Home » » Euroleague Playoffs Game 1: Ολυμπιακός - Αναντολού εφές 87-72

Euroleague Playoffs Game 1: Ολυμπιακός - Αναντολού εφές 87-72


Ο Ολυμπιακός νίκησε 87-72 στον πρώτο προημιτελικό των play off της Ευρωλίγκας την Αναντολού Εφές και έκανε το 1-0.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν εξαιρετικοί αμυντικά στο πρώτο δεκάλεπτο και έτσι προηγήθηκαν 18-11. Γκριν και Γουότερς έδωσαν λύσεις επιθετικά, μαζί και ο Μάντζαρης, ο Παπαπέτρου και ο Παπανικολάου ήταν παντού στο παρκέ με το ημίχρονο να τελειώνει 42-31.
Πρίντεζης και Σπανούλης ανέλαβαν δράση στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη για τον Θρύλο στέλνοντας τη διαφορά στο +17 (67-50) στο 30’. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η τουρκική ομάδα προσπάθησε να μειώσει, τα κατάφερε καθώς έριξε τη διαφορά στους 11 πόντους (67-56), αλλά ως εκεί. Οι Πειραιώτες παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ έφτασαν άνετα στο τελικό 87-72 και έκαναν το 1-0.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 18-11, 42-31, 67-50, 87-72.
 
Ολυμπιακός  (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3), Μπιρτς 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 6 (7ριμπ), Σπανούλης 10 (1τριπ, 7ασ), Γουότερς 6, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 11 (7ριμπ), Πρίντεζης 11 (1τριπ, 11ριμπ), Παπανικολάου 8 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 14 (4τριπ, 6ριμπ).
 
Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 6 (1), Χάνεϊκατ 17 (10ριμπ), Μπαλμπάι, Μπράουν 3, Οσμάν 2, Γκρέιντζερ 12 (2), Ερτέλ 14 (2), Πολ 6 (1), Ντάνστον 8, Κερκ 4.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: « Ήμασταν όλοι μαζί και δείξαμε ότι θέλαμε πολύ το παιχνίδι. Αναγκάσαμε την Εφές να βάλει μόνο 32 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είναι ομαδική δουλειά. Τρέξαμε στο γήπεδο και η ενέργειά μας φάνηκε στα ριμπάουντ και τα 18 επιθετικά απέναντι σε μια πολύ αθλητική ομάδα. Ελέγξαμε τον ρυθμό, όμως έγινε το 1-0, τίποτα παραπάνω. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι.Η Εφές παίζει σε γρήγορο ρυθμό και πολλές φορές ανεξέλεγκτο, αλλά στην έδρα μας θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον ρυθμό που μας δίνει ο κόσμος και να βάζουμε εύκολα καλάθια. Αυτό κάναμε βγάζοντας ενέργεια στα ριμπάουντ, γιατί αν δεν τους αφήνεις να τα πάρουν δεν μπορούν να τρέξουν και αναγκάζονται να πάνε σε αργό τέμπο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στη συνέχεια. Πρέπει να έχουμε την ίδια δύναμη και ενέργεια για να πάρουμε άλλη μια νίκη».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: «Ο κόουτς το έχει πει. Όλοι δίνουν έξτρα ώθηση στην ομάδα και το 100% στη άμυνα. Αυτή είναι η ομάδα μας. Θα φανεί και στη συνέχεια κατά πόσο είμαστε έτοιμοι. Να μη λέμε μεγάλα λόγια. Είναι μόνο το 1-0 και χρειάζονται τρεις νίκες. Είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα, αλλά πρέπει να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι γιατί την Παρασκευή θα είναι ακόμα πιο σημαντικό το παιχνίδι. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Θα δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα και θα τα σώσουν όλα. Να το ξεχάσουμε και να είμαστε έτοιμοι όπως ήμασταν και σήμερα».

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ: «Για μένα μετράει πάντα η νίκη της ομάδας. Αν νικά η ομάδα είμαι χαρούμενος. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο όταν παίρνω την μπάλα. Χρειάζεται να δουλέψω και να βελτιωθώ κι άλλο. Ολη τη σεζόν παίζουμε πολύ καλή άμυνα και είναι η υπογραφή του Ολυμπιακού η καλή άμυνα. Αν παίξουμε καλή άμυνα ξέρουμε ότι θα έχουμε βάλει τις βάσεις για τη νίκη».

ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μας νίκησαν ίσως πιο εύκολα κι από ό,τι ίσως οι ίδιοι θα περίμεναν. Το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με αυτό που δώσαμε εδώ πριν από 4-5 μήνες ως προς την εξέλιξή του. Μπήκαν πιο επιθετικά από μας, έπαιξαν πιο δυνατά, διεκδίκησαν κάθε μπάλα και πήραν τις περισσότερες. Οταν παλεύεις για κάθε μπάλα, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα αν θέλουμε να κερδίσουμε, ειδικά σε αυτό το γήπεδο».

ΤΟΜΑΣ ΕΡΤΕΛ: «Αρχίσαμε πολύ άσχημα το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια. Εμείς κάναμε κακό παιχνίδι, αλλά έχουμε δεύτερο ματς σε δύο μέρες. Εμείς χάσαμε πολλά σουτ και πρέπει να αλλάξουμε στο δεύτερο παιχνίδι.Ο Ολυμπιακός με την άμυνά του σταμάτησε τον αιφνιδιασμό μας. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουμε μεγάλο κίνητρο γιατί είναι το Final-4 και όχι μόνο γιατί θα γίνει στην Πόλη. Δεν έχουμε όμως πίεση. Θέλουμε να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger