Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μακάμπι 73-80

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μακάμπι 73-80


Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός και άστοχος απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ηττήθηκε με 80-73 και πλέον είναι στο 5-4 μετά από εννιά αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Η άμυνα και η ατομική, αλλά και η ομαδική δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να σκοράρουν συνεχόμενους πόντους και να πάρουν προβάδισμα. Αρχικά ο Γουίμς και στη συνέχεια ο Γκάουντλοκ έκαναν μεγάλη ζημιά με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 20-24.
Κάθε φορά, όμως, που έχτιζε κάτι καλό επιθετικά ο Ολυμπιακός για να ανατρέψει την κατάσταση, οι παίκτες της Μακάμπι είχαν την απάντηση, άλλοτε με «τρελά» σουτ και άλλοτε χτυπώντας μέσα από τη ρακέτα με το ημίχρονο να τελειώνει 37-44. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισραηλινοί συνέχισαν να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν σίδερο στις περισσότερες των προσπαθειών. Έτσι,  διαφορά αντί για να κλείσει άνοιξε και το 49-65 έδειχνε μη αναστρέψιμο.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, δεν τα παράτησαν, άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά, την έριξαν κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά στο κρίσιμο τελευταίο δίλεπτο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν ακριβώς στον ίδιο ρυθμό επιθετικά και τελικά έφτασαν στη νίκη με 73-80.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 20-24, 37-44, 49-65, 73-80.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 8, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 14 (0/6 τρ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 15 (2).

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Χαντάρ): Γκάουντλοκ 12 (1), Ραντ 6, Σίλι 19 (5), Πνίνι, Οχαγιόν 2, Γουίμς 12, Αλεξάντερ 2, Άιβερσον 14, Τσίρμπες 3.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα βράδυ που τίποτα δεν πήγε καλά. Ξέραμε ότι η Μακάμπι ήθελε να ανοίξει τον ρυθμό και να παίξει πολύ ένας εναντίον ενός. Δεν ξεκινήσαμε καλά στην άμυνα, ειδικά στο ένας εναντίον ενός και τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ στην επίθεση χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Η Μακάμπι έκλεισε το "ζωγραφιστό" και μας άφησε το μακρινό σουτ, αλλά χάσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και μετά αγχωθήκαμε κι άλλα σουτ, τα οποία χαλούσαν την αμυντική μας ισορροπία. Στην τρίτη περίοδο θέλαμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να κάνουμε μία επανεκκίνηση. Το ξεκίνημά μας όμως ήταν πολύ κακό. Αυτό έκρινε και το παιχνίδι. Η Μακάμπι έβαλε πολλά εύκολα καλάθια και ξέφυγε στο σκορ. Πήγαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο τέλος παίζοντας με 5 γκαρντ αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Μακάμπι άξιζε να κερδίσει. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε. Αυτή είναι η EuroLeague όμως. Έχει τέτοιες βραδιές με  πολλές μεγάλες νίκες και ήττες. Τώρα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Μείναμε πίσω από νωρίς. Χάσαμε πολλά σουτ. Δεν νομίζω πως παίξαμε τόσο άσχημα, όσο ότι χάσαμε κάποια καλά σουτ. Μας έβαλαν αρκετή πίεση. Είχαμε δύο δύσκολα παιχνίδια στη σειρά και είναι στενάχωρο που δεν τα καταφέραμε σήμερα. Μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε αυτή την άσχημη ήττα.  Έχουμε ένα παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ τώρα που δεν πρόκειται να είναι εύκολο».

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ: «Έφταιξε και η άμυνα και η επίθεση. Δεν ήμασταν καλοί αμυντικά, χάσαμε φάσεις στο ένας με έναν. Δεν βρήκαμε εύκολα καλάθια. Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι.Δεν ήμασταν τόσο σκληροί σε όλο το ματς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μόνο ήμασταν σκληροί, εκεί καταλάβαμε πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Γνωρίζουμε πως η άμυνά μας πρέπει να βελτιωθεί και να προχωρήσουμε. Μένουν πολλά ματς στην Euroleague και την Α1».

ΡΑΜΙ ΧΑΝΤΑΡ: «H νίκη είναι συνδυασμός δύο πραγμάτων που ασχολούμαστε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το άλλο έχει σχέση με το μπάσκετ, την άμυνα και την τακτική και το άλλο είναι το πνεύμα. Χαιρετίζω την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες μας».

ΝΤΙ ΤΖΕΙ ΣΙΛΙ: «Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας στο παιχνίδι. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλά στην επίθεση, αλλά στην αρχή της σεζόν αντιμετωπίζαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Έτσι, μαζευτήκαμε όλοι μαζί και είπαμε πως το κλειδί για τις νίκες θα ήταν η άμυνα, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν».

ΣΟΝΙ ΓΟΥΙΜΣ: «Η άμυνα ήταν το κλειδί. Παίξαμε άμυνα για 40 λεπτά, για πρώτη φορά. Καταφέραμε να περιορίσουμε το μεγάλο τους όπλο, τον Σπανούλη. Έχουμε ένα επιθετικό σύνολο, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, σε όλες τις θέσεις.Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και όντως προσπάθησε να επιστρέψει. Ωστόσο, δεν αγχωθήκαμε και αντιδράσαμε σωστά».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger