Home » » Τρίκαλα - Ολυμπιακός: 60 - 81

Τρίκαλα - Ολυμπιακός: 60 - 81


Ο Ολυμπιακός νίκησε 81-60 τα Τρίκαλα εκτός έδρας και έκανε το εννιά στα εννιά στην STOIXIMAN.GR Basket League. Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ο Γιάννης Αθηναίου.

Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να προσπαθεί να βρει τα πατήματα της, κυρίως επιθετικά. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν σε 2-3 σουτ και έβγαλαν ορισμένες καλές άμυνες, το 12-10 έγινε 14-18 και στη συνέχεια η διαφορά ολοένα και ανέβαινε. Μπιρτς και Αθηναίου έδωσαν ώθηση επιθετικά με την είσοδο τους με το επιμέρους 2-16 να δίνει διψήφια διαφορά στον Ολυμπιακό και το ημίχρονο να τελειώνει 29-48.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Ο Γιανγκ μπήκε φουριόζος σε άμυνα και επίθεση για το 44-67 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες των Πειραιωτών διατήρησαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και έφτασαν άνετα στο τελικό 60-81.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 14-18, 29-48, 44-67, 60-81.
 
Tρίκαλα (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 3, Κάφεϊ 12 (2), Λίποβι 4, Μπιρούτα 12 (2), Τσαγκαράκης 2, Άτιτς 5 (1), Πουλιανίτης 5 (1), Μπάρλοου 8 (1), Καλλές 2, Χότον 7, Βαρυτιμιάδης.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (3ριμπ), Μπιρτς 4 (6ριμπ), Γιανγκ 9 (4ιμπ), Παπαπέτρου 8 (7ριμπ), Σπανούλης 6 (1τριπ, 5ασ), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 4 (7ριμπ), Παπανικολάου 10 (2τριπ, 5ριμπ), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 23 (2τριπ, 2ριμπ, 4ασ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σημαντική νίκη για εμάς, παίξαμε καλό μπάσκετ, παίξαμε όπως θέλαμε να παίξουμε. Τα Τρίκαλα στην έδρα τους έχουν καλή παραγωγικότητα, εμείς είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα, στις νίκες που είχαν κάνει τα Τρίκαλα είχαν 44% στα τρίποντα, εμείς το περιορίσαμε αυτό, πήραμε μια ικανοποιητική διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Πήραμε μια νίκη έχοντας περιθώριο να ξεκουράσουμε ορισμένους παίκτες. Είχαμε και το απρόοπτο με τον Μάντζαρη στο ζέσταμα που αισθάνθηκε ένα τράβηγμα, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και τον προφυλάξαμε. Ξεκουράσαμε τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και όσοι αγωνίστηκαν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ακολούθησαν το πλάνο μας. Δεν μιλάω εύκολα για κάποιον παίκτη ξεχωριστά, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Γιάννη Αθηναίου. Έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Και αμυντικά και επιθετικά. Το έχω πει πάρα πολλές φορές πως όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, υπολογίζω σε όλους τους παίκτες και πρέπει όλοι τους να είναι έτοιμοι πάντα και ο Γιάννης σήμερα ήταν απόλυτα έτοιμος. Θέλω να ευχαριστήσω τα Τρίκαλα για τη φιλοξενία και όλη την καλή διάθεση που έδειξαν απέναντι μας και χθες και σήμερα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: «Προερχόμαστε από δύσκολο ματς στην Τουρκία κόντρα στη Νταρουσάφακα. Ήρθαμε κατευθείαν εδώ, να παίξουμε ένα καλό  παιχνίδι καθώς τα Τρίκαλα στην έδρα τους παίζουν γρήγορα. Παίζουν καλά και γρήγορα και θέλαμε να ματσάρουμε αυτή την ενέργεια και να μην τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Νομίζω πως τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ. Είχαμε και κάποια διαστήματα στα οποία δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Αλλά μην ξεχνάμε πως η ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις. Είναι σημαντικό ότι εμφανιστήκαμε σοβαροί και συνεχίζουμε κοιτώντας το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας».

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει διάταση στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού και θα εξεταστεί με την επιστροφή της αποστολής στον Πειραιά.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger