3ριμπ, 2ασ), Τολιόπουλος 3 (1τριπ), Παπαπέτρου 6 (2τριπ, 3ριμπ), Αγραβάνης 7, Μιλουτίνοφ 2 (3ριμπ), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 18 (4τριπ, 7ριμπ, 3ασ).
OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Nα ευχηθώ και εγώ από τη μεριά μου καλή σεζόν, με υγεία και στον Κόροιβο Αμαλιάδας, αλλά και σε όλες τις ομάδες. Εμείς γενικά κάναμε ένα καλό παιχνίδι, από την αρχή είχαμε συγκέντρωση και πήραμε μια διψήφια διαφορά. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού σταθερά, σε όλη τη διάρκεια του. Νομίζω ήταν ένα ωραίο απόγευμα με όμορφο μπάσκετ και από τις δύο ομάδες το οποίο ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Καλή συνέχεια στον Κόροιβο, εύχομαι να πετύχει τους στόχους του και η ομάδα, αλλά και ο κόουτς”.
ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΟΣ: “Καλή αγωνιστική χρονιά και από εμένα, υγεία σε όλες τις ομάδες, αυτές οι ομάδες δεν είναι για το επίπεδο το δικό μας. Τα παιδιά του Ολυμπιακού μας πήγαν σε επίπεδα παραπάνω από αυτά που αντέχαμε εμείς. Τελικά, όμως, το ματς τελείωσε και είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Τώρα περιμένουμε να γυρίσουν οι τραυματίες και να δούμε τι ομάδα έχουμε. Να γυρίσει και ο Βαν Όστρουμ μαζί με τον Ρίτσαρντ που γύρισε 3-4 ημέρες πριν. Για να δούμε τελικά τι μπορεί να πετύχει αυτή η ομάδα. Και θέλουμε να μπούμε στην τροχιά του πρωταθλήματος. Νομίζω το ευχαριστήθηκαν όλοι και ο κόσμος και όλοι εδώ στην πόλη. Εμείς προσπαθήσαμε να το κυνηγήσουμε και το κυνηγήσαμε όσο μπορούσαμε το ματς”.
ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι άρχισε η σεζόν. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο το ματς ερχόμενοι εδώ, γι’ αυτό και μπήκαμε συγκεντρωμένοι στην αναμέτρηση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη γενικότερη εμφάνιση που κάναμε”.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Δεν το αντιμετωπίσαμε ως πρόβα τζενεράλε, ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση, στο δεύτερο, όμως, δεν είχαμε τόση συγκέντρωση, δεχτήκαμε πολλά εύκολα καλάθια. Σίγουρα έχουμε πει ότι η φιλοσοφία μας αρχίζει από την άμυνα. Και έπειτα να τρέξουμε και να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger