Home » » Euroleague Regular Season: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 99-83

Euroleague Regular Season: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 99-83


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 99-83 στο Μιλάνο από την Αρμάνι Τζινς για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα μας άρχισε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Σε άμυνα και επίθεση. Ο Μπιρτς κυριαρχούσε απόλυτα, ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και έτσι η ομάδα μας προηγήθηκε στο ξεκίνημα με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 15-21.
Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική. Έτσι, οι Ιταλοί, με τον Σάντερς και τον Ραντούλιτσα να κάνουν τη ζημιά, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (41-41) στο 20’.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Πάσκολο να κάνει το ματς της ζωής του, η Αρμάνι έφερε τα πάνω κάτω και πέρασε μπροστά 67-61 στο τέλος της περιόδου. Στην τελευταία περίοδο, κάθε φορά που ο Θρύλος προσπαθούσε να πλησιάσει, η ιταλική ομάδα είχε την απάντηση και διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως, ο έλεγχος και η επαφή με το σκορ χάθηκαν από τη μεριά του Ολυμπιακού με την Αρμάνι να φτάνει τελικά στη νίκη με 99-83.

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 15-21, 41-41, 67-61, 99-83.
 
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛιν 10, Χίκμαν 2, Καλνιέτις 5 (1), Ραντούλιτσα 7, Ντράγκιτς 12 (1), Μάτσβαν 12 (1), Πάσκολο 15 (1), Τσιντσιαρίνι 7, Σάντερς 10, Σιμόν 10 (2).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 11 (8ριμπ), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 8, Γουότερς 4, Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 16 (2τριπ, 2ριμπ), Παπανικολάου 11 (1τριπ, 8ριμπ, 1ασ, 2κλεψ), Μάντζαρης 9 (3τριπ, 3ριμπ, 3κλεψ), Λοτζέσκι.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Άξιζαν να νικήσουν, πάλεψαν περισσότερο από εμάς και έδειξαν στο παρκέ ότι το ήθελαν περισσότερο από εμάς. Απόψε, το μεγάλο μας πρόβλημα, ήταν η άμυνα μας. Δεν παίξαμε επιθετικά, δεν είχαμε σκληράδα και δεν παίξαμε όπως τα περισσότερα βράδια. Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο μπορώ να πω ότι παίξαμε καλή άμυνα. Αλλά όταν έχεις τόσο κακή άμυνα και αφήνεις τη γηπεδούχο ομάδα να σου βάλει 58 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορείς να κερδίσεις. Υπάρχουν παιχνίδια που οι αντίπαλοι μας σκοράρουν 58 πόντους σε ολόκληρο το ματς και όχι σε ένα ημίχρονο. Σίγουρα αυτό το ματς μπορεί να μας γίνει ένα καλό μάθημα, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε πολύ σε αυτή την αναμέτρηση, συνεχίζουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ να μας υποστηρίξουν, λυπάμαι που δεν τους δώσαμε πίσω αυτό που μας πρόσφεραν”.

MΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: “Είχαμε πει να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν. Να μην βρουν ρυθμό. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, δεν κάναμε τίποτα άλλο σωστά. Δεν είναι κάτι τραγικό, πρέπει να προχωρήσουμε. Χάσαμε απλά μια μάχη. Δεν συμφωνώ ότι η Γαλατά, η Μακάμπι ή η Αρμάνι δεν είναι καλές ομάδες. Είχαμε πει πριν το ματς πως είναι μια πάρα πολύ καλή επιθετική ομάδα η Αρμάνι, δεν είπαμε ποτέ ότι ήταν εύκολο. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο, δεν λειτούργησε τίποτα. Η ομάδα πρέπει να αντιδράσει από σήμερα το βράδυ κιόλας. Η αντίδραση ψυχικά πρέπει να έρθει από κάθε μέλος της ομάδας, να αλλάξει το τσιπ στο μυαλό και να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: “Όταν θες να λες πως έχεις την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, δεν μπορείς να παίζεις έτσι. Μια κακή συνήθεια έχει αυτή η ομάδα  τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, υπάρχει μια ανώμαλη προσγείωση μετά. Μην ξεχνάμε πως πέρσι δεν προκριθήκαμε καν στα πλέι οφ, έχουμε δύσκολο παιχνίδι την Παρασκευή και δεν πρέπει να λέμε πολλά. Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε γιατί έχουμε δύσκολο ματς μπροστά μας. Μέχρι στιγμής έχουμε αντιδράσει καλά σε ό,τι ήττες έχουμε κάνει. Σε γενικές γραμμές έχουμε κάνει ήττες που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει, αλλά αυτή είναι η Ευρωλίγκα φέτος. Κατευθείαν, άνοιξε η όρεξη χθες σε πολλούς, αλλά καλύτερα που προσγειωθήκαμε έτσι τώρα, καλύτερα τώρα παρά να έρθει κάτι αργότερα”.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger