Home » » Basket League Playoffs Game 2: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84 - 80

Basket League Playoffs Game 2: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 84 - 80


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 84-80 από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό της STOIXIMAN.GR Basket League και πλέον η σειρά είναι στο 1-1. Τρίτο παιχνίδι την Κυριακή (04/06) στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι άρχισε καλά για την ομάδα μας με τους Πρίντεζη, Γκριν και Μιλουτίνοφ να οδηγούν την παρέα τους επιθετικά για το 17-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η έλλειψη συγκέντρωσης στοίχισε αμυντικά για το 41-39 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες προσπαθούσαν πότε με τον Πρίντεζη και πότε με τον Γκριν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά Παππάς και Μπουρούσης δημιούργησαν πολλά προβλήματα αμυντικά με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 59-53 υπέρ των γηπεδούχων.
Στην τελευταία περίοδο, πολλά και συνεχόμενα τρίποντα για τους «ερυθρολεύκους» επέτρεψαν στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πλησιάσει στο σκορ και να μειώσει ακόμη και στον πόντο με τρίποντο του Γκριν. Και πάλι, όμως, οι κρίσιμες άμυνες δεν βγήκαν και έτσι οι γηπεδούχοι νίκησαν 84-80 και έκαναν το 1-1.

Δεκάλεπτα: 17-20,41-39, 59-53, 84-80.
 
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Ρίβερς 9 (1), Φελντέιν 6 (2), Μπουρούσης 12, Σίγκλετον 9 (2), Καλάθης 8, Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 16 (1), Γκιστ 2, Γκάμπριελ 8 (2).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 21 (5/6τριπ, 3ριμπ), Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 4, Μάντζαρης 9 (1τριπ, 6ασ), Πρίντεζης 15 (2τριπ, 6ριμπ), Μπιρτς 1 (7ριμπ), Γιανγκ 4, Γουότερς 2, Αγραβάνης 9 (1), Παπανικολάου 12.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ: «Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν να μας στηρίξουν εδώ απόψε. Πιστεύω ότι επιστρέψαμε στα μεγάλα παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου, με τα θετικά και τα αρνητικά μας. Είμαστε ομάδα χωρίς εμπειρία και κάνουμε λάθη που δεν πρέπει να συμβαίνουν, ειδικά στο τέλος και σε έναν τελικό. Αλλά από την άλλη, είμαστε ομάδα με καρδιά και μεγάλο πάθος που τα δίνει όλα για να κερδίσει. Σήμερα διαπράξαμε αναρίθμητα αμυντικά λάθη από την υπερβολική μας επιθυμία, προσπαθούσαμε να κλέψουμε παντού τη μπάλα και έτσι δεχόμασταν πολλά εύκολα καλάθια από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρούσε κάθε λάθος μας, έτσι και έγινε. Και μετά από αυτό, παίκτες μεγάλης ποιότητας που μπήκαν στο παιχνίδι, έβαλαν μεγάλα σουτ. Από την άλλη, παίξαμε πιο επιθετικά από ό,τι στο πρώτο ματς, είχαμε μεγαλύτερη επιμονή, πιο αποφασιστικοί και πήραμε τη νίκη».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «Ήταν ο δεύτερος τελικός, η νίκη ήταν μονόδρομος με αυτόν τον αντίπαλο, σε αυτό το γήπεδο και σε αυτό το σημείο, πλέον πάμε στο ΣΕΦ, να παλέψουμε με όλη μας την καρδιά, να κάνουμε το μπρέικ και να έρθουμε να τελειώσουμε εδώ τη σειρά. Δεν μας τιμά ιδιαίτερα ότι είχαμε καιρό να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό σε σειρά τελικών εδώ, γιατί έχουμε καυτή έδρα. Οι έδρες, όπως φαίνεται δεν παίζουν και τον πιο σημαντικό ρόλο, κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να κάνουμε το μπρέικ στο ΣΕΦ. Η ομάδα έχει τόσο ταλέντο που σίγουρα σε κάθε παιχνίδι κάποιο παιδί θα βγει μπροστά, σήμερα ήμουν κάποιες στιγμές εγώ, μετά ο Τζέιμς, μετά ο Μπουρούσης, ελπίζω στο ΣΕΦ όλοι να βάλουμε από ένα λιθαράκι και να πάρουμε το διπλό. Ο πρόεδρος δεν είναι μαζί μας στο γήπεδο, δεν παίζει. Σίγουρα η ψυχολογική στήριξη που μας δίνει είναι σημαντική, νιώθω τη στήριξη του κάθε στιγμή, παίζουμε για εκείνον, για τους προπονητές, για τη διοίκηση, για το σταφ και για όποιον ανήκει σε αυτή την οικογένεια».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ξέσπασμα στο τέλος, με λέι απ των κοντών πάνω στους ψηλούς μας. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μείνουμε στο ματς, αλλά αστοχήσαμε σε κάποια σουτ και τώρα προχωράμε. Κοιτάζουμε το τρίτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Εμείς θέλαμε να ετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούσαμε, είναι καλό πως και με τον Βασίλη και χωρίς αυτόν η ομαδική δουλειά υπάρχει, θεωρώ κάναμε ένα καλό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: « Θεωρώ πως ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Πρόκειται για μια σειρά αγώνων και δεν κοιτάμε έναν μεμονωμένο αγώνα καθώς πρόκειται για σειρά αγώνων και όχι ένα ματς. Πλέον, κοιτάζουμε το τρίτο ματς, θα δούμε βίντεο, θα διορθώσουμε τα λάθη μας και πλέον θέλουμε να εμφανιστούμε καλύτεροι. Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας, έχω να γεμίσω πολύ μεγάλα παπούτσια όταν λείπει. Αλλάζει ο ρόλος μου όταν λείπει εκείνος, αλλά δεν είναι εύκολο όταν λείπει για εμάς, είναι ο ηγέτης μας. Πλέον τον περιμένουμε να επιστρέψει και να μας δώσει αυτοπεποίθηση».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger