Home » » Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός : 59 - 70

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός : 59 - 70


Ο Ολυμπιακός νίκησε 70-59 τον Κολοσσό Ρόδου σε ματς για τη 17η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν 2-9 και 6-12 με Μπιρτς και Πρίντεζη να κάνουν τη δουλειά επιθετικά. Στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου, όμως, οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς για το 18-16. Στη δεύτερη περίοδο, κάθε φορά που οι πρωταθλητές Ελλάδος προσπαθούσαν να «χτίσουν» μια διαφορά, δεν την εδραίωναν λόγω των κάκιστων ποσοστών τους στις βολές με το ημίχρονο να τελειώνει 35-35.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με έξι πόντους διαφορά (41-35), αλλά στη συνέχεια ο Θρύλος πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Αρχικά με σπουδαίες άμυνες και με σερί 14-0, οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν το 41-49 και με επιμέρους σκορ 5-20 στα τελευταία έξι λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε το 46-55, παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Θρύλου αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Στην τελευταία περίοδο, οι Πειραιώτες έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνα τους, ο Κολοσσός Ρόδου σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούσε καν να εκδηλώσει επίθεση με τη διαφορά να ανεβαίνει στο +13 (51-64) στο 35’. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί 8-0 από τους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν σε 59-64 στο 38’. O Θρύλος απάντησε με σερί 6-0 και όλα τέλειωσαν.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 18-16, 35-35, 46-55,  59-70
 
Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης):  Ρέντικ 10, Τσούκου 5, Ρέλεφορντ 7, Βασιλόπουλος 7, Χολ 13 (1), Λιάπης, Σαλούστρος 2, Άχονεν 8 (2), Παπαδάκης, Γουάτσον 4, Γεωργαλλής 3 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 11 (6ριμπ), Πρίντεζης 11 (4ριμπ), Παπανικολάου 13 (2τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 4 (1τριπ, 5ριμπ), Σπανούλης 5 (5ασ), Γκριν 2, Παπαπέτρου 4, Γουότερς 2, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 6 (8ριμπ), Λοτζέσκι 10 (1τριπ, 6ριμπ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο της Ρόδου για την υποδοχή. Οι αναμνήσεις θα με συνοδεύουν πάντα, πέρασα τρία χρόνια εδώ και θα τα θυμάμαι. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ξέραμε πως θα είναι ένα  δύσκολο ματς, με έναν σοβαρό και καλό αντίπαλο. Με μια ομάδα που είχε εφτά σερί νίκες εντός έδρας, είχε χάσει μόνο την πρώτη αγωνιστική εντός έδρας και εδώ είχαν χάσει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Δεν παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο καλά, κακή άμυνα στο πικ εν ρολ, δεν είχαμε κυκλοφορία στην επίθεση, κάναμε πολλά λάθη, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό και όλα αυτά γιατί δεν είχαμε συγκέντρωση. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώθηκε η άμυνα μας, κρατήσαμε χαμηλά τους αντιπάλους μας στα δίποντα και αυτό ήταν το κλειδί. Πήραμε διαφορά στις αρχές της τελευταίας περιόδου και την κρατήσαμε ως το τέλος. Ξέραμε, επαναλαμβάνω, ότι ο Κολοσσός είναι πολύ καλή ομάδα και γι αυτό έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες μας και για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Εύχομαι στον Κολοσσό Ρόδου  ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια».
Σε ερώτηση για το εάν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από το ρόστερ του Κολοσσού Ρόδου, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος είπε πως «ο Κολοσσός Ρόδου έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της ιστορίας του, ξέρει τι θέλει στο παρκέ, είναι μια ομάδα καλά δουλεμένη από τον κ. Λυκογιάννη».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως θέλαμε, αλλά στο δεύτερο παίξαμε όπως ακριβώς θέλαμε, σοβαρά και με αρχή την άμυνα. Δεχτήκαμε 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Είχαν εφτά σερί εντός έδρας νίκες. Σε συνδυασμό με τα πολλά και συνεχόμενα ματς για εμάς και την καλή ομάδα του Κολοσσού, είχαμε δύσκολο απόγευμα και το ξέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με συγκέντρωση, με ενέργεια και νικήσαμε. Ξέρουμε ότι η χρονιά είναι επίπονη, είναι μεγάλη και θα υπάρχουν και τραυματισμοί σαν του Βασίλη. Καλύτερα να μην είχαμε διακοπή και να παίζαμε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά τώρα είμαστε αναγκασμένοι να εκμεταλλευτούμε κάθε ώρα για ξεκούραση».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger