Home » » Euroleague Regular Season: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 67 - 64

Euroleague Regular Season: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 67 - 64


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 67-64 από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά κρατάει το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του μιας και διατήρησε το +9 του πρώτου αγώνα. Πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ελλάδος ο Έρικ Γκριν με 17.
Στο πρώτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι πήρε έναν τρελό ρυθμό. Πρίντεζης και Γκριν σκόραραν ασταμάτητα για το 22-22 του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ο ρυθμός έπεσε, τα πολλά φάουλ και τα πολλά άστοχα σουτ οδήγησαν σε χαμηλό σκορ και αργό τέμπο για το 40-34 του ημιχρόνου υπέρ των γηπεδούχων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν ασταμάτητοι. Παπανικολάου, Γκριν και Γουότερς είχαν απαντήσεις για όλα, ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε απέναντι σε Βέσελι και Ούντο και στις δύο ρακέτες και το ματς ήρθε τούμπα για το 47-56 με τον Θρύλο να κάνει επιμέρους σκορ 7-22 σε αυτό το διάστημα.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (50-60), αλλά σε εκείνο το σημείο, με σερί 14-0 από τη Φενέρ έγινε το 64-60 με το ματς να τελειώνει 67-64.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 6 (6ριμπ), Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 27 (3), Μπένετ, Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 5, Κάλινιτς 4, Ντίξον 8 (2), Ντατόμε 17 (3).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 17 (1), Μπιρτς 5, Παπαπέτρου 2, Γουότερς 4, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10 (1τριπ, 7ριμπ), Παπανικολάου 13 (3τριπ, 8ριμπ, 2κλεψ), Μάντζαρης 6 (2), Λοτζέσκι 4.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πιστεύω ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Ένα παιχνίδι μεταξύ δύο εξαιρετικών ομάδων στην Ευρωλίγκα, ένα ματς υψηλού επιπέδου. Και τώρα που η αναμέτρηση έχει τελειώσει, έχουμε μια πικρή γεύση στο στόμα μας, γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει κάτι καλύτερο, να έχουμε κερδίσει το ματς. Στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους μας και αυτό επέτρεψε πολλούς εύκολους πόντους στη Φενέρ και πολλά ελεύθερα σουτ. Έτσι όπως εξελίχθηκε η πρώτη περίοδος, το σκορ δεν ήταν καλό για εμάς. Στη δεύτερη περίοδο η Φενέρ μας πίεσε, μας ανάγκασε να έχουμε άσχημα σουτ. Φτάσαμε στο -6, αλλά μείναμε στο ματς. Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλά, παίξαμε την άμυνα που θέλαμε, είχαμε τον έλεγχο του ματς σε μεγάλο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά, όμως, με την μεγάλη πίεση της Φενέρ, κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε τη συγκέντρωση μας, κάναμε έξι λάθη σε αυτά τα τελευταία οκτώ λεπτά και από την κακή μας επίθεση, η Φενέρ βρήκε πολλούς πόντους. Στο τέλος προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο ματς, η εντολή ήταν να κάνουμε φάουλ στον Ούντο, γιατί όλοι οι άλλοι ήταν πολύ καλοί στις βολές, ο Σλούκας μπήκε και αυτός στο ματς. Προσπαθήσαμε να κάνουμε παγίδες στους γκαρντ για να πασάρουν στον Ούντο, αλλά αυτό δεν συνέβη και δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις εδώ, η Φενέρ είναι η φιναλίστ της περσινής σεζόν, πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε, παιχνίδι με το παιχνίδι, βήμα-βήμα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Το γεγονός πως το γήπεδο ήταν γεμάτο και είχε γίνει soldout, ήταν κάτι φοβερό για εμάς. Το είπα και στους παίκτες μου. Οι άνθρωποι μας, μας εμπιστεύονται και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτό τους είπα και ζήτησα να δώσουν το 100% για όλους.  Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν γρήγορος ο ρυθμός, πήγε ψηλά το σκορ. Στη δεύτερη περίοδο, παίξαμε πολύ καλή άμυνα και λόγω αυτής, καταφέραμε και πήραμε τη διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, δεν παίξαμε σωστά. Δεν είχαμε συγκέντρωση, σκόραραν πολλούς και εύκολους πόντους και φαινόταν σαν να μην θέλουμε να παίξουμε άμυνα. Έτσι, σκόραραν εύκολα, βρήκαν ψυχολογία και σκόραραν και πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεων τους. Στην τελευταία περίοδο παίξαμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, με άλλο σκεπτικό, με άλλη ενέργεια και έτσι γυρίσαμε το παιχνίδι».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Δυστυχώς χάσαμε την ψυχραιμία μας. Μας πίεσαν αρκετά, ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και εγώ και οι συμπαίκτες μου και δεν τα καταφέραμε. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο Βασίλης για την ομάδα μας. Ήρθαμε για να κερδίσουμε και όχι για τη διαφορά. Δεν μπορούμε να λέμε εάν ήταν εδώ ο Σπανούλης τι θα είχε γίνει. Με τα αν δεν γίνεται δουλειά. Αν κρατάγαμε λίγο ακόμη εκεί στο +!0, θα κερδίσαμε. Παίξαμε με τη φιναλίστ της Ευρωλίγκας, κόντρα σε φανατικό κοινό, χωρίς τον ηγέτη και τον αρχηγό μας, ήρθαμε εδώ να κερδίσουμε και να παλέψουμε. Πλέον, εξαρτάται καθαρά από εμάς τι θα γίνει και αυτό είναι το σημαντικό. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας για το πλεονέκτημα. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά συνεχίζουμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger