Home » » Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός : 72 -59

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός : 72 -59


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods 72-59 σε ματς για τη 15η

αγωνιστική γνωρίζοντας έτσι την πρώτη του ήττα στη φετινή STOIXIMAN.GR Basket League.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για την ομάδα μας. Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και Παπανικολάου έκαναν σπουδαία δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ με τους πρωταθλητές Ελλάδος να κυριαρχούν και να προηγούνται με 12-20.
Στο ξεκίνημα, όμως, της δεύτερης περιόδου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δεν είχε στη διάθεση του, τους Χάκετ, Γιανγκ, Λοτζέσκι, είδε και τον Βασίλη Σπανούλη να αποχωρεί τραυματίας. Πρίντεζης και Μάντζαρης αγωνίζονταν ήδη τραυματίες και έτσι ο Παναθηναϊκός Superfoods κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί 31-28 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, Μπιρτς, Πρίντεζης και Παπανικολάου έβαλαν μπροστά και πάλι τον Θρύλο με 41-42 στο 27’, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα, η έλλειψη δυνάμεων και συγκέντρωσης κόστισαν στην ομάδα του Πειραιά με τους γηπεδούχους να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 48-45.
Η τελευταία περίοδος δεν άρχισε καλά για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι γηπεδούχοι με σερί 7-0 πέρασαν μπροστά με 55-45 ενώ η διαφορά έφτασε ακόμη στο -16 (63-47) στο 36’. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σε εκείνο το σημείο, έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά τελικά η ήττα ήρθε με 72-59.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 12-20, 31-28, 48-45, 72-59.
 
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 20, Ρίβερς 26 (6), Τζέιμς 12, Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν 4, Χαραλαμπόπουλος 2, Γκάμπριελ 2, Τζεντίλε, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 9 (1), Μπιρτς 2 (8ριμπ), Παπαπέτρου 4, Σπανούλης, Γουότερς 4, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 14 (2τριπ, 6ριμπ), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 2 (6ασ), Αθηναίου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ:   «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη μας. Νομίζω πως δυσκολευτήκαμε να μπούμε στο ματς, πάντα δυσκολεύεσαι στην εκκίνηση ενός αγώνα, όταν έχει προηγηθεί μία ήττα. Ήμασταν νευρικοί, δεν παίζαμε καλά, δεν είχαμε καλά ποσοστά, ωστόσο από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα κυριαρχήσαμε στο παρκέ. Στην τρίτη περίοδο κυριαρχήσαμε σαν εικόνα και όχι σαν σκορ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο καθαρίσαμε το παιχνίδι και φτάσαμε σε αυτή τη νίκη».

Για την απόδοση του Νίκου Παπά: «Συμφωνώ πως ήταν πάρα πολύ καλός. Θεωρώ πως βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο από άποψη ωριμότητας. Αυτό ζητώ από εκείνον. Χρειάζομαι παίκτες που είτε είναι σε καλή βραδιά, είτε όχι, να είναι θετικοί για την ομάδα. Απόψε δεν ήταν το μοναδικό παιχνίδι που αν και ο Νίκος σκόραρε μόλις δύο πόντους, ήταν εκ των κορυφαίων».

Για τις τρεις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό μέσα στον Γενάρη: «Πιστεύω πως είναι πιθανό να παίξουμε πολλές φορές φέτος και κάθε παιχνίδι θα ναι σαν… καινούργιο για τις δύο ομάδες. Τον Γενάρη παίξαμε τρεις φορές με τον Ολυμπιακό και σήμερα κλείνουμε ένα πολύ δύσκολο καλεντάρι. Γενικά παίξαμε καλά στα τρία τελευταία ματς με τον ΟΣΦΠ, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε όσον αφορά τα εκτός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Και με την Φενέρμπαχτσε και με τον Αστέρα, παίξαμε κάτω των δυνατοτήτων μας και θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην έδρα της Γαλατά, όπου η αναμέτρηση είναι… τελικός για εμάς. Δεν θεωρώ πως το αποψινό ματς θα καθορίσει τις μελλοντικές αναμετρήσεις μας με τον Ολυμπιακό».

Για την παρουσία του κόσμου: «Μου διέφυγε στην αρχή, θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Ζήσαμε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα και νομίζω πως αν δεν είχαμε αυτό το κοινό, θα είχαμε δυσκολευτεί να μπούμε στο ματς. Χάρη σε αυτούς το κάναμε τόσο γρήγορα και επιστρέψαμε. Ελπίζω να ανταποδώσουμε στον κόσμο με σκληρή δουλειά και νίκες»

Για την απόδοση του Κέι Σι Ρίβερς στα τελευταία τρία ματς με τον Ολυμπιακό: «Όπως βλέπετε, είναι σε μεγάλη φόρμα. Από όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό παίζει πάρα πολύ καλά, χωρίς να εννοώ πως πριν έρθω στην ομάδα δεν το έκανε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτόν και μακάρι να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Θεωρώ πως ο Ρίβερς και ο Σίνγκλετον ήταν οι δύο που μας… τράβηξαν στην επίθεση, όμως πολλοί παίκτες, ακόμα κι αν δεν σκόραραν, έπαιξαν καλά σήμερα».

Για την απόφαση του να μην αγωνιστούν πολύ οι Καλάθης και Τζεντίλε:  «Κάθε παιχνίδι είναι ένας διαφορετικός… κόσμος και κάθε φορά προσπαθώ να παίρνω τις πιο σωστές αποφάσεις για να κερδίζουμε. Ο Παναθηναϊκός με πληρώνει για να φέρνω νίκες στην ομάδα κι όχι να κερδίζω με κάποιον συγκεκριμένο παίκτη ή για να παίζουν όλοι το ίδιο. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, όταν θεωρήσω πως έχω βρει ένα δρόμο για να νικήσω, πρέπει να τον ακολουθήσω ως το τέλος, ειδικά σε παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό. Η εμπειρία μου, μου λέει πως σε… τελικούς, πρέπει να προτάσσεις παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση και να προχωράς με αυτούς. Γνωρίζω, βέβαια, πως είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, η… είδηση είναι σε αυτούς που δεν παίζουν».

Για το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ:  «Δεν έχω ακόμα το ματς στο μυαλό μου, θέλω να το δουλέψω. Ελπίζω η άμυνά μας να είναι εξίσου καλά, καθώς πήγαμε πολύ καλά σε αυτό το τομέα. Στην επίθεση πρέπει να εμφανιστούμε πιο αποτελεσματικοί στα δίποντα και θα πρέπει να μάθουμε να ψάχνουμε περισσότερο τον παίκτη που βρίσκεται σε καλή βραδιά και έχει το μομέντουμ. Ελπίζω να διατηρήσουμε τη νοοτροπία του να μαχόμαστε στο γήπεδο και να τα δίνουμε όλα. Πρέπει να παίζεις πάντα καλά στην Ευρωλίγκα, αλλιώς δεν κερδίζεις».

ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, νομίζω παίξαμε καλά, πιστεύω ότι σε κάθε ματς με τον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλη ένταση, κάθε μπάλα που είναι προς διεκδίκηση, γίνεται μεγάλη μάχη. Θεωρώ πως παλέψαμε σήμερα αρκετά και σε συνδυασμό με την ευστοχία μας, πήραμε το παιχνίδι. Όπως και στο Βελιγράδι, έτσι και σήμερα θεωρώ πως παίξαμε καλά, είχαμε 25 λεπτά καλής άμυνας, νιώθουμε και πιο άνετα στο γήπεδο μας, είχαμε ευστοχία και κερδίσαμε το παιχνίδι».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι  που ξεκινήσαμε πολύ καλά, με καλή συγκέντρωση. Παίξαμε πολύ καλά και στις δύο μεριές του γηπέδου στην πρώτη περίοδο. Είχαμε μόνο 12 πόντους παθητικό. Πήγαμε το παιχνίδι έτσι όπως το θέλαμε και είχαμε μόνο ένα λάθος. Αυτό άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, ασφαλώς και ο Παναθηναϊκός θα αντιδρούσε, πήρε μια διαφορά εννιά πόντων στη δεύτερη περίοδο εννιά πόντων, αλλά εμείς ρίξαμε τη διαφορά. Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου παλέψαμε και πάλι, περάσαμε μπροστά και πιστεύω ήταν ένα ντέρμπι μέχρι την Τρίτη περίοδο. Στις αρχές της τέταρτης περιόδου κρίθηκε το παιχνίδι και το παιχνίδι κρίθηκε κυρίως από τα λάθη τα δικά μας, έχοντας 14 λάθη εκτός έδρας, και με μια ομάδα που εκμεταλλεύεται το λάθος του αντιπάλου στην άλλη πλευρά του γηπέδου και σκοράροντας 17 πόντους από τα λάθη τα δικά μας και από επιθετικά ριμπάουντ άλλους 16 πόντους, οι 33 πόντοι είναι από λάθη και επιθετικά ριμπάουντ, είναι δύσκολο να αντέξεις σε εκτός έδρας παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι. Aσφαλώς όταν δεν πας καλά στην επίθεση, κάπου αδυνατίζει και η άμυνα. Έτσι όπως εξελίχθηκε στο τέλος η δεύτερη περίοδος, που κάναμε ένα 6-0 αν δεν κάνω λάθος, ήταν θετικό για την εξέλιξη του ματς, μείναμε και στο τρίτο δεκάλεπτο μέσα στο παιχνίδι, αλλά στο τέταρτο ήρθε ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού και πήρε το παιχνίδι.

Σε ερώτηση για την κατάσταση των τραυματιών, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «ο Βασίλης είχε ένα τράβηγμα στον προσαγωγό, δεν ξέρω πως είναι, αύριο θα δούμε. Θα ξέρουμε περισσότερα αύριο που θα ηρεμήσει το πόδι του, οι υπόλοιποι παίκτες θα δούμε μέρα με τη μέρα».

Όσο για το εάν ο Ολυμπιακός πήγε για να κρατήσει το +25 του πρώτου αγώνα, ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος. «Στην ερώτηση σας, θέλω να πω δύο πράγματα, εδώ δεν ήρθαμε για να κρατήσουμε τη διαφορά. Και θέλουμε να παίζουμε τα παιχνίδια με όσους είναι υγιείς, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Φυσικά και οι παίκτες μας θέλουμε να είναι υγιείς, αυτό είναι το πιο σημαντικό, αλλά έστω και με απουσίες, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ο Ολυμπιακός έχει υλικό που μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε γήπεδο, όχι μόνο στο ΟΑΚΑ. Δεν θα ψάξω ποτέ για δικαιολογίες πίσω από τραυματισμούς και απουσίες παικτών».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Για τριάντα λεπτά είχαμε το ματς σε έναν ρυθμό. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Για μας σημαντικό είναι όλοι να είναι υγιείς. Περιμένουμε τις εξετάσεις του Σπανούλη. Πάντως δεν αναζητούμε δικαιολογίες. Δεν αντέξαμε στο τέλος. Ο Ρίβερς έβαλε ξανά μεγάλα σουτ. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στο κομμάτι αυτό»

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ «Δεν παίξαμε καλά απόψε. Ήμασταν κακοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Δεχτήκαμε φθηνούς πόντους από λάθη μας και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και αυτός είναι ο λόγος που χάσαμε το παιχνίδι».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Κάναμε ένα καλό αμυντικό πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε την ίδια συνέπεια στην επίθεση. Ο Βασίλης δίνει πολλά στην ομάδα κι όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά αυτά πρέπει να βρίσκεις το κουράγιο να τα προσπερνάς. Το ευχάριστο σε μια ήττα είναι πως κρατήσαμε τη διαφορά, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Υπάρχουν άλλες 11 αγωνιστικές. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Ο Ρίβερς είναι σε πολύ καλή κατάσταση και του αξίζουν συγχαρητήρια. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά πάνω του».


Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger