Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 73-65

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 73-65


Ο Ολυμπιακός παίζοντας εξαιρετική άμυνα επιβλήθηκε 73-65 του Ερυθρού Αστέρα και πλέον στο 9-4 μετά από 13 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να μην έχουν συγκέντρωση στην άμυνα. Έτσι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 22-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους, Λοτζέσκι και Γκριν έδωσαν επιθετική ώθηση για το 45-34 του ημιχρόνου.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συνέχισε τη σπουδαία δουλειά του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο και έτσι η διαφορά σταθεροποιήθηκε πάνω από τους δέκα πόντους σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο το οποίο έληξε 56-43. Στην τελευταία περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν να παίζουν σπουδαία άμυνα και έφτασαν τελικά στη νίκη με 73-65 μιας και στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε και δεν υπήρχε η ίδια συγκέντρωση στην άμυνα.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 22-18, 45-34, 56-43, 73-65

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15 (1), Μπιρτς 1, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου
2, Σπανούλης 5, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 18 (4), Αθηναίου 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Γουόλτερς 4, Ντάνγκουμπιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 5 (1), Γκούντουριτς 12, Γιόβιτς 16 (1), Κούζμιτς 13, Μπιέλιτσα 4.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα είχαμε μια καλή εμφάνιση, ελέγξαμε σε γενικές γραμμές το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ είπαμε πως πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα και ο στόχος μας επετεύχθη. Δεχτήκαμε μόλις 65 πόντους και είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Θα μπορούσαμε όμως να αποφύγουμε κάποια φτηνά καλάθια που δεχτήκαμε από λάθη ή επιθετικά ριμπάουντ. Γενικά η καλή μας άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο εννιά πόντους και φτάσαμε στη μεγαλύτερη διαφορά μας. Θεωρώ πως εκεί κρίθηκε το ματς. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν και υποστήριξαν την ομάδα. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και θέλουμε τη βοήθειά τους σε κάθε αγώνα. Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο σε κάθε γήπεδο γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα όπως έγινε στο Κάουνας. Εμείς δεν έχουμε δει ακόμη γεμάτο γήπεδο στην έδρα μας και θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου περισσότερο από ό,τι μέχρι τώρα.

Σε ερώτηση για το εάν η φιλική ατμόσφαιρα επηρέασε τους παίκτες, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «η ατμόσφαιρα ήταν σε βάρος της συγκέντρωσης για ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες μας ήταν συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα. Η επίθεσή μας δεν πήγε τόσο καλά στο δεύτερο ημίχρονο, όπως στο πρώτο. Χάσαμε εκεί λίγο τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητά μας».

Για το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής και τον τρόπο προσέγγισης του Γκριν στο ματς είπε: «Από την αρχή της χρονιάς έχουμε χτίσει την ομάδα για να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν, τους εμπιστεύομαι και το δείχνω. Πιστεύω στην ομαδικότητα και στο σύνολο. Σήμερα όσοι μπήκαν προσπάθησαν για το καλύτερο. Πολλές φορές κατηγορήθηκα για το rotation, αλλά το πώς πρέπει να προετοιμάζεις την ομάδα είναι πιο σημαντικό. Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Όσο για τον Γκριν, έχει μπει στη φιλοσοφία της ομάδας και προσφέρει σε πολλούς τομείς πλέον. Οι εμφανίσεις του πλέον είναι πιο ολοκληρωμένες και τον έχουν ανεβάσει επίπεδο».

ΝΤΕΓΙΑΝ ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Παίξαμε άσχημη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε προβλήματα στα ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός βρήκε εύκολους πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η άμυνά μας, αλλά με 2/17 σουτ τριών πόντων δεν μπορείς να πεις πολλά και να νικήσεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του»

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: «Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε τον έλεγχο για 40 λεπτά. Μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι αμυντικά και συγκεκριμένα στα ριμπάουντ. Θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό στη συνέχεια. Προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα μπορώ. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο. Παίζουμε κάθε δυο - τρεις μέρες, πάντα πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Με την Μπάμπεργκ θα έχουμε το 4ο ματς σε δέκα ημέρες. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε. Ξαναλέω, πως μας νοιάζει μόνο τι θα γίνει στο μέλλον. Θέλουμε να προετοιμαστούμε και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: "Παίξαμε καλή άμυνα. Κοιτάμε το επόμενο ματς και θέλουμε να ανεβαίνουμε στη βαθμολογία. Παίζω πολύ καιρό με αυτούς τους συμπαίκτες και έχει γίνει εύκολο για εμένα, βρίσκω ρυθμό».

ΟΓΚΝΙΕΝ ΚΟΥΖΜΙΤΣ: «Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας ήταν η επίθεση, κάναμε πολλά σουτ που δεν βρήκαν στόχο και έτσι ήρθε μία φυσιολογική ήττα. Κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό. Ήταν όμορφα που γύρισα στην Ελλάδα, η πόλη και οι φίλαθλοι είναι υπέροχοι, δεν έχω σκεφτεί να επιστρέψω στο μέλλον αλλά είναι ωραία να γυρίζεις εδώ».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger