Home » » Euroleague Playoffs Game 5: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 87-78

Euroleague Playoffs Game 5: Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 87-78


Ο Ολυμπιακός νίκησε 87-78 την Αναντολού Εφές, έκανε το 3-2 στη σειρά και προκρίθηκε στο Final Four της Πόλης.

Αυτή είναι η έκτη φορά από το 2009 και έπειτα και συνολικά 12η που ο Ολυμπιακός προκρίνεται σε Final Four. Και πλέον θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της Πόλης. Το παιχνίδι άρχισε καλύτερα για τον Θρύλο, ιδιαίτερα επιθετικά και προηγήθηκε 25-21 στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σπανούλης ήταν, όπως σε όλη τη σειρά, ασταμάτητος και έτσι οδήγησε την παρέα του στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο η επιθετική συγκομιδή έπεσε, η έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επηρέασε και την επίθεση και έτσι η Εφές, βάζοντας και ορισμένα τρελά σουτ, προηγήθηκε 37-41 στο ημίχρονο.

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν, όμως, αυτό που έπρεπε. Ο Θρύλος παίζοντας μαγικό μπάσκετ κατάφερε με σερί 10-0 να περάσει μπροστά 47-41 και έκτοτε να μην κοιτάξει ξανά πίσω του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και έτσι προηγήθηκαν 63-58 στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας σπουδαία άμυνα δεν επέτρεψε ποτέ στην Εφές να μπει ουσιαστικά στη διεκδίκηση της νίκης. Σπανούλης και Πρίντεζης έκαναν τα πάντα επιθετικά, Γκριν και Παπαπέτρου έβαλαν το κερασάκι με τους Παπανικολάου και Μάντζαρη να αποτελειώνουν την τουρκική ομάδα και 11.000 κόσμου να παραληρεί στις εξέδρες για τη νέα πρόκριση της κορυφαίας ομάδας της τελευταίας δεκαετίας στη Ευρώπη σε ακόμη ένα Final Four.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 25-21, 37-41, 63-58, 87-78

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9 (11 ριμπ.), Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 22 (2), Γουότερς, Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 4.
 
Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 10 (2), Χάνεϊκατ 10 (2), Μπαλμπάι, Μπράουν 10, Οσμάν 11 (1), Γκρέιντζερ 10, Ερτέλ 10, Πολ 9 (3), Ντάνστον 4, Κερκ 4.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Τη μέρα αυτή της μεγάλης χαράς για την ομάδα μας, μιλώντας εκ μέρους όλων των παικτών, των μελών του σταφ και όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα, θέλουμε να αφιερώσουμε την πρόκριση στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου» είπε αρχικά ο κόουτς του Θρύλου.

Για τις εμφανίσεις στα play off:  «Ήταν μια πολύ σκληρή σειρά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Εφές μετά το Φεβρουάριο έπαιξε πολύ καλά και κέρδισε τα περισσότερα παιχνίδια της. Παλέψαμε από την αρχή για το πλεονέκτημα έδρας και τα καταφέραμε. Αρχίσαμε με μια σπουδαία εμφάνιση τη σειρά, αλλά μετά η Εφές έδειξε την ποιότητά της και πήρε εκείνη το πλεονέκτημα έδρας. Για μας το πιο σημαντικό ματς ήταν το τέταρτο γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μομέντουμ στο τρίτο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο τέταρτο ματς φάνηκε ο μεγάλος χαρακτήρας της ομάδας. Όλοι έπαιξαν με μεγάλο θάρρος και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Το πέμπτο ματς της σειράς ήταν μια σκληρή μάχη. Η Εφές παρά το καλό μας ξεκίνημα αντέδρασε και πήρε ένα προβάδισμα στο ημίχρονο. Είχαμε κακή παραγωγή στη δεύτερη περίοδο, κάτι που επηρέασε την άμυνά μας και δεχτήκαμε 41 πόντους στο πρώτο μέρος. Ήταν πολύ σημαντικό στο ημίχρονο να μιλήσουμε με τους παίκτες. Προσπάθησα να τους ενθαρρύνω για να παίξουμε πιο επιθετικά στην άμυνα. Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν πολύ σημαντικό, γιατί βγάλαμε πολύ ενέργεια και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Πήραμε το προβάδισμα με ένα σερί 8-0 και γενικά παίξαμε καλύτερη άμυνα στο δεύτερο μέρος, όπου πετύχαμε 50 πόντους και δεχτήκαμε 37. Μέχρι το τέλος το ματς ήταν ανοιχτό και στο τελευταίο δίλεπτο είχαμε καλές αποφάσεις, βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ και πήραμε τη διαφορά που μας έδωσε τη νίκη».

Για τους παίκτες:  «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, έδωσαν το μάξιμουμ και αξίζουν την πρόκριση στο Final Four. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του σταφ, που δούλεψαν πολύ σκληρά για να έχουν έτοιμη την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ και μας υποστήριξαν. Μας έδωσαν ώθηση για τη νίκη και θέλουμε να έρχονται συνέχεια στο γήπεδο, για να έχουμε μια σκληρή έδρα και να αποτελούν τον έκτο μας παίκτη».
Για τον στόχο στο Final Four «Για τη συνέχεια μπορώ να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που πάμε στο Final Four, αλλά πάμε εκεί για να παλέψουμε για τις πιθανότητές μας. Δεν τελείωσε ακόμη».

Για τον σταθερό και ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού: «Είναι επιτυχία των προέδρων μας, είναι μαγκιά τους αυτή η πετυχημένη φιλοσοφία και συνταγή. Κρατάνε έναν κορμό και πάνω σε αυτόν χτίζουν. Τα εύσημα ανήκουν στους προέδρους. Όταν έχεις έναν βασικό κορμό μπορείς να ενισχύεσαι. Οι πρόεδροι κρατάνε παίκτες που έχουν ποιότητα και έχουν αποκτήσει εμπειρίες. Όλες αυτές οι πορείες, οι κατακτήσεις της Ευρωλίγκας και του πρωταθλήματος είναι μεγάλες εμπειρίες που κερδίζουν οι παίκτες. Είδατε πόσες εμπειρίες έχει ο Παπαπέτρου με την ομάδα σε τόσο νεαρή ηλικία. Προσπαθώ να βάζω Έλληνες παίκτες μέσα στο πλαίσιο και τη φιλοσοφία της διοίκησης».
Για το εάν  αν είναι δίκαια η τετράδα του Final Four: «Για μένα δεν πρέπει να υπάρχει Final Four. Όταν παίζεις ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα 30 αγωνιστικών, πρέπει να μην παίζεις play offs, αλλά να πηγαίνεις απευθείας στο Final Four. Αυτή είναι η γνώμη μου. Θεωρώ πάντως πως οι τέσσερις ομάδες που είναι στο Final Four πέρασαν δίκαια. Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ σταθερή πορεία, έκανε μεγάλες νίκες εκτός έδρας, έχασε και κάποια ματς που δεν έπρεπε, αλλά ήταν μια δύσκολη πορεία που σε βάθος χρόνου παίρνεις ό,τι αξίζεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Μας αξίζει που βρισκόμαστε στο Final Four. Είχαμε διάρκεια, σοβαρότητα και διαχειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις. Στα πλέι οφ ήταν πέντε παιχνίδια παικτών, προπονητών και προσωπικοτήτων. Όλη η σεζόν παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα ότι τερματίσαμε τρίτοι, αλλά μετά κοιτάζεις τον επόμενο στόχο.
Πέρσι δεν ήμασταν στα πλέι οφ κι αυτό μας είχε πληγώσει αρκετά. Το επίπεδο της κούρασης είναι τεράστιο, αυτή τη στιγμή. Εμείς πρέπει να πάμε με καθαρό μυαλό, με λιγότερο άγχος και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το ότι γίνεται το Final Four στην Κωνσταντινούπολη, μας ξυπνά όμορφες αναμνήσεις, αλλά αυτά είναι περισσότερο για τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους. Εμείς πάμε εκεί για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και μακάρι να σηκώσουμε την κούπα. Η ομάδα είναι ομάδα. Όλοι παίζουν το ρόλο τους σε αυτή την ομάδα και αυτό είναι που μας οδηγεί. Είμαστε έμπειρη ομάδα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Πιστεύω ότι η περυσινή αποτυχία μας πείσμωσε, δείξαμε χαρακτήρα και ήμασταν σταθεροί. Βγήκαμε τρίτοι κόντρα σε ομάδες με διπλάσιο και τριπλάσιο μπάτζετ. Κάναμε ‘ανατροπή’ από το 2-1 στα πλέι οφ. Ήμασταν όλοι μαζί. Πανηγυρίσαμε την πρόκριση στο Final Four. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι.
Τα τελευταία χρόνια στην ομάδα έχουμε ‘χτίσει’ ένα ‘μέταλλο’ και μια νοοτροπία νικητή. Ποτέ δεν τα παρατάμε. Δείξαμε χαρακτήρα, έχουμε ‘γυρίσει’ ξανά από δύσκολες καταστάσεις. Καλό θα ήταν να μην γίνουμε καρδιακοί, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Μακάρι να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά. Η πρώτη φορά είναι πάντα η πρώτη φορά, θα το θυμάμαι για πάντα. Την πρώτη χρονιά μας είχε πει ο Σπανούλης ότι το πρώτο σας Final Four μπορεί να είναι το τελευταίο. Τα δώσαμε όλα, αλλά έχουμε πάει άλλες τρεις φορές. Μακάρι να πάμε περισσότερες. Είναι μακριά από τώρα το Final Four. Θέλουμε λίγη ξεκούραση τώρα, έχουμε και τα πλέι οφ της Α1. Μετά, πάμε μαζί ενωμένοι, όχι απλά για να υπάρχουμε, αλλά για να κάνουμε κάτι καλό».

ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: «Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για την πρόκριση. Έπαιξε πάρα πολύ δυνατά και έξυπνα. Εμείς θεωρώ πως παίξαμε πολύ καλά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όταν νιώσαμε πολύ άνετα, αλλά πιστεύω πως το παιχνίδι κρίθηκε στην αρχή της τρίτης περιόδου. Θεωρώ πως οι διαιτητές ήταν πολύ σκληροί μαζί μας, ιδιαίτερα με τους ψηλούς μας. Σφύριζαν πολύ εύκολα τα φάουλ. Αυτό έγινε στα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, παίζει πάντα στο όριο του φάουλ, αλλά οι διαιτητές σφύριζαν πολύ εύκολα τα φάουλ».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger