Home » » Basket League Playoff Finals Game 1: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 63-58

Basket League Playoff Finals Game 1: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 63-58


Ο Ολυμπιακός νίκησε 63-58 τον Παναθηναϊκό Superfoods και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της STOIXIMAN.GR Basket League. Κορυφαίος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Οι Πειραιώτες άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και με σπουδαία άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν 19-10. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα, αλλά η αστοχία και η έλλειψη συγκέντρωσης επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 35-33 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κόστισαν στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και έτσι ο Παναθηναϊκός Superfoods προηγήθηκε 48-50 στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο, οι πρωταθλητές Ελλάδος με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη και εντυπωσιακό τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν 63-58.
Επόμενο παιχνίδι την Πέμπτη (01/06) στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 12 πόντους και μόλις μια άστοχη βολή.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 19-10, 35-33, 48-50, 63-58.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 5 (1), Μιλουτίνοφ 12 (4/4διπ., 4/5β.), Πρίντεζης 12 (2), Μάντζαρης 2, Σπανούλης 11 (10ασ.), Γκριν 3 (1/9 σουτ), Μπιρτς 5, Γιανγκ 4, Γουότερς 2, Αγραβάνης, Παπανικολάου 7 (1).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13 (11ριμπ.), Σίνγκλετον 9 (4/10 σουτ), Καλάθης 5 (1), Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 6, Φώτσης 5 (1), Παππάς, Γκιστ 2, Γκάμπριελ 2.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Κάναμε το 1-0, παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν σημαντικό ότι στην αρχή και στο τέλος ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Πήραμε μια διψήφια διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, όπως ήταν φυσιολογικό. Δεχτήκαμε καλάθια με επιθετικά ριμπάουντ και αιφνιδιασμούς, αλλά στο τέλος όταν βρεθήκαμε στο -3 παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα και βάλαμε σημαντικά καλάθια. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, προχωράμε, να δούμε τα λάθη μας και να παίξουμε καλύτερα στο δεύτερο ματς. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, η ατμόσφαιρα ήταν κόσμια και έτσι πρέπει να είναι στη συνέχεια. Το παιχνίδι γενικά δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, γιατί ήταν κρίσιμο. Ουσιαστικά μετρά το αποτέλεσμα και είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, ακόμη και στην άμυνα παρότι δεχτήκαμε μόνο 58 πόντους, ενώ στην επίθεση να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία και να διαβάζουμε καλύτερα για να εκτελέσουμε καλύτερα».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ένας τελικός, ειδικά το πρώτο ματς, είναι κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχει πίεση, ειδικά για τον γηπεδούχο που θέλει να κρατήσει την έδρα του. Σε ένα άσχημο παιχνίδι για μας δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος, κάναμε κάποια πράγματα σωστά και πήραμε μια νίκη που είτε είναι με έναν πόντο ή με μεγαλύτερη διαφορά μάς φέρνει πιο κοντά στο στόχο».

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Πιστεύω πως το παιχνίδι ήταν ξεκάθαρο. Στα πρώτα πέντε λεπτά δεν παίξαμε άσχημα, αλλά δεν σκοράραμε. Μετά βήμα-βήμα επιστρέψαμε στο παιχνίδι, κάναμε κάποιες προσαρμογές και είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο τέλος, αλλά με τόσους λίγους πόντους στην τελευταία περίοδο είναι δύσκολο να κερδίσεις. Ειδικά στο τελευταίο ενάμιση λεπτό δεν παίξαμε καλά στην επίθεση».

ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ: «Ήταν ένα ματς με σκαμπανεβάσματα. Στην τέταρτη περίοδο είχαμε το προβάδισμα. Αμυντικά πήγαμε καλά, αλλά στην επίθεση δεν είχαμε κίνηση. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη. Θα πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger