Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα 81-73

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα 81-73


Ο Ολυμπιακός νίκησε 81-73 τη Νταρουσάφακα στην 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας και προκρίθηκε για ενδέκατη φορά τα τελευταία δώδεκα χρόνια στα play off  της Ευρωλίγκας. Μια πραγματικά απίστευτη επίδοση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι άρχισε με τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 25-18 στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδος παίζοντας απίστευτη άμυνα για πέντε λεπτά, έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με το ημίχρονο να τελειώνει 48-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι, είχαν άσχημες επιλογές  στην επίθεση, αλλά με καλή άμυνα διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (69-58). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα ήταν έτοιμη να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά η καρδιά των πρωταθλητών μίλησε και πάλι με το παιχνίδι να τελειώνει 81-73.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 25-18, 48-33, 69-58, 81-73
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 11 (1), Μπιρτς 13 (8ριμπ.), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 8 (8ασ.), Γουότερς 7 (1), Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 12 (1).
 
Νταρουσάφακα (Μπλατ): Γουίλμπεκιν 6 (0/6 τρ.), Μπατούκ, Γουοναμέικερ 23, Κλάιμπερν 20 (1), Ουλουμπάι, Μοερμάν 5 (1), Αλντεμίρ, Σαβάς 2, Άντερσον 12, Ζίζιτς 5, Χαρανγκόντι.
 
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Είναι μια μεγάλη νίκη, κάναμε το πρώτο βήμα και μπήκαμε στα πλέι οφ. Το δεύτερο βήμα είναι να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Σίγουρα, χαλαρώσαμε στο τέλος, βγάλαμε το πόδι από το γκάζι και αυτό είναι λάθος. Δεν πρέπει να το επιτρέπουμε αυτό. Έχουμε δύσκολα ματς μπροστά μας. Αλλά αν κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παίζουμε για τέσσερα δεκάλεπτα μαζί, για να γίνουμε μια καλύτερη ομάδα».
 
ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: «Κάθε παιχνίδι μετρά και πάμε στο επόμενο. Όσο για τον αγώνα, εστίασε στο κακό πρώτο ημίχρονο και την αστοχία της ομάδας του. «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που κάνεις πολλά για να είσαι ανταγωνιστικός, αλλά σου λείπουν βασικά πράγματα. Κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος και διεκδικήσαμε τη νίκη. Δεν μπορείς όμως να νικήσεις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός με 2/20 τρίποντα. Μειώσαμε τα λάθη, πήραμε παραπάνω ριμπάουντ αλλά δεν βάλαμε τα σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και πρέπει να σουτάρεις καλά για να τους κερδίσεις. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
 

NTEIBINT ΜΠΛΑΤ: «Είναι σημαντικό για μας να έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στον στόχο. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που κάνεις πολλά για να είσαι ανταγωνιστικός, αλλά σου λείπουν βασικά πράγματα. Κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά επιστρέψαμε στο δεύτερο μέρος και διεκδικήσαμε τη νίκη. Δεν μπορείς όμως να νικήσεις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός με 2/20 τρίποντα. Μειώσαμε τα λάθη, πήραμε παραπάνω ριμπάουντ αλλά δεν βάλαμε τα σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και πρέπει να σουτάρεις καλά για να τους κερδίσεις. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όχι, δεν ξέρω κάτι. Εγώ επέλεξα να φύγω, ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν με έδιωξαν. Και δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να πατήσεις στο ίδιο νερό δεύτερη φορά. Όλα αυτά που πετύχαμε με τη Ρωσία, πάντως, θα με συνοδεύει σε όλη μου την καριέρα».
 
Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger