Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας 73-64

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας 73-64


Ο Ολυμπιακός παίζοντας εκπληκτική άμυνα κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας, νίκησε με 73-64 και κρατάει το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γιώργο Πρίντεζη να ηγείται επιθετικά και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 19-19. Στη δεύτερη περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν να παίζουν εκπληκτική άμυνα και με τρίποντο του Σπανούλη στη λήξη το ημίχρονο τέλειωσε 35-35.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες παίζοντας και πάλι εκπληκτική άμυνα, ανάγκασε τη Ζαλγκίρις Κάουνας σε πολλά λάθη, πήρε διαφορά εφτά πόντων με το δεκάλεπτο όμως, να κλείνει με σερί 0-5 των φιλοξενούμενων για το 56-54. Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος πάτησε το γκάζι και καθάρισε το παιχνίδι. Σπανούλης, Λοτζέσκι και Πρίντεζης ηγήθηκαν, η άμυνα ήταν εκπληκτική και έτσι η νίκη ήρθε με 73-64.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 19-19, 35-35, 56-54, 73-64

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μπιρτς 8, Σπανούλης 11 (3), Γουότερς 8, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 17 (3/4τρ., 10 ριμπ.), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 12 (2).

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 9 (1), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 10, Μιλάκνις 5 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 6.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, απέναντι σε μια σκληρή ομάδα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια της και είναι σε καλή κατάσταση. Η Ζαλγκίρις προερχόταν από τρεις νίκες. Ξέραμε πως το ματς θα είναι κλειστό, παλέψαμε σώμα με σώμα μέχρι το τέλος. Στο δεύτερο μέρος βελτιώσαμε αρκετά την προσωπική μας άμυνα και είχαμε καλύτερη κίνηση και κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δεχτούμε μόλις 29 πόντους, ενώ πετύχαμε 38. Θεωρώ πως για ένα ακόμη παιχνίδι το κλειδί ήταν η άμυνά μας, ειδικά στην τελευταία περίοδο που δεχτήκαμε μόλις 10 πόντους. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας είναι, είναι από τις πιο σημαντικές νίκες μας φέτος και συνεχίζουμε εστιάζοντας μόνο σε κάθε ματς ξεχωριστά. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε και για μία ακόμη φορά αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7».

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: «Είχαμε κάποια προβλήματα με το πικ εν ρολ τους και κάποια δύσκολα τρίποντά τους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε στο γήπεδο, βελτιωθήκαμε και εκτελέσαμε καλύτερα τις επιθέσεις μας. Το πλεονέκτημα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Αν νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε θα είναι πολύ σημαντικό».

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: «Είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ στην αρχή και δεν βρίσκαμε ρυθμό στην επίθεση. Όταν παίξαμε καλύτερα στην άμυνα, βρήκαμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση και νικήσαμε. Κάθε νίκη είναι σημαντική και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα στο δεύτερο μέρος. Στην επίθεση λειτουργήσαμε καλύτερα και αυτό μας βοήθησε. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο ματς. Πάλεψαν και έπαιξαν πολύ καλά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο με την άμυνά μας καταφέραμε να πάρουμε μια διαφορά. Το τρίποντο του Σπανούλη στο τέλος του ημιχρόνου μας βοήθησε πολύ. Όλες οι νίκες είναι μεγάλες για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε τρεις νίκες διαφορά από τις θέσεις 3-5 αλλά δεν βιαζόμαστε. Πάμε ένα παιχνίδι τη φορά»

ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ: «Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίξαμε καλά, ουσιαστικά ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε. Θεωρώ πως όλα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν κάναμε πολλά λάθη και δεν χειριστήκαμε καλά τα φάουλ. Στείλαμε τον Ολυμπιακό νωρίς στο μπόνους. Είναι δύσκολο να παίξεις σε αυτό το γήπεδο. Γενικά μπορώ να πω όμως ότι παίξαμε καλά».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger