Home » » ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός : 84 - 89

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός : 84 - 89


Ο Ολυμπιακός νίκησε 89-84 τον ΠΑΟΚ για την 11η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League και συνεχίζει πρώτος και αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας. Σούπερ εμφάνιση από τον Ματ Λοτζέσκι. Έκρινε το ματς ο Πάτρικ Γιανγκ.

Το παιχνίδι άρχισε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Σε επίθεση και άμυνα. Έτσι, στο πρώτο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδος προηγήθηκαν με έξι πόντους, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε το 21-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, ο Ματ Λοτζέσκι πήρε… φωτιά. Με συνεχόμενους πόντους του Αμερικανού φόργουορντ με βέλγικο διαβατήριο, ο Θρύλος με επιμέρους σκορ 23-33, πέρασε μπροστά με εννιά πόντους στο ημίχρονο. 44-53.
Σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου Γκριν, Λοτζέσκι και Παπανικολάου διατήρησαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Στην τελευταία περίοδο, όμως, η κούραση, από τις πολλές και σημαντικές απουσίες, έπαιξε ρόλο, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και πέρασε μπροστά με έναν πόντο, αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Πάτρικ Γιανγκ, με καλάθι και φάουλ έβαλε την ομάδα μπροστά με +2. Στην επόμενη επίθεση η καλή άμυνα του Λοτζέσκι έφερε το κλέψιμο από τον Ολυμπιακό και ο Γιανγκ με 2/2 βολές ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα μας.

Δεκάλεπτα: 20-19, 43-52, 66-73, 84-89.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, Τέιλορ 8, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 2, Σάιμπερτ 8 (1), Χρυσικόπουλος 6, Τσόχλας 12, Μαργαρίτης, Μπράιαντ 14 (1), Πέινερς 12 (1), Κλάντον 18.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (1), Αγραβάνης 8 (2τριπ, 7ριμπ), Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 19 (3τριπ, 4ριμπ, 3ασ), Μάντζαρης 8 (1τριπ, 4ασ), Μπιρτς, Γιανγκ 6 (2ριμπ), Παπαπέτρου 2, Λοτζέσκι 28 (2ριμπ), Αθηναίου 5 (3ριμπ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Η διαιτησία είναι σημαντικός παράγοντας και οι διαιτητές πρέπει να ξεχωρίζουν και να σφυρίζουν με την ίδια βαρύτητα και για τις δυο ομάδες. Ίδιας βαρύτητας φάουλ σφυρίζονται με διαφορετικό τρόπο επηρεάζοντας την εξέλιξη του αγώνα. Ο διαιτητής πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα στα ίσια και αυτό δεν έγινε μόνο σήμερα, αλλά και σε άλλα παιχνίδια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την εμφάνιση κόντρα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν έχει σημασία που είχε απουσίες, έχει παίξει ξανά με απουσίες και δεν δυσκολεύτηκε τόσο. Οι λεπτομέρειες από τις οποίες βγήκαν νικητές ήταν θέμα εμπειρίας. Πρέπει να παίξουμε με τον ίδιο τόπο στην συνέχεια του προγράμματος, παίρνοντας τα θετικά από το σημερινό παιχνίδι».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Καλησπέρα και από εμένα. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη επί ενός αξιόλογου και αξιόμαχου αντιπάλου, τον ΠΑΟΚ, τον οποίο ειδικά εδώ μέσα είναι δύσκολο να τον νικήσεις. Για εμάς είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την άμυνα που παίξαμε, δεχτήκαμε εύκολους πόντους, αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με 68% στο δίποντο, 7/10 προσπάθειες μέσα από τη ρακέτα έγιναν καλάθι, αυτό, για μια ομάδα σαν εμάς που θέλουμε να χτυπήσουμε δύσκολα και δυνατά παιχνίδια, είναι ανεπίτρεπτο. Δεν κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, είχαμε πολλές φορές έλλειψη συγκέντρωσης, δεν είχαμε καλές βοήθειες και ο ΠΑΟΚ έβρισκε συνέχεια τον τρόπο να μειώνει τη διαφορά που είχαμε πάρει από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά. Όταν και βρεθήκαμε μπροστά στο σκορ. Στο τέλος δείξαμε την εμπειρία μας, δείξαμε χαρακτήρα, δεν πανικοβληθήκαμε και με πολύ αποτελεσματικές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση, κερδίσαμε στο τέλος το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την εμφάνιση του και του εύχομαι καλή συνέχεια και στην Ευρώπη”.
Για τις απουσίες και κατά πόσο επηρέασαν: “Καταρχήν έχω πει πολλές φορές ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σύνολο παικτών, το οποίο και εμπιστεύομαι απόλυτα. Έχω πει ότι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, μπορούν στην καλή τους μέρα να δώσουν πολλά στην ομάδα. Αυτό αποδείχτηκε και σήμερα, με απουσίες δύο βασικών παικτών της πεντάδας και του Ντάνιελ Χάκετ σκοράραμε 89 πόντους, γι αυτό λέω ότι και η άμυνα θα έπρεπε να είναι καλύτερη. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στο υλικό μου, στους παίκτες μας, περιμένω σίγουρα περισσότερα από κάποιους και δεν θέλω να μιλάω για απουσίες και να τις χρησιμοποιώ ως δικαιολογία γιατί όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά. Εμείς σκοράραμε 89 πόντους, είχαμε καλό πλουραλισμό, είχαμε λύσεις από πολλούς παίκτες, ασφαλώς ο Λοτζέσκι έκανε πολύ καλό παιχνίδι, το ίδιο και ο Παπανικολάου, το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ το διασπάσαμε εύκολα και απλά. Στην επίθεση είχαμε πρόβλημα με το πικ εν ρολ του Τσόχλα, το οποίο ο ΠΑΟΚ έπαιξε σχεδόν με αυτό σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα, κάποιες άμυνες. Στο τέλος ήμασταν πιο αποτελεσματικοί και κερδίσαμε το παιχνίδι”.
Για το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας: “Κοιτάξτε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο για την Ευρωλίγκα, για το σύστημα που διεξάγεται, το να συζητάμε αν είναι σωστό ή όχι, αν είναι καλό γιατί παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα, γιατί θα παίξουμε τρία ματς σε πέντε ημέρες. Παίξαμε σήμερα Κυριακή δύσκολο παιχνίδι, ερχόμαστε από τη Λιθουανία, την Τρίτη παίζουμε εντός με τον Ερυθρό Αστέρα και την Πέμπτη παίζουμε μετά από ταξίδι στο Μπάμπεργκ. Καταλαβαίνετε ότι παίζουμε τέσσερα ματς σε οκτώ μέρες, τρία ματς σε πέντε. Αυτό είναι γνωστό, το ξέρουν όλες οι ομάδες, εγώ δεν νομίζω πως πρέπει να το συζητάμε τόσο πολύ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας διεξάγεται με αυτούς τους όρους, όλοι οι όροι, ισχύουν για όλες τις ομάδες, από το καλοκαίρι γνωρίζαμε αυτό το πρόγραμμα και γι αυτό εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πολύ γεμάτο ρόστερ. Έχουμε 15 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν. Το να λεμε ότι είναι κουραστικό, είναι άνευ ουσίας η κουβέντα αυτή. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε μέσα στον πόλεμο, δεν μπορείς να πεις εάν αυτός ο πόλεμος είναι δίκαιος ο άδικος. Εδώ έχεις κάθε μέρα αγώνα και κάθε μέρα πρέπει να παλεύεις για τη νίκη. Αυτή είναι η ουσία, το αν πρέπει να παλεύεις, ναι, αφού στον πόλεμο είμαστε, πρέπει να πολεμάς. Η συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι άκαιρη για εμένα από τη στιγμή που τώρα παίζουμε αυτό το πρωτάθλημα. Όλοι παίζουν τώρα, εμείς Ευρωλίγκα και ελληνικό, οι Ισπανοί το ισπανικό που είναι και πιο δύσκολο. Δεν μπορούμε να το συζητάμε τώρα, θα αλλάξει κάτι αν το συζητάμε τώρα; Όχι, θα πρέπει το καλοκαίρι, όποιος παίρνει τις αποφάσεις, να καθίσει κάτω, αν καθίσει και να συζητήσει για το τι μπορεί να γίνει και εάν πρέπει να γίνει κάτι. Πάντως εγώ δεν είμαι αρμόδιος να κάνω κουβέντα. Δεν αποφεύγω να απαντήσω, απλά είμαι και εγώ μέσα στον πόλεμο και ό,τι και άποψη να έχω, δεν είναι της ώρας να το πω. Και ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και άλλες ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Άρα, όλες οι ομάδες αυτές που έχουν και την αίγλη και τη δυνατότητα, πρέπει να ανταπεξέλθουν στην πραγματικότητα”.
Για τον αντικαταστάτη του Χάκετ: “Ό,τι έχει γραφτεί μέχρι ω΄ρα δεν ισχύει για τον αντικαταστάτη του Χάκετ. Ακόμη δεν έχουμε ψάξει. Μας έχουν προτείνει αρκετούς παίκτες είναι η αλήθεια, αλλά επειδή είχαμε το ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ήθελα να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι. Γιατί και εμείς οι προπονητές, ίσως κάποιοι δεν ξέρουν τι γίνεται, δουλεύουμε πολύ για να ετοιμάσουμε ένα παιχνίδι. Και στο βίντεο και στη θεωρία και στις προπονήσεις και στο γήπεδο και παντού. Άρα, άμα εμείς αρχίσουμε να ψάχνουμε στα βίντεο τους παίκτες που μας έχουν προτείνει, θα χάσουμε την ουσία ου είναι οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Και επειδή είχαμε και αυτό το παιχνίδι με ταξίδι και επειδή έχουμε άλλα δύο παιχνίδια back to back με ταξίδι, δεν θα βιαστούμε να πάρουμε παίκτη, θα κοιτάξουμε τις απαιτήσεις αυτών των παιχνιδιών και μετά θα κοιτάξουμε με την ησυχία μας για παίκτη. Γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε λάθος επιλογή. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτη τώρα βιαστικά και γρήγορα και να είναι λάθος επιλογή. Θέλουμε να βάλουμε έναν παίκτη που θα ταιριάζει στη χημεία της ομάδας, θα είναι παίκτης που θέλουμε, θα έχει τα στοιχεία που θέλουμε και θα βοηθήσει πραγματικά την ομάδα”.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Καλησπέρα σε όλους! Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια της και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Νομίζω έγινε ένα κλειστό παιχνίδι, ήταν σημαντική νίκη για εμ΄ς, αλλά δεν είμαστε η ομάδα που έχει συνηθίσει να δέχεται 80+ πόντους. Δεν δείξαμε τη συγκέντρωση που έχουμε δείξει σε άλλα παιχνίδια στην άμυνα μας. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό και θες να δείχνεις ότι είσαι ο καλύτερος, δεν πρέπει να επιτρέπεις στον εαυτό σου πάνω από όλα, να έχει τέτοια απόδοση. Παρόλα αυτά, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν μια σημαντική νίκη. Καλή τύχη και στον Μαργαρίτη, να είναι γερός και δυνατός, χαρήκαμε όλοι που το παιδί γύρισε από έναν τέτοιο τραυματισμό. Να είστε όλοι καλά».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΣΟΧΛΑΣ: “Όταν φτάνει εκεί το παιχνίδι, είναι θέμα επιλογών. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καλά. Πλησιάσαμε στο σκορ, αλλά στο τέλος ήμασταν άτυχοι και χάσαμε. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα επιστρέψαμε, προσπαθήσαμε, αλλά χάσαμε”.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger