Home » » Ημιτελικοί Playoffs Basket League : Ολυμπιακός - Άρης 84 - 54

Ημιτελικοί Playoffs Basket League : Ολυμπιακός - Άρης 84 - 54


Ο Ολυμπιακός νίκησε 84-54 τον Άρη, έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών των play off της STOIXIMAN.GR Basket League και απέχει δύο νίκες από την πρόκριση στον τελικό. Πρώτος σκόρερ ο Κώστας Παπανικολάου. Το Σάββατο (13/05, 17:00, Novasports).

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν άρχισε το ματς όσο καλά θα ήθελε αμυντικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προηγηθεί ο Άρης με 8-11, αλλά έκτοτε μπήκε το νερό στο αυλάκι και οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Η άμυνα βελτιώθηκε αισθητά με το δεκάλεπτο να τελειώνει 21-17.
Στη δεύτερη περίοδο η επίθεση έγινε ακόμη καλύτερα, η άμυνα το ίδιο και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με διψήφια διαφορά. Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί και στις δύο μεριές του παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόλις εφτά πόντους σε αυτό το διάστημα, ο Θρύλος 20 και έτσι η διαφορά άγγιξε τους τριάντα πόντους (64-38) στο 30’. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκούρασε ορισμένους βασικούς ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα με το ματς να τελειώνει 84-54.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 21-17, 44-31, 64-38, 84-54.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 17(1), Μάντζαρης 6(2), Σπανούλης 10, Γκριν 11(3), Μπιρτς 4, Γιανγκ 11, Τολιόπουλος 5(1), Παπαπέτρου, Γουότερς 3, Αγραβάνης 5(1).
 
Άρης (Πρίφτης): Σκορ 3(1), Κάμινγκς 10, Γιάνκοβιτς 10(1), Καββαδάς 14, Ντραγκίσεβιτς, Ξανθόπουλος, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 1, Ζάρας 8(2), Χρηστίδης, Τζάκσον, Μούρτος 5.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Μπήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πως ο Άρης είναι μία ποιοτική ομάδα. Το έδειξε στην αρχή, όταν μας δημιούργησε κάποια προβλήματα που ζητούσαν επίλυση. Σιγά-σιγά βρήκαμε τις λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Είναι σημαντικό πως η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Δεχθήκαμε 54 πόντους και 7 στην τρίτη περίοδο. Οι συνεργασίες στην επίθεση ήταν πολύ καλές. Αξίζαμε τη νίκη, η στατιστική δείχνει τι έγινε στο παιχνίδι. Είπα στους παίκτες πως αυτό είναι μόνο το 1-0. Στα πλέι οφ μετρούν οι νίκες και όχι οι διαφορές. Ανοίξαμε το σκορ, αλλά περιμένουμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Είναι σίγουρο πως ο Άρης θα αντιδράσει και πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.Είναι σημαντικό ότι είχαμε διάρκεια και όσο περνούσε η ώρα ανεβάζαμε την απόδοσή μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες».

Για τον τραυματισμό του Ιωάννη Παπαπέτρου: «Στην αρχή δεν κατάλαβα πόσο σοβαρό ήταν. Μετά όταν μας φώναξαν να πάμε κοντά, ήταν μία δύσκολη στιγμή. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και θα είναι στην ομάδα, δεν ξέρω πότε, αλλά θα είναι».

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Συνολικά κάναμε πολλά καλά πράγματα, αλλά πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, καθώς υπάρχει το παιχνίδι στο γήπεδό τους. Είμαι αφοσιωμένος μόνο στο ματς με τον Άρη του Σαββάτου. Δεν σκέφτομαι τα παιχνίδια του Final Four. Θα τα σκεφτώ, όταν φτάσουμε εκεί».

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ: «Ήταν μια δύσκολη σεζόν. Ευχαριστώ τον κόουτς που με ανέχτηκε όλη τη σεζόν. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τώρα είμαι αυτός που πρέπει, τώρα που είναι η κατάλληλη στιγμή στη σεζόν. Είναι τα play offs, όπου κρίνονται τα πάντα. Κάναμε το 1-0, δεν τελείωσε τίποτα. Όταν θα πάμε στην Πόλη για το Final Four, θα εστιάσουμε εκεί. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στον Άρη. Είναι καλή ομάδα, δυνατή στην έδρα τους και μας δυσκόλεψαν πολύ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Χάσαμε κάθε επαφή με το σκορ στην τρίτη περίοδο. Δεν παίξαμε καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ σοβαρός και είχε ενέργεια. Τιμώρησε κάθε λάθος μας. Ήταν αποτελεσματικός. Ήταν απόλυτα έτοιμος. Πρέπει να βελτιωθούμε, να δουλέψουμε καλύτερα στην ταχύτητα. Δεν έγινε απολύτως τίποτα, δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο. Ήταν αστείος ο λόγος, δεν υπάρχει πρόβλημα».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Δεν καταφέραμε να φανούμε ανταγωνιστικοί κάτι που σε αντίθεση έκανε ο Ολυμπιακός. Νίκησε δίκαια κι εμείς τώρα πρέπει να συνέλθουμε για το ματς που ακολουθεί στο Αλεξάνδρειο. Εύχομαι να γυρίσει με την κούπα ο Ολυμπιακός»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger