Home » » Ολυμπιακός - Άρης: 69 - 55

Ολυμπιακός - Άρης: 69 - 55


Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός αμυντικά για άλλη μια φορά, επιθετικά είχε πλουραλισμό και έτσι έφτασε σε νέα νίκη, αυτή τη φορά επί του Άρη με 69-55 σε ματς για τη 18η αγωνιστική της  STOIXIMAN.GR Basket League.

O Ολυμπιακός για άλλη μια φορά άρχισε εντυπωσιακά αμυντικά και κράτησε τον Άρη σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στην πρώτη περίοδο και με τον Μάντζαρη να «πυροβολεί» το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 20-9. Στη δεύτερη περίοδο, η εικόνα ήταν ακριβώς ίδια. Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν δέχονταν με τίποτα καλάθι, στην επίθεση, Γκριν, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ έκαναν σπουδαία δουλειά με το ημίχρονο να τελειώνει 40-21.
Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι απαντήσεις και με τους Παπανικολάου, Αγραβάνη και Λοτζέσκι έστειλαν τη διαφορά στο +13 (54-41) στο 30’.
Στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Κράτησαν τον Άρη σε απόσταση ασφαλείας και έφτασαν στη νίκη με 69-55.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 54-41, 69-55

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Γουότερς 2, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 9, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 11 (3), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 2.

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 4, Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τζένκινς 10 (2), Κάμινγκς 12 (1), Ζάρας 5 (1), Μούρτος, Γκόρντον 2, Γιάνκοβιτς 9 (1), Καββαδάς 13, Ντραγκίτσεβιτς.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν μια εύκολη επικράτηση επί ενός σοβαρού και αξιόμαχου αντιπάλου. Βάλαμε τις βάσεις από την πρώτη περίοδο, δεχτήκαμε 9 πόντους στο δεκάλεπτο και 21 στο ημίχρονο φτιάχνοντας μια μεγάλη διαφορά. Περιμέναμε την αντίδραση του Άρη, δεν αρχίσαμε καλά, αλλά κι έτσι πήραμε δίκαια τη νίκη. Έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε κάποιες ανάσες στους παίκτες μας, για να ξεκουραστούμε και να αποθεραπευτούν οι τραυματίες μας».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Πιστεύω πως μπήκαμε από την αρχή καλά, θέλοντας να παίξουμε καλά για 40 λεπτά, όπως πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα. Γενικά παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και φτάσαμε στη νίκη. Πιστεύω πως θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, αμυντικά και επιθετικά. Το κυριότερο ήταν το κομμάτι της έντασης και ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα και την παθητικότητά μας. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, αλλά υπήρχε μια μεγάλη διαφορά που ήταν δύσκολο να καλυφθεί. Είναι πρόβλημα η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τον τελικό του Σαββάτου, που είναι ένα παιχνίδι ίδιων απαιτήσεων. Με την εικόνα που είχαμε στο πρώτο μέρος δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να το αλλάξουμε. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό».

ΤΖΑΜΟΝ ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΟΡΝΤΟΝ:  «Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε όπως θέλαμε, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και το εκμεταλλεύτηκε. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν βελτιωμένοι, αλλά πρέπει να μπαίνουμε από την αρχή δυνατά και να κάνουμε ό,τι μας ζητεί ο προπονητής μας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger