Home » » Κύπελλο Ελλάδος Προημιτελικά: Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 99-48

Κύπελλο Ελλάδος Προημιτελικά: Ολυμπιακός - Κολοσσός Ρόδου 99-48


Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, επικράτησε των «θαλασσί» με 99-48 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε εύκολα την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης οι πρωταθλητές Ελλάδος έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους. Γκριν, Σπανούλης και Χάκετ έδωσαν τον ρυθμό, οι υπόλοιποι ακολούθησαν και από το ξεκίνημα οι Πειραιώτες πήραν διψήφια διαφορά.
Εκτός από ουσία, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσέφεραν και αρκετό θέαμα. Με σπουδαία άμυνα κράτησαν τους Ροδίτες στους 24 πόντους έπειτα από 20 λεπτά αγώνα για το 53-24. Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Ο Θρύλος σκόραρε από παντού, οι παίκτες των φιλοξενούμενων δυσκολεύονταν ορισμένες φορές ακόμη και να σουτάρουν και έτσι διαμορφώθηκε φυσιολογικά το 79-38 στο 30’.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, προφύλαξε και ξεκούρασε ορισμένους παίκτες, αλλά και πάλι η διαφορά ολοένα και ανέβαινε με τον Τολιόπουλο να γράφει το +45 (83-38). Η διαφορά σταθεροποιήθηκε πάνω από τους 40 πόντους σε όλη την τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να φτάνει άνετα στη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεκάλεπτα: 25-10, 53-24, 79-38, 99-48

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16 (2), Μπιρτς 10 (5ριμπ), Τολιόπουλος 5 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 8 (2), Αγραβάνης 5 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 14 (2), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 7 (2).
 
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λιάπης 2, Ρέντικ 4, Τσούκου 14 (2), Γεωργαλλής, Αγγελάκος 4, Άχονεν 5 (1), Μπέρι 9 (1), Βασιλόπουλος, Παπαδάκης 1, Γουάτσον 6, Χολ 3.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Καλή σεζόν με υγεία σε όλους. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τον βαθμό συγκέντρωσης και ετοιμότητας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και κάναμε ένα καλό παιχνίδι και τα 40 λεπτά. Ξεκινάμε μία σεζόν απαιτητική και δύσκολη και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Με την εμφάνισή μας δείξαμε πόσο πολύ σεβαστήκαμε τον αντίπαλό μας, αλλά και τον εαυτό μας. Ήταν καλό που έπαιξαν όλοι και πρόσφεραν. Αυτό είναι το ζητούμενο. Η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες και πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ανεξαρτήτως αντιπάλου και σκορ. Ξεχνάμε αυτό και το μυαλό μας πάει τώρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Να ευχηθώ καλή σεζόν στον Κολοσσό και στον κόουτς Λυκογιάννη».
ΑΡΗΣ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και του εύχομαι καλή συνέχεια στη σεζόν, με υγεία και να πετύχει τους στόχους του. Για το παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε κάτι ιδιαίτερο. Μπήκαμε εντελώς λάθος από την αρχή, αλλά και με στόχο να κρατήσουμε ενέργεια για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όταν έχεις ταξίδι, δύο ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, σκέφτεσαι πόσο ανώδυνα θα περάσει. Από το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχαμε καθαρό μυαλό και έτσι είχαμε μία κακή εικόνα και κακή παρουσία. Πήραμε, όμως ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια και να συνειδητοποιήσουν, ειδικά οι ξένοι, ότι τα φιλικά δεν έχουν καμία σχέση με τα επίσημα παιχνίδια και ότι ήρθαν στην πιο τακτική λίγκα της Ευρώπης».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger