Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 71-62

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 71-62


Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, νίκησε 71-62 και έκλεισε τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 10-5.

Το ξεκίνημα των πρωταθλητών Ελλάδος στο παιχνίδι ήταν απίστευτο. Οι «ερυθρόλευκοι» αποδεικνύοντας γιατί διαθέτουν την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, κράτησαν την τουρκική ομάδα στους εννιά πόντους και προηγήθηκαν 18-9. Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του ματς άνοιξε, αλλά μόνο για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Ο Θρύλος μέσω της άμυνας του βρήκε ρυθμό στην επίθεση και παίζοντας καταιγιστικό μπάσκετ προηγήθηκε 40-21.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν ακριβώς η ίδια με τα προηγούμενα 20 λεπτά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δέχονταν δύσκολα καλάθι, στην επίθεση υπήρχε πολυφωνία και έτσι ήρθε το 58-40 του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, η κούραση από την υπερπροσπάθεια (απουσία Πρίντεζη, Αγραβάνη, Χάκετ), βγήκε, αλλά και πάλι οι Πειραιώτες έδειξαν απόλυτα έτοιμοι. Αντέδρασαν σωστά στο come back της Φενέρ και έφτασαν στη νίκη με 71-62.

Δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11(3), Μπιρτς 10, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 12(2), Σπανούλης 7, Παπανικολάου 3(1), Μάντζαρης 8(2), Λοτζέσκι 14(2).

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 3, Μαχμούτογλου, Άντιτς 5 (1), Σλούκας 10 (1), Αρνά, Νάναλι 2, Βέσελι 22, Κάλινιτς 1, Ντίξον 9 (2), Ντατόμε 10 (2).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Αναμφίβολα αξίζαμε τη νίκη με τον τρόπο που παίξαμε και την αποφασιστικότητα που δείξαμε. Αναγκάσαμε μια ομάδα με την ποιότητα της Φενέρ να έχει 21 πόντους στο ημίχρονο και βάλαμε τους όρους του αγώνα κυριαρχώντας στις δύο πλευρές του παρκέ ως το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Φενέρ είναι πολύ καλή ομάδα και προσπάθησε να αντιδράσει. Βρήκε τρόπους να σκοράρει σε αντίθεση με μας, αλλά στο τέλος με 2-3 καλές άμυνες και επιθέσεις πήραμε τη νίκη και με μια αρκετή καλή διαφορά. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια και τη θέληση που είχαν. Είδαμε πολλούς παίκτες που έκαναν βουτιές στο παρκέ, διεκδικούσαν τα ριμπάουντ και κέρδισαν όλες τις μικρές μάχες. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο μένοντας ταπεινοί στον δεύτερο γύρο, που θα είναι πιο δύσκολος. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας υποστήριξε πάρα πολύ, το γήπεδο ήταν κατάμεστο πρώτη φορά φέτος και θέλουμε στο εξής να συμβαίνει πάντα αυτό, γιατί έτσι κερδίζουμε προσπάθεια από όλους με τη βοήθεια του κόσμου. Θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου και όλο το σταφ για την πολύ καλή προετοιμασία του αγώνα».

Για τη σημασία της νίκης τηρουμένων των συνθηκών είπε: «Για μένα κάθε νίκη είναι σημαντική, γιατί είναι πολύ δύσκολη η Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω αν είναι η πιο σημαντική. Πρέπει κάθε ματς να το παλεύουμε και να δείχνουμε τον ίδιο ζήλο. Κάναμε κατάθεση ψυχής και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Σχετικά με την πίεση που ένιωσαν παίκτες των αντιπάλων είπε: «Το ότι οι αντίπαλοι ήταν υποψιασμένοι για τον τρόπο που θα παίζαμε και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά».

Κάνοντας το «ταμείο» για τον πρώτο γύρο είπε: «Δεν θέλω να κάνω απολογισμό. Δεν
μπορείς να κοιτάς πίσω, ούτε μακριά, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη μας και τον απολογισμό θα τον κάνουμε μετά το τελευταίο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και να επιστρέψουν οι παίκτες μας. Χρειαζόμαστε αυτή την ξεκούραση, σωματικά και ψυχικά. Έχουμε δώσει διήμερο ρεπό στα παιδιά, θέλουμε να εντάξουμε τον Γουότερς στην ομάδα και να δούμε και τους τραυματίες μας».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό γιατί άξιζε να νικήσει. Άρχισε το παιχνίδι εξαιρετικά, πολύ επιθετικά στην άμυνα και στην επίθεση. Ήταν πιο γρήγοροι από μας και έτσι έφτασαν σε μεγάλη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Βλέποντας τα στατιστικά στο ημίχρονο, πλην του Βέσελι οι άλλοι παίκτες είχαν 3/24 σουτ, οπότε ήταν λογικό το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, ο Ολυμπιακός ήταν στο +18 στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά παρότι πλησιάσαμε χάσαμε μια ευκαιρία σε ανοιχτό σουτ με τον Ντίξον και ηττηθήκαμε. Μια ερώτηση για μας είναι γιατί φτάσαμε μέχρι αυτό το σημείο. Από κάθε ματς κρατάς θετικά και αρνητικά, σήμερα έχουμε πολλά αρνητικά και λίγα θετικά. Όταν παίζεις έτσι, η ευθύνη ανήκει στον προπονητή. Θα πρέπει να σκεφτούμε τα πάντα για την ομάδα μας. Δεν είναι ποτέ αρκετή μια αντίδραση 5-6 λεπτών. Υπάρχουν πολλά ματς μπροστά μας και θα δούμε πώς θα είναι το μέλλον».

Όσο για το αν ξαφνιάστηκε που παίκτες που έχουν παίξει στο γήπεδο αυτό δεν αντεπεξήλθαν στις δυσκολίες είπε: «Σε κάθε προπόνηση και συνάντηση με τους παίκτες μου, ομαδικά και ατομικά, τους είχα πει εκατοντάδες φορές πως ο Ολυμπιακός θα μπει επιθετικά στο παιχνίδι. Μπορείτε να τους ρωτήσετε, αλλά είδατε ποια αντίδραση είχαν. Υπάρχουν παίκτες που ακόμη κι όταν χάνουν δείχνουν χαρακτήρα και έχεις κάποιους άλλους που είναι αδύνατο να τους αλλάξεις. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε πολύ σοβαρά και να πάρουμε αποφάσεις. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με απουσίες, αλλά βρήκε τον τρόπο και πάλεψε. Εμείς δεν παλέψαμε, παίξαμε σαν σε φιλικό. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε για να κερδίσει».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Μπήκαμε με θέληση όλα τα παιδιά. Θέλαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Είχαμε ένα σημαντικό παιχνίδι, πήραμε μια σημαντική νίκη. Το δείξαμε από το πρώτο λεπτό. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να νικά. Πρέπει να παίζουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Αυτό βγαίνει στο παρκέ».

Για τις απουσίες στο «4»: «Έχουμε πολλά παιδιά που παίζουν πάνω από μία θέση. Είναι σημαντικό αυτό. Πολλοί μπορούν να "θυσιαστούν" για να παίξουμε μια θέση. Καλύψαμε τα κενά και στο "4"».

Για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης: «Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο τέλος. Αλλά, και οι αντίπαλοι παίζουν μπάσκετ. Δεν πρέπει να είσαι πλεονέκτης. Πρέπει να εκτιμάς τη νίκη. Μας άξιζε μια καλύτερη διαφορά. Ίσως να χαλαρώσαμε και λίγο. Θα το αναλύσουμε και θα δούμε τι έγινε. Είναι μια καλή νίκη. Θες να χτίσεις πάνω σε αυτές. Το κάθε ματς είναι διαφορετικό. Όταν έρθει η ώρα, θα προσεγγίσουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό με την ίδια σοβαρότητα. Είναι σημαντικό ότι κλείνουμε τον πρώτο γύρο στη 2η θέση. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ: «Σίγουρα ήταν μεγάλη νίκη. Κάθε ματς είναι σημαντικό φέτος, ειδικά απέναντι σε μία τόσο καλή ομάδα. Βάλαμε τις βάσεις μέσω της άμυνας από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα με πολύ ταλέντο και ξέραμε πως θα παλέψουν να επιστρέψουν. Δεν μείναμε έκπληκτοι, αλλά καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο και να κρατήσουμε τη νίκη. O κόουτς δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος. Θέλει πάντα να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια.  Το μομέντουμ είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να βγάλουμε ενέργεια, να παλέψουμε. Πρέπει και θα τα δώσουμε όλα».
 
ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ: «Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ήταν θέμα αποφασιστικότητας. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά. Η άμυνα ήταν το κομβικό σημείο»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger