Home » » Euroleague Regular Season: Ανατολού Εφές - Ολυμπιακός 77 - 69

Euroleague Regular Season: Ανατολού Εφές - Ολυμπιακός 77 - 69

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 77-69 από την Αναντολού Εφές στην 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πλέον είναι στο 19-10 μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου. Τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Παρασκευή (07/04) στη Ρωσία.

Το ματς άρχισε εξαιρετικά για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-10 με την Αναντολού Εφές να μην μπορεί πολλές φορές φορές ούτε να σουτάρει. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η Εφές, με τον Ερτέλ να κάνει σπουδαίο ματς, βρήκε ρυθμό και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 22-15 με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα 20-5 επιμέρους σκορ σε τέσσερα λεπτά.

Η διαφορά έφτασε και σε διψήφια επίπεδα στη δεύτερη περίοδο, αλλά ο Θρύλος αντέδρασε με τους Σπανούλη και Πρίντεζη με το ημίχρονο να τελειώνει 43-37 υπέρ της ομάδας του Περάσοβιτς. Η άνοδος του Ιωάννη Παπαπέτρου στο τρίτο δεκάλεπτο και η σπουδαία άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος, επέτρεψε στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μειώσει στους δύο πόντους, αλλά η τουρκική ομάδα με ορισμένα «τρελά» σουτ πήρε και πάλι διαφορά για το 58-51 στο 30’.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, η εικόνα του ματς άλλαξε. Ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνα του, άγχωσε την Εφές και πλησίασε στο σκορ. Αλλά η Εφές είχε και πάλι τις απαντήσεις, ορισμένα επιθετικά ριμπάουντ και δύο σουτ από Χάνικατ και Ερτέλ, ουσιαστικά έκριναν το ματς με την Εφές να φτάνει στη νίκη με 77-69.

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 22-15, 43-47, 58-51, 77-69.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 11 (1), Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6 (4ριμπ), Γιανγκ 4 (4ριμπ), Παπαπέτρου 8 (2τριπ), Σπανούλης 11 (1τριπ, 10ασ), Γουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 16 (9ριμπ), Μάντζαρης 2 (5ριμπ), Αθηναίου.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Θέλω πρώτα να συγχαρώ τους φιλάθλους μας, για την μεγάλη συμπαράσταση που μας έδωσαν στην κερκίδα. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ μέσα στο παρκέ να νικήσουμε και να τους δώσουμε χαρά. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια γιατί σε ένα γεμάτο γήπεδο, κέρδισαν την μάχη της εξέδρας. Πραγματικά μας βοήθησαν και μας έδωσαν ώθηση” είπε αρχικά ο 50χρονος κόουτς.

Σε ό, τι αφορά το παιχνίδι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως “στο πρώτο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου, είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού. Στην συνέχεια, όμως, ύστερα από το τάιμ-άουτ που πήρε η Εφές, δεχτήκαμε ένα επί μέρους σκορ 20-6 και αν το δούμε συνολικά σε όλα τα δεκάλεπτα, αυτό ήταν και το σκορ που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Στη συνέχεια επιστρέψαμε αρκετές φορές στο παιχνίδι. Δυστυχώς είχαμε δύο αναπάντεχα προβλήματα, με το τράβηγμα του Γκριν και την αδιαθεσία του Μιλουτίνοβ. Αλλά και πάλι θεωρώ πως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Εφές. Πήρε μία δίκαιη νίκη”.


ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό είναι ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι. Πότε δεν τα παρατούν και ξέρουν να παλεύουν. Άρα, ποτέ δεν περιμένεις ένα εύκολο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν ήμασταν καλοί στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά στο υπόλοιπο ματς, ήμασταν πολύ καλοί».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Κάναμε καλή δουλειά. Ήταν σημαντικό αυτό το παιχνίδι για εμάς. Όταν βγήκαμε στο παρκέ ένας από τους στόχους μας ήταν να ελέγξουμε το παιχνίδι και να αγωνιστούμε στον ρυθμό μας. Την τελευταία φορά που παίξαμε εναντίον τους, θα έλεγα πως κατά κάποιον τρόπο μας απαγόρευσαν να πάμε στον ρυθμό μας. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά με τα ριμπάουντ, παίξαμε με ταχύτητα, τους βάλαμε προβλήματα με τα φάουλ σε θέσεις που δεν μπορούν να παίξουν καλή άμυνα, γιατί ξέρουμε πώς να αγωνιζόμαστε. Θέλαμε να τους νικήσουμε πριν στήσουν την άμυνά τους και κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger