Home » » Euroleague Regular Season : Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν 88 - 59

Euroleague Regular Season : Ολυμπιακός - Ούνικς Καζάν 88 - 59


Ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ απέναντι στην Ούνικς Καζάν, νίκησε 88-59 και πλέον βρίσκεται στο 7-4 μετά από 11 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης, επικράτησαν της ομάδας του Εβγένι Πασούτιν με +29 και πλέον είναι στο 7-4. Από το ξεκίνημα οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν το παιχνίδι τους και η διαφορά πήγε νωρίς σε διψήφια επίπεδα (13-2) με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 24-16.
Στη δεύτερη περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι. Με συνεχόμενους πόντους των Σπανούλη, Πρίντεζη και Λοτζέσκι το ημίχρονο τελείωσε 43-28. Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 22 πόντους καθώς η επίθεση του Θρύλου λειτουργούσε υποδειγματικά με το 68-42 στο 30’ να αποτυπώνει όλη την εικόνα της αναμέτρησης.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε ακριβώς στο ίδιο τέμπο και έφτασε τελικά σε μια άνετη νίκη με 88-59.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 24-16, 43-28, 68-42, 88-59

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15, Μπιρτς 5, Γιανγκ 5, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 15 (1), Αθηναίου.
Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 3, Αντίποφ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 2, Παραχούσκι 4, Κολόμ 4, Κλιμένκο 3, Βορονόφ, Πάνιν 3 (1), Καϊμακόγλου 6, Γουίλιαμς 9.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο Χάκετ έχει θλάση και μάλλον θα είναι εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχαμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι, από τα καλύτερά μας φέτος, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο να σταματήσουμε την παραγωγή και το σκορ της Ούνιξ, κρατήσαμε τον Λάνγκφορντ χαμηλά αν και έβαλε 25 πόντους, καθώς μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο είχε 11 πόντους. Στο τέλος σκόραρε όταν δεν είχε πια σημασία, ενώ δεν είχε και ασίστ. Επίσης κάναμε πολύ καλή δουλειά στον Κολόμ, που είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την Ούνιξ και είχε διψήφιο αριθμό ασίστ σε άλλα ματς. Κι ο Παραχούσκι έμεινε εκτός αγώνα λόγω της καλής προσωπικής άμυνας, αλλά και των προσαρμογών της ομαδικής μας άμυνας. Ένα παιχνίδι που ήταν δύσκολο από την αρχή φάνηκε στο τέλος να είναι εύκολο, αλλά δεν ήταν. Οι παίκτες μου το έκαναν εύκολο, γιατί πέρα από την καλή άμυνα είχαμε και καλή επίθεση. Κάναμε ένα σπουδαίο ομαδικό παιχνίδι, με καλή κυκλοφορία, πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες και όλοι ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Ξεχνάμε αυτό το ματς και κοιτάμε το ματς της Κυριακής με το Ρέθυμνο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν και μας υποστήριξαν».

ΕΒΓΚΕΝΙ ΠΑΣΟΥΤΙΝ: «Μετά από ένα τέτοιο ματς τι να πω. Δεν δείξαμε καλό εαυτό στην άμυνα, δεν είχαμε καρδιά. Όταν δεν παλεύεις δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Είναι δική η ευθύνη. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Εμείς δεν εμφανιστήκαμε στο γήπεδο»

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Κάναμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας στην άμυνα. Πολλοί μπορεί να πουν ότι το παιχνίδι ήταν εύκολο, αλλά εμείς το κάναμε έτσι με την εμφάνισή μας. Είδαμε ότι η Ούνιξ νίκησε τη Φενέρ και έχασε δύσκολα από τη Ρεάλ, οπότε είναι καλή ομάδα. Κλειδί ήταν η αντιμετώπιση του Λάνγκφορντ, από όλα τα παιδιά που κλήθηκαν να τον αντιμετωπίσουν, ενώ περιορίσαμε και τον Παραχούσκι. Το τεχνικό τιμ μάς είχε ζητήσει να εστιάσουμε στα ριμπάουντ και αυτό ήταν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Ήταν μια καλή ομαδική προσπάθεια και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια για τη νίκη».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Από την αρχή μπήκαμε δυνατά, ήμασταν καλοί στην άμυνα και βρήκαμε εύκολα καλάθια. Όλα τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά στον Λάνγκφορντ και περιορίσαμε τη δράση του. Είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, αλλά παίξαμε πολύ καλά πάνω του. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ματς με το Ρέθυμνο και μετά πάμε στο Κάουνας, απέναντι σε μια καλή ομάδα και μια δύσκολη έδρα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger