Home » » Euroleague Regular Season: Ούνικς Καζάν - Ολυμπιακός 75-90

Euroleague Regular Season: Ούνικς Καζάν - Ολυμπιακός 75-90


Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στο Καζάν από όπου και πέρασε νικώντας την Ούνικς 90-75.

Ο Θρύλος έκανε διαστημικό ξεκίνημα στο ματς. Με το ένα τρίποντο να διαδέχεται το άλλο, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 13-33 στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας 7/10 τρίποντα και παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα κρατώντας τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας (Κιθ Λάνγκφορντ) στο μηδέν.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Θρύλος μπήκε στο ματς και πάλι με το πόδι στο γκάζι. Γκριν και Αγραβάνης έστειλαν τη διαφορά με τα σουτ τους στο +27 για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με την Ούνικς Καζάν να δείχνει ανήμπορη όχι απλά να αντιδράσει, αλλά ακόμη και να παρακολουθήσει τον ρυθμό των πρωταθλητών Ελλάδος. Μιλουτίνοφ και Μπιρτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο στις δύο ρακέτες, Παπαπέτρου και Παπανικολάου έκαναν σπουδαία δουλειά ενώ Μάντζαρης και Γουότερς οργάνωναν και εκτελούσαν με φοβερή συγκέντρωση για το 36-56 του ημιχρόνου.
Και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Έρικ Γκριν ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό επιθετικά. Η Ούνικς απειλούσε μόνο με τον Κιθ Λάνγκφορντ με τους πρωταθλητές Ελλάδος να προηγούνται 53-67 στο 27’ με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 54-69. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και με σερί 7-0 μείωσαν σε 61-69 στο 34’. Τη στιγμή που οι Ρώσοι πίστεψαν στην ανατροπή, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ βγήκαν μπροστά, από κοντά και οι Γκριν και Παπανικολάου και με επιμέρους σκορ 7-18, οι πρωταθλητές Ελλάδος έστειλαν τη διαφορά και πάλι στο +19 (68-87) και καθάρισαν το ματς. Ο Αγραβάνης, ήταν αυτός που με τρίποντο από τα εννιά μέτρα, έγραψε το τελικό 75-90.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 13-33, 36-56, 54-69, 75-90.
 
Ούνικς Καζάν (Πασούτιν):  Τζόνσον 2, Αντίποφ 19 (4), Κλαρκ, Λάνγκφορντ 25 (3), Στολ 3 (1), Παρακχούσκι 14, Μπάνιτς 4, Βορόνοφ 2, Πανίν 2, Καϊμακόγλου 4, Γουίλιαμς 2.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Γκριν 25 (3τριπ, 3ριμπ, 2ασ), Μπιρτς 4 (6ριμπ), Παπαπέτρου,  Γουότερς 5 (1τριπ, 2ριμπ, 2κλεψ), Αγραβάνης 6 (2), Μιλουτίνοφ 11 (7ριμπ, 1ασ), Πρίντεζης 20 (3τριπ, 4ριμπ), Παπανικολάου 10 (2τριπ, 4ασ), Μάντζαρης 9 (3τριπ, 3ριμπ, 6ας, 2κλεψ).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από τη μεριά μας. Εκπλήξαμε την Ούνικς με τον πρώτο μας δεκάλεπτο και συνολικά με το πρώτο μας ημίχρονο. Η Ούνικς είναι μια ομάδα έδρας όπως είχα πει και πριν το παιχνίδι, αλλά εμείς δεν τους αφήσαμε να σκοράρουν, τους κρατήσαμε χαμηλά, ο επιθετικός μας ρυθμός ήταν φοβερός και αυτός ήταν ο λόγος για το εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα. Στο ημίχρονο είπαμε πως η Ούνικς θα προσπαθήσει να αντιδράσει, περιμέναμε να μας βάλουν πίεση και αυτό ακριβώς έγινε» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.
«Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου»
Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην αντεπίθεση της Ρωσικής ομάδας. «Στην τρίτη περίοδο δυσκολευτήκαμε από τη σκληρή άμυνα της Ούνικς, αλλά ύστερα από λίγο διάστημα και μέσω της αμυντικής μας προσπάθειας, βρήκαμε τον δρόμο μας. Παίξαμε καλύτερα στην επίθεση και αυτό μας έδωσε ξανά ένα μεγάλο προβάδισμα. Το παιχνίδι πήγε στους εφτά πόντους, εκεί ήταν πολύ κρίσιμο το σημείο, αλλά η άμυνα μας ήταν αυτή που μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό και στην επίθεση. Γενικά νομίζω ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του, είχαμε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μας απόψε και γι αυτή την τεράστια προσπάθεια και το πνεύμα του πολεμιστή που έδειξαν οι παίκτες μου, τους βγάζω το καπέλο. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ήρθαν εδώ και μας υποστήριξαν και ήθελα να ευχαριστήσω τους προέδρους μας που μας έδωσαν αυτή την πτήση τσάρτερ και έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες να είναι ξεκούραστοι. Εύχομαι στον κόουτς  Πασούτιν και στην Ούνικς τα καλύτερα για τη συνέχεια».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Συνολικά κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Παίξαμε σπουδαία άμυνα ομαδική, αλλά παίξαμε και καταπληκτικά στην επίθεση και νομίζω κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι απόψε, ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο κόουτς έβγαλε πολλά συστήματα για εμένα, οι συμπαίκτες μου μοιράσανε σωστά τη μπάλα, με έβγαλαν πολλές φορές μόνο μου. Ήταν μια συνολικά μεγάλη βραδιά, μια εξαιρετική ομαδική εμφάνιση, δεν ήμουν μόνο εγώ. Δεν ήταν ότι εγώ έβαλα τη μπάλα στο καλάθι, οι ψηλοί έκαναν απίστευτη δουλειά, ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου ήταν φοβεροί επάνω στον Λάνγκφορντ και όλοι έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και πετύχαμε μια ομαδική νίκη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger