Home » » ΑΕΚ - Ολυμπιακός : 63 - 70

ΑΕΚ - Ολυμπιακός : 63 - 70


Ο Ολυμπιακός νίκησε 70-63 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έφτασε στο 20-1 μετά από 21 αγωνιστικές στη STOIXIMAN.GR Βasket League και αγκάλιασε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Κορυφαίος ο Ματ Λοτζέσκι.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας δεν είχε επιθετικό ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά λάθη, ήταν άστοχοι και έτσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 19-16. Στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό μέσω της άμυνας τους, Μπιρτς και Γκριν άλλαξαν τον ρυθμό με την είσοδο τους στο παρκέ, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά, αλλά το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ να προηγείται με 37-35.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας καταπληκτική άμυνα έκαναν επιμέρους 16-4 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (40-51) με τους γηπεδούχους, με μπροστάρη τον Ούκιτς να κάνουν ένα δικό τους σερί για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 47-52.
Στην τελευταία περίοδο, ο Μιλουτίνοφ έκανε σπουδαία δουλειά στο ξεκίνημα για το 47-55, οι γηπεδούχοι μείωσαν, αλλά με τρίποντο του Γκριν από τη γωνία, έγινε το 52-60 στο 34’.  O θρύλος κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα παρά την αστοχία πίσω από τα 6.75 στο 58-64 στο 37’. Aπό εκείνο το σημείο και έπειτα, ένα επιμέρους σκορ 2-6 στα επόμενα 02:30, διαμόρφωσε το 60-70 και όλα τελείωσαν.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 19-16, 37-35,  47-52, 63-70.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 9 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 14 (2), Νιούλεϊ 4, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), ΜακΓκράθ, Ελόνου 8, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 10, Τσαλμπούρης, Σάκοτα 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 10, Πρίντεζης 11 (10ριμπ) Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 10 (2), Σπανούλης 2, Γκριν 8 (2), Γιανγκ, Παπαπέτρου 4, Γουότερς, Μιλουτίνοφ 6, Λοτζέσκι 17 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Νικήσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο με μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε πολλά λέι απ, αυτό έφερε έναν εκνευρισμό. Ήμασταν γενικά νευρικοί, όλα αυτά μας έφεραν μια δεύτερη σκέψη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ηρεμήσαμε, παίξαμε σωστά και από τα μέσα της τρίτης περιόδου, ήταν σημαντικό να κρατήσουμε τη διαφορά και να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως είναι ομάδα συνόλου. Όλοι είναι απαραίτητοι, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους για να κερδίσουμε ακόμη ένα παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που προερχόταν από μια αλλαγή προπονητή, όλοι οι παίκτες της ήθελαν να αποδείξουν πράγματα και να αλλάξουν το κλίμα μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους από το Champions League. Θεωρώ ήμασταν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, πολλά λέι απ σχεδόν μόνοι μας. Σε γενικές γραμμές η άμυνα μας ήταν καλή. Βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ και λέι απ, τα χάσαμε και αυτά έφεραν εκνευρισμό και έλλειψη συγκέντρωσης και χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε από το πρώτο. Ο Βασίλης εκτός από σκόρερ είναι και σπουδαίος δημιουργός. Παρατηρείτε ότι βλέπουμε έναν άλλον Μπιρτς. Είναι χαρισματικός παίκτης ο Βασίλης, όσο παίζει θα βρίσκει ρυθμό και τα πατήματα του και θα γίνει όπως πριν».».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης και του πλεονεκτήματος έδρας. Μετά την αλλαγή προπονητή, ξέραμε ότι θα έχει αλλάξει η ψυχολογία της ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως θέλαμε, στο δεύτερο βελτιώσαμε την εικόνα μας παίξαμε καλά και πήραμε τη νίκη».

ΝΤΟΝΙ ΜΑΚ ΓΚΡΑΘ: «Δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Δυστυχώς δεν ευστοχήσαμε στα σουτ που συνήθως ευστοχούμε και εκεί κρίθηκε το ματς. Θεωρώ πως ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για 40 λεπτά. Αλλά έπαιξαν σπουδαία άμυνα, μας πίεσαν, δεν ήμασταν εύστοχοι και έτσι ηττηθήκαμε. Έπρεπε να βγάλουμε κάποιες άμυνες, δεν τα καταφέραμε και έτσι χάσαμε το παιχνίδι».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger