Home » » Euroleague Regular Season: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 75 - 88

Euroleague Regular Season: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 75 - 88


Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο χιονισμένο Κάουνας, νίκησε 88-75 τη Ζαλγκίρις Κάουνας και έφτασε στο 8-4 μετά από δώδεκα αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.
Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά αμυντικά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωναν την εικόνα τους και έβρισκαν έτσι ρυθμό και στην επίθεση. Tελικά, όμως, οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκαν 23-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνα τους και με τους Παπανικολάου και Λοτζέσκι να κάνουν σπουδαία δουλειά, πήραν προβάδισμα για το 40-42 του πρώτου ημιχρόνου.
Σπανούλης, Γκριν και Πρίντεζης ήταν για άλλο ένα παιχνίδι καταπληκτικοί και έτσι διατήρησαν τη διαφορά σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο για το 60-63. Στην τελευταία περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος πάτησαν γκάζι, Λοτζέσκι και Παπανικολάου συνέχισαν να σκοράρουν και η διαφορά πλησίασε τους 10 πόντους. Λίγο πριν το τέλος του ματς ο Γιώργος Πρίντεζης τραυματίστηκε και άπαντες «πάγωσα» στη θέα του Έλληνα φόργουορντ στο παρκέ. Τελικά, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδος έδειξαν πως είναι φτιαγμένοι από πανίσχυρο μέταλλο και έφτασαν στη νίκη με 88-75.

OI ΠΟΝΤΟΙ
Τα δεκάλεπτα:23-21, 40-42, 60-63, 75-88
Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11, Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαφτόκας, Μιλάκνις 6 (2), Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 13 (6ριμπ), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2τριπ, 8ασ), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1τριπ, 6ριμπ), Παπανικολάου 16 (2τριπ, 5ριμπ), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1τριπ, 8ριμπ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, παίζαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα με ποιότητα και το έδειξαν και στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους από τα οποία νίκησαν τα τρία και έχασαν δύσκολα σε Μόσχα και Μαδρίτη. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το ματς απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Είχαμε συγκέντρωση και διάρκεια και ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Είχαμε γενικά ένα καλό παιχνίδι, παίξαμε σωστά, σταματήσαμε τα εύκολα καλάθια της Ζαλγκίρις Κάουνας και επιθετικά είχαμε παραγωγικότητα, με διψήφιους αριθμούς πόντων για έξι παίκτες. Διαβάσαμε όλες τις αδυναμίες τις αμυντικές της Ζαλγκίρις και επιτεθήκαμε σωστά στις αδυναμίες τους. Ήταν ξεκάθαρο πως θα κρίνονταν όλα στο τέλος. Εκεί τους επιτρέψαμε να σκοράρουν μόλις 15 πόντους, εμείς βάλαμε 46 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, μια εξαιρετική επίδοση και συνεχίζουμε. Ήταν καλή νίκη, αλλά πλέον σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο ματς. Καλή τύχη στη Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα. Είναι αρκετά σοβαρό, είναι κάτι στο γόνατο, θα δούμε κάνοντας εξετάσεις σήμερα ή αύριο στην Ελλάδα. Οι εξετάσεις θα δείξουν τι έχει. Πονάει στο γόνατο, αυτό μπορώ να πω μόνο αυτή τη στιγμή».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙTΣ: «Εμείς ήρθαμε να παίξουμε εκτός έδρας εναντίον μιας μεγάλης ομάδας. Ελέγξαμε για 40 λεπτά το ματς, είχαμε 12 επιθετικά ριμπάουντ, 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και δείξαμε πως είμαστε ομάδα και παίζει ο ένας για τον άλλον. Όταν έπρεπε στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε καλή άμυνα, στα τρία πρώτα δεκάλεπτα ελέγχαμε το ματς περισσότερο μέσα από την επίθεση μας. Ανέβηκε και το ποσοστό στα τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά φτάσαμε στη νίκη στο τέλος. Σίγουρα ο Παπανικολάου σε όλα τα παιχνίδια ήταν πάρα πολύ καλός, παίκτες είναι, άνθρωποι είναι. Μέχρι τώρα ήταν πάρα πολύ καλός και σήμερα ήταν καταπληκτικός. Και τώρα περιμένουμε να έχει διάρκεια στην απόδοση του. Πονάει στο γόνατο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, θα κάνουμε μια μαγνητική εδώ να δούμε τι θα δείξει. Όταν παίζεις μπάσκετ και όταν παίζεις 100%, δεν πρέπει να σταθούμε αν ήταν το αυτοκόλλητο, έτσι είναι η ζωή. Έχει και τα πάνω και τα κάτω. Αυτό είναι γλίστρημα. Εμείς προσπαθούμε να ελέγχουμε τα σώματα και την ενέργεια των παικτών. Αυτά συμβαίνουν, οι τραυματισμοί συμβαίνουν και είναι να τους ξεπερνάμε και να σκεφτόμαστε θετικά».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Σημασία έχει ότι κέρδισε η ομάδα. Ήταν όντως καλό επιθετικά παιχνίδι για εμένα, αλλά το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Πήραμε τη νίκη, τη βάλαμε στο σακούλι και προχωράμε. Ήταν μια ομαδική προσπάθεια, χαίρομαι πραγματικά, τους ευχαριστώ όλους για τη στήριξη τους και συνεχίζουμε. Αφιερώνουμε τη νίκη στο Ντάνιελ, παίζουμε και γι αυτόν, να είναι γερός και δυνατός και περιμένουμε να έρθει κοντά μας. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, να είναι γρήγορα κοντά μας και να μην είναι κάτι σοβαρό».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger