Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 68 - 71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Παναθηναϊκός 68 - 71


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα της STOIXIMAN.GR Basket League από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 68-71. Η ομάδα μας αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες, Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαν Ρόμπερτς και φυσικά χωρίς τον κόσμο της (το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 7-2, όμως, με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Πρίντεζη και Παπανικολάου η ομάδα μας απάντησε με ένα σερί 11-0 και προσπέρασε για πρώτη φορά (11-7, στο 4'). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των "ερυθρολεύκων" και ανέκτησαν την πρωτοπορία (15-11), ωστόσο, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν και πάλι άμεση. Με τρίποντο του Μάντζαρη και 2/2 βολές του Πρίντεζη έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 16-15.

 Η δεύτερη περίοδος είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι... Ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε αρκετά την μπάλα και προσπάθησε να την περάσει στην ρακέτα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην υπεροχή του στα ριμπάουντ, αλλά και την περιφερειακή του ευστοχία και προηγήθηκε με 33-34. Και πάλι, όμως, τα αντανακλαστικά των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου λειτούργησαν και με ένα επί μέρους σκορ 7-2 έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο έχοντας στα χέρια τους μια διαφορά 4π. (40-36).

Οι "πράσινοι", που συνέχισαν να υπερισχύουν στα ριμπάουντ, κατάφεραν να καλύψουν την διαφορά και να προσπεράσουν με 4π. (47-51). Ο Τζαμέλ ΜακΛιν, ωστόσο, δήλωσε "παρών", τράβηξε κουπί επιθετικά για τον Ολυμπιακό και τον βοήθησε να φέρει τα πάνω κάτω (54-52, στο 30').

 Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Χόλις Τόμπσον και ο δείκτης της διαφοράς ανέβηκε για πρώτη φορά στους 9π. (61-52 στο 32' και  65-56 στο 35'). Η ομάδα μας, όμως, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις αποστάσεις... Οι κακές επιθετικές επιλογές, σε συνδυασμό με την περιφερειακή ευστοχία των αντιπάλων, είχαν ως συνέπεια ένα επί μέρους σκορ 13-1 για τον Παναθηναϊκό (66-69). Ο ΜακΛιν μείωσε σε 68-69, αλλά ο Γκιστ με 2/2 ελεύθερες βολές έγραψε το τελικό 68-71, 3'' για την λήξη, καθώς το μακρινό τρίποντο του Μάντζαρη στην εκπνοή δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 8 (7ριμπ.), Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 8(2), Τόμπσον 13(1), Πρίντεζης 8 (6ριμπ.), ΜακΛιν 18(4 ριμπ.), Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5(1), Στρέλνιεκς 2, Τιλί.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7(1), Καλάθης 14, Αντετοκούνμπο 5(1), Σίγκλεντον 9(1), Ρίβερς 13(3), Παππάς 7(1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.

Σφαιρόπουλος: "Μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει"

Προβληματισμένος από την ήττα, αλλά αισιόδοξος για την συνέχεια εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος.  "Ήταν ένα ντέρμπι σήμερα, ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος. Μας λυπεί το γεγονός ό,τι δεν κερδίσαμε το ματς, γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε στο τέλος θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, παρόλο που σε όλη την διάρκεια ήταν ντέρμπι. Αυτό το λέω γιατί στην τέταρτη περίοδο πήραμε μια διαφορά μέχρι και εννιά πόντους, που αν είχαμε λίγο καλύτερη αντίδραση στα τελευταία πέντε λεπτά, θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ξεκινώντας την 4η περίοδο κάναμε ένα καλό πεντάλεπτο που δεχθήκαμε μόνο έξι πόντους, βγήκαμε μπροστά 9 πόντους περίπου πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ματς και κάπου εκεί χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Ο  Παναθηναϊκός έβαλε 3-4 τρίποντα απανωτά, γύρισε το παιχνίδι. Στο τέλος πάλι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, όμως, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Χάσαμε ένα αμυντικό ριμπάουντ που έγινε καλάθι και ήταν κρίσιμο. Πιστεύω πως στο τελευταίο καλάθι που βάλαμε ήταν και φάουλ που δεν δόθηκε και όλα αυτά συνετέλεσαν στο να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Εγώ ακόμη κι αν κερδίζαμε θα έλεγα το ίδιο. Ότι η ομάδα έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Ακόμα δεν παίζουμε όπως θέλουμε, γιατί έχουμε να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, κάποια προβλήματα ανομοιογένειας που είναι λογικό να υπάρχουν την στιγμή που μπήκαν φέτος έξι καινούργια παιδιά. Και επίσης είναι να ξεπεράσουμε και την κούραση των διεθνών παικτών. Ο Ολυμπιακός είχε οκτώ διεθνείς που ξεκουράστηκαν πάρα πολύ λίγο και σίγουρα δεν είναι στην καλύτερή τους φόρμα. Όλα αυτά θέλουν χρόνο για να μονταριστούν και να φτιάξουν.  Η εμφάνισή μας δεν ήταν αυτή που ήθελα, όμως, μπορούσαμε να κερδίσουμε. Παρόλα αυτά,  αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον, γιατί όταν θα  φτιάξουν τα πράγματα, σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ".

Ερωτηθείς αν στο τελευταίο πεντάλεπτο οι παίκτες του έπαιξαν με το χρονόμετρο και αυτό τους επηρέασε επιθετικά και πέτυχαν μόλις τρεις πόντους σε αυτό το διάστημα, απάντησε: "Δεν παίξαμε με το χρονόμετρο. Εκεί που ανέβασε πίεση ο Παναθηναϊκός μέτρησε και η κούραση, ότι δεν είχαμε πολλά γκαρντ και πολλούς χειριστές για να κοντρολάρουμε καλύτερα το παιχνίδι. Παίζαμε πιο πολύ με ψηλά σχήματα, αναγκασμένοι από το ότι δεν είχαμε δυο βασικά γκαρντ. Παρόλα αυτά κρατήσαμε το παιχνίδι και πιστεύω πως αν λίγο στην άμυνα ήμασταν πιο προσεκτικοί.... Δώσαμε ένα εύκολο τρίποντο στον Σίνγκλετον που άλλαξε το μομέντουμ και μετά έβαλε άλλα δύο ο Ρίβερς.  Αν, λοιπόν, ήμασταν πιο προσεκτικοί στην άμυνα, θα αντέχαμε περισσότερο και στην επίθεση θα είχαμε ηρεμία για να κάνουμε αυτό που έπρεπε. Λίγο η πίεση του σκορ, μας έδωσε έξτρα πίεση στο μπροστά κομμάτι του γηπέδου και εκεί δεν είχαμε καθαρό μυαλό να διαβάσουμε κάποια απλά πράγματα, κάποιες αλλαγές στα σκριν και πως πρέπει να αντιδράσουμε, για να μπορέσουμε να τελειώσουμε κάποιες φάσεις εύκολα. Και κάπως έτσι και λόγω πίεσης δεν είχαμε καθαρό μυαλό και από θέμα χειριστών όπου είχαμε λειψανδρία».

Για το περιστατικό με τον Κώστα Παπανικολάου (προς το τέλος της 3ης περιόδου του ζήτησε να πάει στα αποδυτήρια), σχολίασε:  «Έχω πει πολλές φορές πως δεν θέλω να μιλάει κανείς για την διαιτησία. Ο κάθε ένας πρέπει να ασχολείται με το παιχνίδι. Το τι θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο είναι το πιο σημαντικό. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και πρέπει με όσους σφυγμούς και να παίζουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Αυτό το λέω από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ και θα το λέω μέχρι να φύγω".

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε: "Πρώτα από όλα είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη. Ήταν ένα κλασικό ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και την άξιζαν. Εμείς βάλαμε ορισμένα ανοικτά σουτ, παίξαμε καλή άμυνα στο τέλος, είχαμε περισσότερη συγκέντρωση στο περισσότερο μέρος του παιχνιδιού εξαιρουμένης της 3ης περιόδου και της αρχής του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά ακόμα είναι αρχή της σεζόν και έχουμε πάρα πολλά να βελτιώσουμε".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger