Home » » Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών : 90 - 63

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πατρών : 90 - 63

Ο Ολυμπιακός νίκησε 90-63 τον Προμηθέα και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της STOIXIMAN.GR Basket League. Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδος ο Ματ Λοτζέσκι με 13 πόντους.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Πειραιώτες είχαν διάθεση να φτάσουν το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έτσι και έγινε. Με τους Αγραβάνη και Σπανούλη να οδηγούν στην επίθεση την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Θρύλος έκανε το 27-16.
Στη δεύτερη περίοδο, η επίθεση έμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα και η άμυνα έγινε ακόμη καλύτερη με αποτέλεσμα να προηγηθεί ο Ολυμπιακός με 53-27 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν μια δυνατή προπόνηση ενόψει Φενέρμπαχτσε και διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 30 πόντους (75-43).
Στην τελευταία περίοδο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκούρασε βασικούς παίκτες, έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες της 12αδας και ο Θρύλος έφτασε πάρα πολύ εύκολα στο τελικό 90-63.
Δεκάλεπτα: 27-16, 53-27, 75-43, 90-63
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 6, Σπανούλης 9 (1), Αγραβάνης 11 (2), Παπανικολάου 8 (1), Μάντζαρης 4, Γκριν 10 (2), Γιανγκ 6, Τολιόπουλος 6 (1), Παπαπέτρου 6, Μιλουτίνοφ 7, Λοτζέσκι 13 (3), Αθηναίου 4.
Προμηθέας Πάτρας (Αγγέλου): Κρομά 4, Γκίκας 15 (3), Γκράβας 6, Τόντιτς 5, Μουρ 15, Κλαρκ 5 (1), Γιαννικόπουλος, Πέττας 2, Γερομίχαλος 6 (2), Τσάμης 3, Ντίκερσον 2.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Χρόνια πολλά σε όλους, Υγεία και αγάπη. Όσον αφορά το ματς. Είδαμε ένα καλό ματς και θέλαμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Οι παίκτες μας έκαναν καλό παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, παίξαμε καλά στην επίθεση, σκοράραμε καλά σε όλο το ματς. Η άμυνα μας ήταν σε καλό επίπεδο. Ξεκινήσαμε την πρώτη περίοδο βάζοντας τις βάσεις. Είχαμε πλουραλισμό σε όλο το ματς. Ελέγξαμε τον ρυθμό, είχαμε διαφορές και βγάλαμε ωραίες φάσεις στο παρκέ. Νομίζω το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος. Σκόραραν και οι 12 παίκτες μας, κάτι που δείχνει την ομαδικότητα μας. Παίξαμε καλά και στην άμυνα, είχαμε καλές αλληλοκαλύψεις. Είναι ένα παιχνίδι που μας αφήνει ικανοποιημένους. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε κοντά μας. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο στο ματς με την Φενέρμπαχτσε».
Για την παρουσία του Κώστα Παπανικολάου στη θέση «4»: «Ο Παπανικολάου είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει στο “4”. Είχε και φάουλ ο Αγραβάνης. Ο Παπαπέτρου είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής, οπότε δεν ήθελα να τον κουράσουμε. Ο Παπανικολάου είναι πολύπλευρος παίκτης. Κάνει εξαιρετική δουλειά και αθόρυβη, σε πολλούς τομείς. Μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε και στο “3” και στο “4”».
Για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Χάκετ και εάν υπάρχει κάποιο νεότερο: «Ψάχνουμε παίκτες, μας έχουν προτείνει αρκετούς. Είχα πει μετά την Μπάμπεργκ, καθώς δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο. Έχουμε κατασταλλάξει σε σε 4-5 ονόματα. Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Κάποιοι από αυτούς τους παίκτες που κοιτάμε έχουν συμβόλαια, άλλοι δεν έχουν. Δεν είναι εύκολο να πάρεις την πρώτη σου επιλογή, καθώς εξαρτάται και από άλλους παράγοντες».
Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Αγραβάνη στον ώμο στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου: «Τον εξετάζει ο γιατρός, δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει. Θα δούμε στην αυριανή προπόνηση τι έχει. Πάντως, όσο κατάλαβα, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ: «Δεν έχω να πω κάτι παρά να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα που έχει. Εδώ και χρόνια ο Προμηθέας κάνει μία προσπάθεια να καλλιεργήσει το μπάσκετ σε κάποιες βάσεις που θέλει η διοίκησή του, που είναι πάντα κοντά. Προσπαθούμε να βάλουμε αυτές τις αρχές, να επιστρέψουμε σε αυτές και είναι ουτοπία να μιλάμε για τεχνικές αναλύσεις. Δεν ξέρω αν έχουμε χρόνο, αλλά η ποιότητα και ο χαρακτήρας των παιδιών θα μας βοηθήσουν».

ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ: «Δουλεύουμε κάποια πράγματα, όπως η άμυνα και τα ριμπάουντ για να τα δώσουμε στον κόουτς. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε, ειδικά στο ριμπάουντ. Πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια. Πρέπει να προσέχουμε την μπάλα για να μην κάνουμε πολλά λάθη και να παίρνουμε καλά σουτ».
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger