Home » » Ολυμπιακός - ΑΕΚ : 78 - 67

Ολυμπιακός - ΑΕΚ : 78 - 67


Ο Ολυμπιακός νίκησε 78-67 την ΑΕΚ και μετά από οκτώ αγωνιστικές στη Stoiximan.gr Βasket League είναι μόνος πρώτος και αήττητος στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι άρχισε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό. Πρίντεζης και Λοτζέσκι έδειχναν ασταμάτητοι με τη διαφορά να ανεβαίνει γρήγορα στους δέκα πόντους (26-16) στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα δεν άλλαξε. Ο Λοτζέσκι συνέχισε να σκοράρει, Μπιρτς, Παπαπέτρου και Παπανικολάου έδωσαν λύσεις για το 43-34 του ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν απολαυστικοί. Με επιμέρους σκορ 22-12 έστειλαν τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους (65-46). Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους στο μεγαλύτερο μέρος της με την ΑΕΚ απλώς να μειώνει με τρία τρίποντα στο τέλος στο τελικό 78-67.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 26-16, 43-34, 65-46, 78-67.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 12 (10 ρ.), Σπανούλης 10 (2 τρ., 9 ασ.), Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Γκριν 7(1), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 9(1), Μιλουτίνοφ, Χάκετ 1, Λοτζέσκι 17 (3), Αθηναίου

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 14 (2), Βασιλειάδης 11 (3), Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ουίλιαμς 2, Σάκοτα 14 (1), Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 10 (1), Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι μια σημαντική νίκη γιατί παίζαμε με μια ομάδα που είχε βλέψεις να σπάσει το δίδυμο της κορυφής και ήταν αήττητη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάναμε καλή δουλειά και κερδίσαμε χωρίς να δυσκολευτούμε. Μπράβο στα παιδιά που αντέδρασαν σωστά μετά την ήττα από την Μακάμπι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σήμερα και μας βοήθησε, αλλά και περαστικά στον Κώστα Βασιλειάδη για τον τραυματισμό του”.
Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένος είναι από την απόδοση των παικτών του, ο Έλληνας κόουτς είπε πως “oταν η ομάδα κερδίζει θέλω να γράφετε μόνο για τους παίκτες και πως αυτοί φέρνουν τις νίκες. Όταν η ομάδα χάνει, θέλω όλοι να γράφετε ότι φταίω εγώ”.
ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ:  “Είναι καλή νίκη για μας απέναντι στην ΆΕΚ που είναι δυνατή ομάδα. Την χρειαζόμασταν μετά την ήττα στο… περίπλοκο ματς με την Μακάμπι και τώρα κοιτάζουμε μπροστά”.
ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Ήταν μια αντίδραση. Είχαμε απαντήσεις. Ξεχάσαμε τι έγινε με την Μακάμπι. Κάναμε ένα εξαιρετικό ματς με την ΑΕΚ. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά συνολικά κάναμε ένα καλό ματς. Αυτή η ομάδα είναι καλή, έχει καλούς παίκτες. Εμείς νικήσαμε, μπήκαμε και πάλι στον δρόμο μας. Βρήκα τον ρόλο μου στην ομάδα μου. Συμβαίνουν διάφορα, τα αφήνω πίσω μου. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Έμαθα από αυτό, ωριμάζω».
ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒTΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Ήταν το φαβορί για αυτό το ματς και μετά την ήττα από τη Μακάμπι περιμέναμε πως θα παίζουν δυνατά, αλλά και ότι θα έχουν ένα είδος πίεσης. Αυτά τα ματς σου δείχνουν τις αδυναμίες σου, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ομάδα τοπ επιπέδου. Πιστεύω όμως πως αν το πιστεύαμε περισσότερο και παίζαμε πιο δυνατά, θα μπορούσαμε ακόμη και να είχαμε κερδίσει. Όμως δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε, παίξαμε άσχημα και παρ’ όλα αυτά ήμασταν το μεγαλύτερο διάστημα 6-7 πόντους πίσω. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες, αλλά είναι εύκολο να λες λόγια και άλλο είναι η πραγματικότητα. Είχαμε πολλούς παίκτες που σκέφτονται μόνο την επίθεση κι όχι την άμυνα. Μέχρι τώρα τα πάμε αρκετά καλά αλλά πρέπει να πιστέψουμε, να συνεχίσουμε τη δουλειά και να περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία».
Σε ερώτηση για το  ποιο στοιχείο λείπει από την ΑΕΚ για να είναι πιο ανταγωνιστική εκτός έδρας, απάντησε: «Δεν είναι εύκολο να το πεις αυτό. Δεν είμαστε πολύ έξυπνη ομάδα, παίζουμε βιαστικά και απέναντι σε τέτοιες ομάδες τιμωρείσαι για κάθε λάθος σου. Έχουμε πρόβλημα και στο ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός σήμερα είχε 15 επιθετικά ριμπάουντ και αυτό σε σκοτώνει. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει δύο παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Εμείς πρέπει να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας ή έστω να τις κρύψουμε».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ: «Ξέρουμε τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και τί ποιότητα έχει. Παίξαμε χάλια, κάναμε πάρα πολλά λάθη. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξέφυγε ο Ολυμπιακός. Παίξαμε πολύ χάλια, ειδικά στην επίθεση. Είχαμε άσχημες επιλογές. Έπρεπε να είμαστε 40 λεπτά εκεί. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο για εμάς. Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, θέλουμε πάρα πολλή δουλειά. Ήταν ένα καλό τεστ για να δούμε πού βρισκόμαστε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger