Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 71 - 80

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ 71 - 80


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 80-71 από τη Γαλατάσαραϊ στην 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, είναι στο 18-8, αλλά συνεχίζει να κρατά το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του.
Το ματς άρχισε ιδανικά για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Το 27-14 του πρώτου δεκαλέπτου με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να είναι εξαιρετικοί, «μαρτυρούσε» ένα εύκολο βράδυ. Επιθετικά, οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στη δεύτερη περίοδο με το ημίχρονο να τελειώνει 48-35.Στο τρίτο δεκάλεπτο η κατάσταση, όμως, άλλαξε. Με επιμέρους σκορ 11-22, η τουρκική ομάδα άλλαξε την εικόνα της και όλου του παιχνιδιού και έτσι μείωσε σε 59-57 στο 30’. Στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι εξαιρετικά άστοχοι πίσω από τα 6.75, η Γαλατά έβαλε πολλά… απίθανα δίποντα και τρίποντα και έτσι πήρε ψυχολογικό, αλλά και ουσιαστικό προβάδισμα φτάνοντας τελικά στη νίκη με 80-71.
ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
Δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 71-80

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 7, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 7, Γουότερς 4, Αγραβάνης 5, Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Λοτζέσκι 5.

Γαλατασαράι (Αταμάν): Μίτσοβ 18 (4), Φιτιπάλδο 6 (2), Τάιους 14, Κορκμάζ Τσ. 3, Αράρ 4, Χατσίεβα, Πλάις 6, Ντέι 8 (1), Γκιουλέρ 8 (2), Ντίμπλερ, Κοκσάλ 13 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα και ένα κακό δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήμασταν επιθετικοί και δεν παίξαμε καλή άμυνα, αν και στο ημίχρονο συζητήσαμε για το αμυντικό κομμάτι, στο οποίο η Γαλατά είναι πολύ επικίνδυνη και αν βρει ρυθμό μπορεί να απειλήσει. Επιθετικά είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και εύκολα λέι απ που χάσαμε. Αυτό μας προκάλεσε νευρικότητα και στην άμυνα. Συνεχίζουμε, είμαστε σε θέση που ελέγχουμε την κατάσταση. Έχουμε άλλα τέσσερα ματς μπροστά μας και αυτό που έγινε σήμερα ήταν ένα καλό μάθημα από την άποψη ότι μερικοί έλεγαν πως είμαστε ήδη στο Final Four. Το μόνο που έχουμε πετύχει είναι η πρόκριση στα play offs και θα πρέπει να προσπαθήσουμε πλέον για το πλεονέκτημα έδρας. Αυτός είναι ο στόχος που έχουμε για το διάστημα που ακολουθεί. Αυτό είπα και στους παίκτες μου πριν τον αγώνα, αλλά δυστυχώς η ατμόσφαιρα ήταν λίγο πανηγυρική. Πρέπει να εστιάσουμε στο επόμενο παιχνίδι, πρώτα στο ελληνικό πρωτάθλημα και μετά στην Ευρωλίγκα».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Δεν βγήκαμε στο δεύτερο μέρος όπως στο πρώτο και δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα. Δεν είχαμε την ίδια ένταση. Η Γαλατά είναι καλή ομάδα και το εκμεταλλεύτηκε. Θα πρέπει να παίζουμε καλά για 40 λεπτά. Μπορεί να προκριθήκαμε, αλλά δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα και θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας. Στόχος είναι όλα τα ματς πλέον».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Πολλά μπορείς να πεις αλλά πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Χάσαμε δυο φορές από την ίδια ομάδα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι χαλαρώσαμε, αλλά έχει ξανασυμβεί και ίσως έχουμε θέμα στη διαχείριση του σκορ. Στο πρώτο μέρος παίξαμε καλύτερη άμυνα και βάλαμε την μπάλα στο ποστ. Στο δεύτερο η Γαλατά ήταν πολύ πιο εύστοχη και χάλασε την επίθεσή μας. Ας δούμε το επόμενο παιχνίδι και να μην κοιτάμε μακριά. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία και πρέπει μα μάθουμε από τα λάθη μας».

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΙΤΣΟΦ: «Χάσαμε την ευκαιρία μας για τα πλέι οφ, αλλά είχαμε πει πως θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Πιθανότατα έχουμε μπερδέψει τους πρώτους οκτώ, γιατί νικήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα νικήσαμε για δεύτερη φορά και τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως χαλάρωσαν πολύ στο δεύτερο μέρος, γιατί ήταν στο +13 στο ημίχρονο. Πιστεύω πως σταμάτησαν να παίζουν επιθετικά. Από την άλλη, εμείς παίξαμε σκληρά και βάλαμε μερικά απίθανα σουτ θα έλεγα. Φυσικά, στα κρίσιμα σημεία παίξαμε έξυπνα στην άμυνα και στην επίθεση κυκλοφορήσαμε την μπάλα καλά. Είναι δύσκολο να την χαρακτηρίσεις μια σημαντική νίκη, γιατί δεν αλλάζει την κατάστασή μας. Όπως, είπα, όμως, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

EΡΓΚΙΝ ATAMAN: «Το μπάσκετ είναι περίεργο παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε κίνητρο, δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ξεκινήσαμε απαίσια, όλοι θα πίστεψαν ότι θα χάσουμε με 30-40 πόντους, όμως... Στο δεύτερο δεκάλεπτο έβαλα τους αναπληρωματικούς κι εκείνοι μας έδωσαν ενέργεια και ώθηση" υποστήριξε ο Τούρκος τεχνικός και συνέχισε λέγοντας ότι: "Πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά. Δώσαμε 12 επιθετικά ριμπάουντ στον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος. Είδα τους βασικούς να μην έχουν κίνητρο. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι είναι ένα ματς EuroLeague, έπρεπε να παλέψουμε με περισσότερο πάθος. Στο δεύτερο μέρος είχαμε καλύτερες αποστάσεις και ήμασταν πιο τυχεροί, διότι βάλαμε τα τρίποντα την ώρα που ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός από την περιφέρεια. Πήραμε τον έλεγχο και κάναμε την έκπληξη. Παίξαμε καλό μπάσκετ, ο Τάιους μας βοήθησε αντί του Πλάις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη EuroLeague, εμείς δεν θα είμαστε στα playoffs, όμως τους κερδίσαμε φέτος δυο φορές και αυτό το απολαμβάνουμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger