Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 59-52

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 59-52

 
Μετά από δύο διαδοχικές ευρωπαϊκές ήττες, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελόνα 59-52 για την έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 4-3. Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους.

Το ματς άρχισε με τον Θρύλο μπροστά στο σκορ 21-16. Η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν καταπληκτική στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να βάλουν διψήφιο αριθμό πόντων  σε αυτό το διάστημα και έτσι ο Θρύλος προηγήθηκε 32-25 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση με τη διαφορά να σταθεροποιείται πάνω από τους 10 πόντους. Ο Σπανούλης όποτε δεν εκτελούσε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και έτσι το 49-38 ήταν φυσικό επόμενο. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης με τον Θρύλο να φτάνει στη νίκη με 59-52.

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 21-16, 32-25, 49-38, 59-52
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 7 (7ριμπ), Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (3τριπ, 6ασ), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 5 (1), Λοτζέσκι 1.
 
Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 11, Χόλμς 13 (2), Ντόρσεϊ 9, Βεζένκοφ 3 (1), Ερικσον, Ολεσον 2, Κόπονεν 6 (1), Περπέρογλου 4, Τόμιτς 4.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, γιατί είχαμε ανάγκη να αντιδράσουμε μετά από δύο σερί ήττες. Κάναμε ένα άριστο αμυντικά παιχνίδι, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης. Κάναμε το καλύτερο αμυντικό μας παιχνίδι ως τώρα στη σεζόν και βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη από νωρίς κρατώντας τον Ράις χωρίς πόντο στο πρώτο ημίχρονο και υποχρεώσαμε τους αντιπάλους σε δέκα λάθη. Τα ποσοστά τους ήταν πολύ χαμηλά και κρατήσαμε την Μπαρτσελόνα 24 πόντους κάτω από τον συνήθη μέσο όρο τους. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με ένα ασφαλές προβάδισμα και με τον τρόπο που παίξαμε αξίζαμε τη νίκη. Παιχνίδια σαν κι αυτό στη Βιτόρια δεν γίνονται κάθε μέρα. Μπορεί στον κόσμο να αρέσουν τα ματς με μεγάλα σκορ, αλλά στη Γαλατά βάλαμε πολλούς πόντους και χάσαμε. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που φέρνει χαμηλά σκορ και είτε χάνει είτε κερδίζει το κάνει με μικρές διαφορές. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και το σημαντικό είναι για μας πως είχαμε για 40 λεπτά τον έλεγχο και τους βγάλαμε με την άμυνά μας εκτός ρυθμού. Φέραμε το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα, όπως θέλαμε να πάει. Επιλέξαμε επιθέσεις με πιο ασφαλή τρόπο για να τελειώσουμε τις φάσεις. Αν είχαμε λίγο καλύτερο ποσοστό από την περιφέρεια θα είχαμε μεγαλύτερη διαφορά, αλλά ίσως υπήρχε λίγη πίεση από τις δύο ήττες, ίσως να χάσαμε πολύ ενέργεια στην άμυνα. Αφού βελτιώσαμε την άμυνά μας, τώρα πρέπει να ανεβάσουμε και την επίθεσή μας. Ψάχνετε να βρείτε κάτι να γράψετε… Θα παίξει στο επόμενο. Είναι δική μου απόφαση να μην παίξει ο Γιανγκ. Γιατί δεν ρωτήσατε για τον Αθηναίου;».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
: «Σήμερα παίξαμε πολύ καλή άμυνα και καταφέραμε να αντιδράσουμε μετά τις συνεχείς ήττες στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι ότι παίξαμε άσχημα στην επίθεση, αλλά ήμασταν άστοχοι σε πολλά ελεύθερα σουτ, ενώ βιαζόμασταν να τελειώσουμε το παιχνίδι. Σημασία έχει ότι νικήσαμε και όχι ότι βάλαμε λίγους πόντους, γιατί στη Γαλατά είχαμε βάλει παραπάνω και χάσαμε. Ξεχνάμε τον αγώνα αυτό και κοιτάμε τον Παναθηναϊκό. Θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και πιστεύω ότι ο προπονητής θα κάνει τις κατάλληλες προσαρμογές για να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Είχαμε ένα θέμα στον προσανατολισμό μας στην άμυνα στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά, δείξαμε βελτίωση από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας και σήμερα ήμασταν πολύ καλοί. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Σταματήσαμε το πικ εν ρολ της Μπαρτσελόνα, αλλά και τον Ράις που είναι σημαντικός γι’ αυτούς. Και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποια κενά διαστήματα, αλλά παραμείναμε μπροστά σκορ και έτσι πήραμε αυτή τη σημαντική νίκη. Δεν έχει σημασία πόσους πόνους βάζεις, γιατί στη Γαλατά βάλαμε πολλούς αλλά χάσαμε και σήμερα βάλαμε 59 και νικήσαμε. Προτιμώ να νικάμε. Το ματς αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ματς του πρωταθλήματος. Καταρχάς παίζουμε στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τον Νίκολς που δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα, ενώ έχει έναν νέο προπονητή που έχει διαφορετική φιλοσοφία. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι Ευρωλίγκας, είναι παιχνίδι των “αιωνίων” και γι’ αυτά τα παιχνίδια ζούμε».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «Θέλω να ευχηθώ στον Ολυμπιακό καλή συνέχεια και να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ για τη σπουδαία τιμή που μου έκαναν. Για μένα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει γίνει πολύ σκληρός και πρέπει να κρατάς τα συναισθήματα. Πρέπει να παραδεχτώ πως η σημερινή μέρα ήταν πολύ πιο καλή για μένα σε σχέση με την τελευταία μου εδώ. Ήταν ένα πολύ παράξενο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν καλά. Εμείς θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα για να νικήσουμε. Τα ποσοστά μας ήταν πολύ χαμηλά, κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε περίπου δέκα λέι απ χωρίς πίεση και δεν μπορώ να βρω πώς θα κερδίζαμε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ δυνατά στην άμυνα. Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Μας λείπουν πέντε παίκτες και δεν συμβαίνει αυτό μόνο σε ένα ματς αλλά σε πολλά συνεχόμενα και αυτό επηρεάζει το επίπεδό μας. Στην ομάδα είμαστε στενοχωρημένοι για τον τρόπο που παίξαμε το παιχνίδι. Δεν νομίζω πως είναι αθλητικό το θέμα. Είμαστε διχαστικός λαός από αρχαιοτάτων χρόνων. Από το… Αθήνα-Σπάρτη. Υπάρχει κρίση αξιών. Πέρσι στη Ρωσία ευχαριστήθηκα το μπάσκετ και το κάνω και φέτος στη Βαρκελώνη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγαπάω την Ελλάδα, τους ανθρώπους της ή την ομάδα εδώ. Στο εξωτερικό μπορείς να επικεντρωθείς στο αθλητικό κομμάτι».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger