Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ 83-77

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ 83-77


Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά μετά την ήττα στο Μιλάνο, νίκησε τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ με 83-77 και πλέον είναι μόνος τρίτος με 14-6 στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας. Κορυφαίος ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος τελείωσε το ματς με double-double (15π, 14ριμπ).
Ο Ολυμπιακός άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι, ιδιαίτερα αμυντικά και έτσι κατάφερε να προηγηθεί με 24-13 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές Ελλάδος, με τους Σπανούλη, Παπανικολάου και Μπιρτς να κάνουν σπουδαίο ματς, διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο με το ημίχρονο να τελειώνει 41-32 υπέρ τους.
Ο Μπιρτς με τον Σπανούλη συνέχισαν τη σπουδαία δουλειά και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Λοτζέσκι έδωσε επιθετικές λύσεις, το ίδιο και ο Γουότερς και παρά την απουσία του Πρίντεζη (δεν αγωνίστηκε καθόλου-πρόβλημα της τελευταίας στιγμής) δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και κράτησαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (65-56) στο 30’.
Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι Γερμανοί ανέτρεψαν την κατάσταση και μείωσαν σε 71-69, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Θρύλος απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αρχικά, με σερί 6-0, έκανε το 77-71 και έπειτα πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη με 83-77.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 15 (14ριμπ), Γιανγκ, Παπαπέτρου 6 (5ριμπ), Σπανούλης 15 (6ασ), Γουότερς 7, Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 2, Παπαπνικολάου 12 (2ριμπ, 1τριπ), Μάντζαρης 6 (2τριπ, 3ριμπ, 2ασ), Λοτζέσκι 13 (1τριπ, 3ριμπ).
 
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 12, Μέλι 14 (1), Ζήσης 13, Στάιγκερ, Τάις 2, Λο 2, Στρέλνιεκς 12 (2), Βερεμένκο 3, Μίλερ 13 (1), ΜακΝιλ, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν μια σημαντική νίκη για μας. Προερχόμασταν από ένα κακό παιχνίδι και μια ήττα, αλλά η αντίδρασή μας ήταν πολύ καλή. Βελτιωθήκαμε πολύ στην άμυνα, που ήταν το πρόβλημά μας στο προηγούμενο ματς και αυτή η βελτίωση ήταν το κλειδί για να νικήσουμε. Αν και μπήκαμε καλά στο ματς, στο δεύτερο μέρος δώσαμε εύκολους πόντους στην Μπάμπεργκ που πέτυχε 45 πόντους, αλλά μπορώ να πω ότι τους ωθήσαμε να παίξουν διαφορετικά από ό,τι τους αρέσει να παίζουν. Παίζουν με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ψάχνοντας ελεύθερα σουτ, αλλά σήμερα σπάσαμε αυτή την ταχύτητα και δεν δώσαμε πολλά τρίποντα. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί από την αρχή ήμασταν μπροστά και ελέγχαμε το ματς. Η Μπάμπεργκ επέστρεψε στο -2, αλλά στο τέλος παίξαμε για 2-3 λεπτά πολύ καλή άμυνα και πήραμε τη διαφορά για να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντικό πως αντιδράσαμε σωστά στο πρόβλημα με τον Πρίντεζη, που είχε έναν μυϊκό σπασμό και αποφασίσαμε να μην το χρησιμοποιήσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση. Ευχαριστούμε και τους φιλάθλους μας για τη βοήθειά τους. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όσο πάμε προς το τέλος η σημασία κάθε αγώνα είναι μεγαλύτερη, γι’ αυτό κι έχουμε ανάγκη τον κόσμο μας. Θέλω να δω ξανά το γήπεδο γεμάτο».

ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΙΝΚΕΡΙ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς Σφαιρόπουλο. Ήταν ένα δύσκολο ματς, με πολλές επαφές και είναι πολύ δύσκολο να παίζεις πάντα συνεχόμενα παιχνίδια. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Περιμέναμε να χάσει ενέργεια ο Ολυμπιακός και να αντεπιτεθούμε, επιστρέψαμε στο ματς, αλλά κάναμε κάποια ανόητα φάουλ και χάσαμε ριμπάουντ που μας στοίχισαν. Ίσως αυτό να οφείλεται και στα χαμηλά σχήματα που βάλαμε για να είμαστε περισσότερο κινητικοί. Κοιτάμε μπροστά».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Κάναμε τα περισσότερα πράγματα από όσα είχαμε πει στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τα κάναμε όμως στο τρίτο δεκάλεπτο. Στο φινάλε όμως ήμασταν αυτοί που έπρεπε και πήραμε μια σημαντική νίκη. Η Μπάμπεργκ είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη, που παίζει ελκυστικό μπάσκετ. Καταφέραμε να την περιορίσουμε και να νικήσουμε. Θέλαμε να αντιδράσουμε μετά την ήττα στο Μιλάνο. Μια καλή ομάδα πρέπει πάντα να το κάνει μετά από μία άσχημη εμφάνιση. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και θα πρέπει να συνεχίσουμε καλά. Όπως μπορείς να πας πρώτος, μπορείς να βρεθείς και όγδοος. Δεν κοιτάμε μακριά, παρά μόνο το επόμενο ματς»,

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: «Ήταν μια σημαντική νίκη για μας, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη. Αντιμετωπίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι τους, παρότι υπήρχαν κάποια άσχημα διαστήματα, αλλά αυτό ήταν φυσιολογικό. Είχαμε μια άσχημη ήττα στο Μιλάνο, αλλά είδαμε τα λάθη μας, ξεκουραστήκαμε καλά και τα καταφέραμε. Προσωπικά νιώθω ευλογημένος που είμαι στον Ολυμπιακό, κάθε μέρα προσαρμόζομαι καλύτερα και έρχομαι με χαμόγελο στη δουλειά».

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Ερχόταν από μια σκληρή ήττα. Αντιδράσαμε, μπήκαμε στον αγώνα, παίξαμε καλύτερο μπάσκετ και δείξαμε το ταλέντο μας. Το ματς κρίθηκε στα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Ολυμπιακός και κάποια λάθη μας, κάποια άστοχα σουτ.  Ο κόουτς είχε μείνει στον ψυχολογικό τομέα. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός ερχόταν από μια σκληρή ήττα και η παράδοση ήταν υπέρ μας. Μπήκε πολύ δυνατά ο Ολυμπιακός και μας έβγαλε εκτός ρυθμού. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή βαθμολογική κατάσταση και είναι στο χέρι του να μπει στην τετράδα. Έχει την εμπειρία και τον κορμό, αν έχει υγεία θα καταφέρει να πάει στο Final Four. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω θα είναι στην οκτάδα και μετά όλα μπορούν να γίνουν, πρέπει να βρει χημεία γιατί έχει καλή ομάδα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger