Home » » Euroleague Playoffs Game 2: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 71-73

Euroleague Playoffs Game 2: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 71-73


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 73-71 από την Αναντολού Εφές στην έδρα του στον δεύτερο προημιτελικό των play off της Ευρωλίγκας και πλέον η σειρά μεταφέρεται στην Πόλη με το σκορ στο 1-1.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακός να είναι εντυπωσιακά εύστοχος πίσω από τα 6.75 και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να οδηγούν την ομάδα επιθετικά, οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο, αλλά αμυντικά δεν υπήρχε η ανάλογη συγκέντρωση και έτσι η Εφές προηγήθηκε 22-23 στο πρώτο δεκάλεπτο.  Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς άλλαξε. Η είσοδος του Πάτρικ Γιανγκ βελτίωσε αισθητά την αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος. Έτσι, με επιμέρους 22-14, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά 44-37 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, κάθε φορά που οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, οι φιλοξενούμενοι επέστρεφαν και έτσι η τρίτη περίοδος έληξε 54-51. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, πότε ο Θρύλος και πότε η Εφές είχαν το προβάδισμα με τους Τούρκους να περνάνε μπροστά 71-73 και τον Γκριν να αστοχεί στο σουτ της νίκης.  Πλέον η σειρά είναι στο 1-1 και μεταφέρεται στην Πόλη για το τρίτο παιχνίδι την Τετάρτη 26/04.

Δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (2), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6/10τρ.), Γουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 20 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2), Μπαλμπάι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα δεν αποδώσαμε όπως θέλαμε, ειδικά στην άμυνα. Επιτρέψαμε στην Εφές να παίξει όπως ήθελε, ειδικά στην πρώτη περίοδο. Στη δεύτερη περίοδο βελτιωθήκαμε αρκετά, δεχτήκαμε μόλις 14 πόντους. Στη διάρκεια του αγώνα είχαμε αρκετές ευκαιρίες να πάρουμε μεγάλη διαφορά σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κρίσιμες στιγμές και δεχτήκαμε κάποια φτηνά καλάθια. Η Εφές επέστρεψε στο ματς και έγινε ντέρμπι στα τελευταία τρία λεπτά. Χάσαμε κάποια σουτ και βολές και ηττηθήκαμε. Γενικά δεν είχαμε την ευκαιρία να τρέξουμε ξεκινώντας από την άμυνά μας. Δεν βρήκαμε ρυθμό στην επίθεσή μας μέσω της άμυνάς μας», τόνισε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Στη συνέχεια εξήγησε πως «η Εφές έσπασε το πλεονέκτημα έδρας μας, αλλά έχουμε αποδείξει στη διάρκεια της σεζόν ότι μπορούμε να παίξουμε καλά σε κάθε γήπεδο και τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε ως το τέλος της σειράς. Πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι για να παλέψουμε στα δύο αυτά παιχνίδια».
Ενώ στο τέλος απεύθυνε μήνυμα και στους φιλάθλους. «Ευχαριστώ τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας. Δυστυχώς δεν τους χαρίσαμε τη νίκη».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Η πνευματική μας ετοιμότητα δεν ήταν ίδια με το πρώτο ματς. Παλέψαμε, αλλά δώσαμε εύκολες φάσεις στην Εφές. Δεν είναι ώρα να μοιρολογούμε. Ψηλά το κεφάλι. Να πάμε στην Τουρκία να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη. Πρέπει να κοιτάξουμε παρακάτω γιατί δεν υπάρχει πολύς χρόνος».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Σταματήσαμε να τρέχουμε. Δεν είχαμε καλές ευκαιρίες για fast break. Στο σουτ που πήρα στο τέλος δεν είχα άλλη επιλογή. Είχα αυτοπεποίθηση αλλά δεν το έβαλα. Κοιτάμε το επόμενο ματς».

ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ: «Είδαμε στο πρώτο ματς σε τι επίπεδο έπρεπε να παίξουμε για να κερδίσουμε. Βελτιώσαμε την άμυνά μας, γιατί δεν γίνεται να κερδίσεις εδώ δεχόμενος σχεδόν 90 πόντους. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει όπως κάναμε κι εμείς. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίζει εκτός έδρας. Θα πρέπει να είμαστε το ίδιο επιθετικοί στην άμυνα και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger