Home » » Ολυμπιακός - Απ. Πάτρας 83 - 55

Ολυμπιακός - Απ. Πάτρας 83 - 55


Ο Ολυμπιακός νίκησε 83-55 τον Απόλλωνα Πάτρας σε ματς για την έκτη αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.  Κορυφαίος ο Κώστας Παπανικολάου.

To παιχνίδι άρχισε καλά για τους  πρωταθλητές Ελλάδος με τους Λοτζέσκι και Παπαπέτρου να δίνουν λύσεις στην επίθεση για το 20-14 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο ο Παπανικολάου με τη σπουδαία του άμυνα έδωσε λύσεις και στις δύο μεριές του παρκέ, ο ρυθμός του ματς άνοιξε, το ίδιο και η διαφορά για το 49-31 του πρώτου ημιχρόνου. Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν σπουδαία στα πρώτα οκτώ λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός κράτησε σε αυτό το διάστημα τους φιλοξενούμενους κάτω από τους δέκα πόντους και έτσι η διαφορά ανέβηκε στο +22 (62-40) στο 28’.  Η διαφορά διατηρήθηκε πάνω από τους 20 πόντους σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο.  Στα πρώτα εφτά λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε μόλις τέσσερις πόντους με το σκορ να φτάνει στο +25 (74-49) στο 37’.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 20-14, 49-31, 66-45, 83-55.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 5 (3ασ), Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 9 (3), Λοτζέσκι 12 (8ριμπ), Γιανγκ 5 (4ριμπ), Παπαπέτρου 13 (3ριμπ, 4ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (5ριμπ), Χάκετ 4, Αθηναίου 13 (2).

Απόλλωνας Πάτρας (Μέξας): Κόμπινς 7, Χίκεϊ, Σλαφτσάκης 5, Τσιάρας 14 (4), Καλινόσκι 7, Ράσελ 12, Μαστρογιαννόπουλος, Μπάβτσιτς 3 (1), Κουζέλογλου 7 (1).

OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα σοβαρό παιχνίδι από πλευράς μας, εναντίον μιας ομάδας αρκετά καλής. Τις έλειπαν κάποιοι παίκτες, αλλά σίγουρα έχουν ικανούς σκόρερ, και το είδαμε αυτό και κόντρα στον ΠΑΟΚ και απέναντι στο Ρέθυμνο. Το ζητούμενο για εμάς ήταν η αντίδραση μετά το ματς στην Πόλη. Ήμασταν σοβαροί, παίξαμε καλή άμυνα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον Απόλλωνα, ήταν το πιο σοβαρό μας παιχνίδι μέχρι τώρα με ομάδες “χαμηλότερου” βεληνεκούς. Δείξαμε καλή εικόνα σε άμυνα και επίθεση, με όμορφες επιθέσεις, όπου η ομάδα γύριζε και άλλαζε χέρια με τον σωστό τρόπο. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Ευρωλίγκα.  Κοιτάξτε, το θέμα του Έρικ Γκριν, όπως ξέρετε, έχει πάρει 48ωρη άδεια, και ο Γκριν και όλοι οι παίκτες, ο Ολυμπιακός είναι πάνω από όλους. Εγώ θα φύγω, οι παίκτες θα φύγουν, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα εδώ. Η ομάδα είναι ο Ολυμπιακός μας, και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί υπό τη σκέπη της ομάδας αυτής. Όλοι πρέπει να λειτουργούν ομαδικά, όλους τους χρειαζόμαστε, αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν τους ρόλους τους και όταν το καταλάβουν όλοι αυτό, η ομάδα θα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.  Πραγματικά σήμερα είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, παίξαμε ομαδικά, πάντα ψάχναμε τον ελεύθερο παίκτη, επιθετικά ήμασταν καλοί, αλλά και αμυντικά είχαμε αλληλοβοήθειες και καλύψεις, η Πάτρα είναι ομάδα με πολλά πικ εν ποπ, αλλά αυτά δεν τα είδαμε σήμερα γιατί η ομάδα μας ατομικά και ομαδικά, ήταν σωστή και σταματήσαμε τον αντίπαλο μας. Ναι, αυτό είναι που θέλω να δω και στα παιχνίδι από εδώ και μπρος, δεν μπορώ να πω ότι δεν το είχαμε και αυτό έγινε πρώτη φορά, αλλά είναι το πνεύμα που πρέπει να έχουν όλοι. Σε ό,τι αφορά τον Αγραβάνη, στηρίχθηκε και το βάρος του και του αντιπάλου του, στηρίχθηκε στο γόνατο του, δεν είναι τόσο σοβαρό όσο φάνηκε αρχικά, θα εξετασθεί από τον γιατρό και θα σας πούμε ακριβώς τι είναι».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΞΑΣ: «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα γίνει ακόμη δυσκολότερο μετά το ματς στη Γαλατά για τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι έγινε με τον Γκριν, αλλά αυτό έκανε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού να έρθουν να παίξουν ακόμη πιο σοβαρά. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς. Δεν παίξαμε καλά, η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, κάποια παιδιά πρέπει να αντιληφθούν την κατάσταση και να δουν τι θα γίνει από εδώ και μπρος. Για να μπορέσουν να έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοση τους. Θεωρώ πως το πρόβλημα μας είναι πνευματικό. Τα σημάδια από τις ήττες από ΠΑΟΚ και Προμηθέα, είναι ακόμη επάνω στο κορμί μας, πρέπει να το ξεπεράσουμε για να εμφανίσουμε άλλο πρόσωπο το Σάββατο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, καλή συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Νομίζω είναι πρώτα από όλα στο μυαλό τους, πόσο πίσω είναι και πόση δουλειά έχουν ακόμη. Να δουν την πραγματικότητα κατάματα και να δουν την αλήθεια κατάματα, να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν από αυτά τα ματς».

ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Καλησπέρα, να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε Ευρώπη και Ελλάδα. Συγχαρητήρια για την αποψινή τους απόδοση. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε 40 λεπτά συγκεντρωμένοι. Αν με τέτοιου είδους ομάδες δεν είσαι συγκεντρωμένος 40 λεπτά, δεν έχεις καμία τύχη. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Σίγουρα είχαμε μια πολύ άσχημη εικόνα στο παιχνίδι με τη Γαλατά, κάναμε μια άσχημη ήττα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Γαλατά δεν είναι καλή ομάδα. Ξέραμε και θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση στο παρκέ και για τη συνέχεια, σε μια εβδομάδα που έρχεται που είναι αρκετά δύσκολη με αρκετά δύσκολα ματς. Πλέον πρέπει να δουλέψουμε ακόμη  πιο σκληρά στις προπονήσεις. Θέλουμε να ξεκινάμε από την άμυνα μας, στην επίθεση σκοράραμε πολλούς πόντους, αλλά δεχτήκαμε παραπάνω. Δεν γίνεται να βάζουμε πάντα 90-95 πόντους. Πρέπει να συγκεντρωθούμε ακόμη περισσότερο στην άμυνα γιατί από εκεί ξεκινάει το παιχνίδι μας».

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ: «Μπήκαμε να παίξουμε σοβαρά, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, είχαμε σωστή άμυνα, παίξαμε σωστά το παιχνίδι με συγκέντρωση και ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger