Home » » Euroleague Playoffs Game 4: Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 62 - 74

Euroleague Playoffs Game 4: Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 62 - 74


Ο Ολυμπιακός νίκησε 74-62 και έκανε το 2-2 στη σειρά με την Αναντολού Εφές. Και πλέον όλα θα κριθούν στο πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.
Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για την ομάδα μας. Η Εφές είχε καλύτερο ξεκίνημα, προηγήθηκε 18-6 στο 4’, αλλά ο Θρύλος, όπως κάνει πάντα, δεν τα παράτησε. Έδωσε τα πάντα και μείωσε αμέσως της διαφορά με το δεκάλεπτο να τελειώνει 21-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο έγινε ό,τι και στο πρώτο Η Εφές πέρασε μπροστά με διψήφια διαφορά, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος αντέδρασαν για το 38-35 του ημιχρόνου παίζοντας μαγική άμυνα.
Η επίθεση λειτουργούσε άψογα, τα σουτ έμπαιναν το ένα μετά το άλλο στην τρίτη περίοδο. Ο Σπανούλης άρχισε να βάζει το ένα μετά το άλλο, ακολούθησε ο Γκριν, μετά ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου. Αγραβάνης και Γιανγκ εξαφάνισαν τους πάντες στην άμυνα με τον Ολυμπιακό να περνάει μπροστά 54-55 στο τρίτο δεκάλεπτο.
Στην τελευταία περίοδο, ο Θρύλος έδειξε γιατί είναι απο τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Με συνεχόμενες σπουδαίες άμυνες, το ματς άλλαξε τελείως, η Εφές έδειχνε ανίκανη να κάνει το παραμικρό και η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε. Έφτασε μάλιστα σε διψήφια επίπεδα και εκεί όλα τελείωσαν.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε το 2-2 και η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ για το πέμπτο παιχνίδι.

OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 21-14, 38-35, 54-55, 62-74.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 4, Μπαλμπάι 3 (1), Μπράουν 9 (1), Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 17 (1), Ερτέλ 6, Πολ, Ντάνστον 7 (11ριμπ.), Κερκ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 10 (1), Μπιρτς 9, Γιανγκ 4 (7ριμπ.), Παπαπέτρου 6 (2), Σπανούλης 18 (5), Γουότερς 3, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 11 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 3 (1).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είχαμε πει ότι πρέπει να είμαστε σκληροί. Ξέραμε ότι είναι παιχνίδι δίχως αύριο. Τα δώσαμε όλα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στην τελευταία περίοδο κι έτσι γίναμε καλύτεροι στην επίθεση. Γυρίσαμε την μπάλα πολύ καλά. Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη. Πιστεύω στους παίκτες μου και ότι μπορούν να δώσουν το μάξιμουμ για την ομάδα. Σήμερα, το έδειξαν και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η σειρά είναι στο 2-2, δεν έχουμε προκριθεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τελευταίο ματς».

ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, καθώς άξιζε τη νίκη. Πιστεύω ότι ξεκινήσαμε καλά το ματς, είχαμε το προβάδισμα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία σοβαρή ομάδα και μας πλησίασαν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Νομίζω πως το ματς κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ήμασταν πολύ κακοί επιθετικά, χωρίς αυτοπεποίθηση. Όταν δεν σκοράρεις, είναι δύσκολο να παίξεις την άμυνα που είχαμε στο ξεκίνημα. Είχαμε ενέργεια, αλλά σε όλα τα ματς της σειράς έχουμε και άσχημα ποσοστά στα τρίποντα. Είναι δύσκολο να νικήσεις έτσι τον Ολυμπιακό. Τελικά, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στο παιχνίδι και δεν μας επέτρεψε εύκολα καλάθια. Είχαμε και πολλά ελεύθερα σουτ που δεν βάλαμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger